MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 12:55 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Czy ktoś przemiły podejmie się zrobienie banerku z 1% dla nas? :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon sty 03, 2011 13:10 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Ja również dziękuję za kartkę, która właśnie doszła !!! Jest prześliczna, skąd Wy je takie piękne wytrzasnęłyście ? 8O :P

Nie udzielam się teraz dużo, sezon zaprzęgowy w pełni porywa nas całkowicie, ale pamiętam... :mrgreen: A wspomożeniem dla pamięci jest na wszelki wypadek zlecenie stałe na Ciacha :roll: :lol: Oczywiście 1% od nas macie jak w banku, staram się też namówić znajomych 8)

W tym Nowym Roku życzę Wam mnóstwa wspaniałych domków dla MiauKotków, wyzdrowionych i szczęśliwych ! :ok:

PS. widzę, że Świnka ciągle żywa, fajnie :mrgreen:

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Pon sty 03, 2011 17:40 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Manu Twoja Świnka jak zawsze robiła furorę :mrgreen: :ok:

aassiiaa

Post » Wto sty 04, 2011 11:49 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Manu, wielkie dzięki :D Ciacha uzupełnię jak tylko dorwę się na dłużej do kompa, bo teraz to wpadam tylko na moment między pracą, a .....pracą w obejściu kocim :wink: Miałam nadzieję, że Nowy Rok spędzę bardziej pracowicie przy kompie, ale kocięstwo mi nie pozwoliło, bo tak się cieszyło z mojego całodziennego pobytu w domu, że nie nadążyłam sprzątać po ich figlach :evil:
Ewciu, ja bym ciachła Wowika. On już wielki chłop. Dziewczynki w sumie też już można. Tylko, że to duża wyprawa. Ja koniecznie muszę załatwić ciacha Rafiego i Gwizdka, bo ich siedzenie dla bezpieczeństwa w osobnym pokoju mnie wykończy. Okropnie rozrabiają i demolują pokój. Co prawda nie wiem, czy po wypuszczeniu ta demolka nie przeniesie się na resztę mieszkania, ale no cóż, może będzie to mniej zauważalne na większej powierzchni.
Nie mogę na razie ciachnąć Lenki, bo jest na antybiotykach. Jej nie kończąca się pierwsza rujka doprowadziła do zapalenia pęcherza i w Wigilię wylądowałam z nią u weta. Zastrzyki ma do 8.01 i mam nadzieję, że niebawem i ją będę mogła wysterylizować. Lenka objawia rujkę w dość wkurzający sposób, a mianowicie leje gdzie popadnie :evil:
Ja nie wiem jak to się stało, ale jakoś o niej zapomniałam z tą sterylką wcześniej :?

Dostałyśmy rachunek od weta za ostatni miesiąc :strach: Musiałyśmy poszczepić kociaki i wysterylizować sunię i porobić jej badania. Zaowocowało to ogólnym rachunkiem na ponad 1100 zł.
Teraz czekają nas kolejne sterylki kotów u nas i jeszcze do tego musimy się zabrać za łapanie podwórkowców, co je całą zimę dokarmiam i bardzo nie chciała bym tam przychówku, bo i tak ledwo zipię z utrzymaniem tego kolejnego stada.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto sty 04, 2011 12:33 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Chciałabym doczekać do połowy stycznia - mam wtedy ferie i możliwość upilnowania rekonwalescentów. Miałyby wtedy z sześć miesiecy, jak liczę... Ale wszystko zależy od różnych różności: dojazdu, dowozu, możliwości przerobowych weta, zachowania samych zainteresowanych, itp.

Wowik od wczorajszego wieczoru urzęduje z moimi rezydentami. Niezły jest :lol:
Bardzo fajnie poszło zapoznawanie obu stron: wyniosłam dzięcioła z łazienki, wypuściłam. Moje tałatajstwo spało. Klunię obudzić musiał inny zapach, bo wystawiła nos z budki, węsząc za przechodzącym Wowkiem :lol: Saba wywaliła się przed nim brzuchem do góry :roll: Reszta uznała, no dobra... co to u licha jest?! 8O 8O Zosia chodzi wk.. wnerwiona znaczy. Tylko mały się pokaże, a ta w syk, ale nie ma łapoczynów.
Sam Wowik chodzi, bawi się, próbuje tulić do wszystkich z Tosią (idiota :mrgreen: ) i Sabą łącznie. Zocha skutecznie go zniechęca na odległość.

Przed chwilą wróciłam z pracy - małe czarne leżało rozwalone na łóżku, Oznak zadymy - brak.
Pikuś.
Aha, mały chce z powrotem do łazienki...

