Pomijając ekstremalne wypowiedzi na obu wątkach, idąc za apelem powrotu do tematu kotów, cytuję prośbę kameo:
kameo pisze:Mam propozycję:
Wybieramy kota ( lub nawet dwa, trzy) i robimy ogłoszenie na swój koszt.
Chętnych wyselekcjonujmy wstępnie i przekażemy najodpowiedniejsze kandydatury na DS do mirki_t na pw. Czyli to my przeprowadzamy rozmowy przedadopcyjne. Dalej mirka_t_będzie rozmawiała o adopcji z tymi już wg. naszego uznania najlepszymi DS dla danego kota.
Pomóżmy kotom w taki sposób
Jesli kilkanascie osob rozdzieli pomiedzy siebie( znajomych) dodanie ogłoszenia ze swoimi danymi kontaktowymi to jest w stanie wyłowic ten jedyny słuszny DS.
A moze jest ktos, kto chciałby rozmawiac z domami, ale nie ma funduszy na ogloszenia? Bo mam sponsorów ale nie mam osoby rozmawiajacej z domami.
Co Wy na to?
Pięć stron pyskówki, ale lasu rąk do ogłaszania nie widzę

Aniołeczki, co jest? Padła konkretna propozycja, każda po jednym kocie i Mirka ma spokój z ogłoszeniami.
Nie ma na to czasu, chęci? O co chodzi? Tylko o głos w psykówce
Nadal podtrzymuję ogłaszanie Elenki. I nadal nie zgadzam się, żebym ja dawała swoje dane i przesiewała potencjalne domy. Skoro Mirka się od tego miga (czego nie rozumiem, bo logiczne jest, że jak się bierze kota
tymczasowego to wydaje się go do
adopcji, to
rozmawia się z potencjalnymi domami)
To proponuję jeszcze inne rozwiązanie. Ogłaszam Elenkę gdzie się da, Mirka nie podaje danych, za to może jakiś aniołeczek się zgodzi na podanie danych? To by było dobre wyjście, bo aniołeczkowi i tak Mirka bardziej zaufa niż mnie, a sama będzie odciążona.
To czekam na propozycje, czyje mają być dane (telefon/mail) w ogłoszeniach i kto wstępnie będzie domy przesiewał?
Jeśli chodzi o sytuację Elenki: ogłaszam ją już, przed sterylizacją. Ze względu jednak na typ rasy, zastrzegam w ogłoszeniach, że zostanie wydana tylko po zabiegu sterylizacyjnym.
Pytam jednak, kiedy Elenka zostanie wysterylizowana (z morfologią i co tam jeszcze trzeba). Bo takiej odpowiedzi nie rozumiem:
mirka_t pisze:Joshua_ada przyjdzie czas to pomyślę o sterylce. Na razie nie wiem jeszcze co będzie z okiem no i Elena nadal odciąża lewą łapę. Będę musiała ją ponownie prześwietlić.
Jesli były oferty pomocy w ogłoszeniach, więc być może ogłoszenia były, może wygasły. Nie wiem. To pytanie powinnaś skierować do osób oferujących pomoc.
Co znaczy "przyjdzie czas"? Na co czekasz?
Elenkę wzięłaś 20 albo 21 lipca. Miała być na krótko, miała być ogłaszana (także pod względem innego dt). Jest 10 października, nie została wysterylizowana, nie jest ogłaszana. Ile czasu ma jeszcze upłynąć? Jakie są przeszkody?
To są konkretne pytania o konkretną kotkę. Wszystko w temacie kotów, zgodnie z apelem kogoś tam, żeby o kotach było.