O, teraz grają z Karolem w łapki: mody pod szafą, wystawia tylko łapkę, a Karol paca :ryk:

Dziewczyny nadal w ciupie. Za chwilę biorę prace, które muszę sprawdzić, i idę do nich :roll:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto sty 04, 2011 13:37 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

RudyiSrebrnyKot pisze:Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://azyl.schronisko.net/aktualnosci-3777.html][img]http://miau_miau2010.republika.pl/miaukot1pr.jpg[/img][/url]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://azyl.schronisko.net/aktualnosci-3777.html][img]http://miau_miau2010.republika.pl/miaukot1pra.jpg[/img][/url]

aassiiaa

Post » Wto sty 04, 2011 14:00 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

W piątek zaplanowane jest ciachanie Silka oraz ostatniej koteczki ze stada, którym się zajęłam.

aassiiaa

Post » Wto sty 04, 2011 14:04 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Jaki piękny banerek mamy :1luvu:
RudyiSrebrnyKot, bardzo dziękujemy :1luvu:

EwKo, teraz dopiero wiesz, że Wowik jest niezły 8)
One wszystkie są bardzo towarzyskie i przyjazne w stosunku do innych zwierząt.
Moja trójka do tego bardzo kocha również ludzi. Cudowne charaktery mają :1luvu:
Wierze, że dziewczynki Koko i Soda też niedługo zrozumieją, że duzi są fajni :ok:

Niestety rachunki mniejsze nie będą. Wszystko idzie w góre :( Ceny karm, usług weterynaryjnych a zwierząt w potrzebie ciągle za dużo :(

aassiia, za ciachanie Silka i koteczki :ok:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto sty 04, 2011 17:49 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Ogłoszenie o 1% pojawiło się na stronie ngo.pl

aassiiaa

Post » Śro sty 05, 2011 13:49 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

U nas w powietrzu gdzieś KK krąży :( Narazie skupiliśmy się na podawaniu scanomune, ale AVatara złapało dosyć mocno więc z nim byłam wczoraj u weta, bo zależało mi na osłuchaniu.
Elwisek też zaczął kichać a mała Milka ma kaprawe oczko.
Mnie też trochę przemroziło ostatnio i czuję się niemrawo...chyba dołącze leżakować do kotów 8) Chociaż po krótkim namyśle stwierdzam, że kotów w łóżku mam zdecydowanie za dużo :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro sty 05, 2011 17:42 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Przysuń sobie kocie legowisko - na bank żaden Ci go nie zajmie :twisted: :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro sty 05, 2011 22:24 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Silek z Pinim stwierdzili, że najwyższy czas zrobić przemeblowanie w mieszkaniu. W nocy obudził mnie spadający z szafy karton, a później suszarka z ubraniami, a jeszcze później łyżka drewniana wygrzebana ze zlewu. We dwójkę ganiają się z prędkością światła po wszystkich wysokościach. Prem vel. Simba na szczęście na razie tylko im się przygląda. Chochlik z powodu swoich kilogramów im nie wtóruje.
Za dużo kotów mam :twisted:

aassiiaa

Post » Czw sty 06, 2011 18:54 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Jak komuś za dużo footer w domu to zapraszam przynajmniej na tydzień do mnie lub do Ady. Obiecuję, że po powrocie do własnego domu stwierdzicie, że w ogóle kotów nie macie :twisted: Jak by mi było kotów w łóżku mało, to jeszcze mi się piec zwlókł na moje bety :evil: Rano nie potrafię się z pod gadów z łóżka zwlec i nikt w pracy tego nie rozumie jak się spóźniam :roll: Za to jest mi bardzo cieplutko :lol:

Na stronie Tesco jest akcja dla schronisk - http://www.tesco.pl/schroniska/ranking-schronisk.php. Jesteśmy tam też ujęci jako fundacja. Niemniej głosuje się wg adresu, bo jest tam też bytomskie schronisko. Bardzo by nam się oczywiście przydała ta pomoc, bo footer do wykarmienia mamy sporo u nas, a jeszcze dochodzą do tego podwórkowce, które karmimy dziennie bez względu na pogodę, czy zasobność funduszy.
Dziś na podwórku Łatki zauważyłam nowe kocie. Całe czarne, dorosłe i bawiące się z kociakiem Łatki :wink: To jakiś nowy przybysz, bo wcześniej tam nic całoczarne nie widziałam.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw sty 06, 2011 19:06 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Barbara Horz pisze:Na stronie Tesco jest akcja dla schronisk - http://www.tesco.pl/schroniska/ranking-schronisk.php. Jesteśmy tam też ujęci jako fundacja. Niemniej głosuje się wg adresu, bo jest tam też bytomskie schronisko. Bardzo by nam się oczywiście przydała ta pomoc, bo footer do wykarmienia mamy sporo u nas, a jeszcze dochodzą do tego podwórkowce, które karmimy dziennie bez względu na pogodę, czy zasobność funduszy.

Dla przypomnienia fundacyjny adres to: Bytom, pl. Gen. Sikorskiego 2/2.

aassiiaa

Post » Czw sty 06, 2011 20:07 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Zagłosowałam (3 razy). :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

[poprzednia][następna]