5 KOCIĄT Z DOMU DO ROZBIÓRKI,JUŻ W DT,SZUKA KOCHAJĄCYCH DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 11:15 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Dobrze, że J.D. zajęta, to może nie zwróciła uwagi..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 14, 2010 11:30 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Kaprys2004 pisze:Dobrze, że J.D. zajęta, to może nie zwróciła uwagi..

z tego co wiem, JD wyraziła zgodę na to.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 14, 2010 11:31 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

ASK@ pisze:
Kaprys2004 pisze:Dobrze, że J.D. zajęta, to może nie zwróciła uwagi..

z tego co wiem, JD wyraziła zgodę na to.

Kupimy jej aureolkę Agn na bazarku :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 14, 2010 13:35 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Zofia&Sasza pisze:
Agneska pisze:Agnes128, ja wyraziłam swoją opinię na wątku białostockim.

Tytuł swojego wątku zmieniłaś, ale chyba warto zmienić go jeszcze raz. :roll:
Kontrolować to możemy cokolwiek, jeśli mamy do tego uprawnienia. Co najmniej niefortunne określenie w stosunku do kogoś, kto oferuje Ci pomoc - tym bardziej, że sama kotów nie chcesz wziąć do siebie, a już gorzej chyba nie będą miały, prawda?

Ja się w ogóle dziwię, że DT się jeszcze nie obraził 8O Lepszy schron, niż nieskontrolowany DT?

Gdybyś dostała tyle PW w sprawie J.D. po jej zadeklarowaniu się z DT od osób Ci nie znanych,które w prawie każdej wiadomości pisały,ze "coś znalazły" przeciwko J.D. i radziły zastanowić się nad oddaniem kociaków,zapewne postąpiłabyś tak samo,albo nawet byś z miejsca zrezygnowała z DT.
A kwestia "kontroli" DT była uzgodniona z J.D. telefonicznie,na co ona sama bardzo chętnie się zgodziła i powiedziała,ze to rozumie.

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Śro lip 14, 2010 13:43 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Radziłabym skupić sie na kociakach i ich dobru.
To o nie w tej chwili chodzi. I są tu najważniejsze.

DT wyraził zgode na "wizytację" :wink: więc widac nie ma nic do ukrycia.
Koty bezwzględnie dla ich dobra powinny zniknąć z niebezpiecznego dla nich terenu. Inaczej będą "zbierane" z ulicy przebiegajacej obok.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 14, 2010 13:51 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Agneska pisze:Agnes128, ja wyraziłam swoją opinię na wątku białostockim.

Tytuł swojego wątku zmieniłaś, ale chyba warto zmienić go jeszcze raz. :roll:
Kontrolować to możemy cokolwiek, jeśli mamy do tego uprawnienia. Co najmniej niefortunne określenie w stosunku do kogoś, kto oferuje Ci pomoc - tym bardziej, że sama kotów nie chcesz wziąć do siebie, a już gorzej chyba nie będą miały, prawda?

Agnesko tytuł wątku i post z prośbą o kontrolę DT napisaliśmy po rozmowie z ASK@ i zgodnie z jej radą. To ASK@ powiedziała mojemu TŻ w rozmowie telefonicznej,aby zmienić tytuł wątku na taki w którym będzie napisane,że potrzebny jest nam "kontroler " DT i wklejenie też postu z prośbą o kontrole DT na wątku Białostockim i tak też zrobiliśmy.
Agnesko chyba nie potrzebna była taka forma Twojej wypowiedzi na wątku Białostockim?? Twoje słowa są przykre i bolesne,bo nawet nie chciałaś wyjaśnić z nami sytuacji,tylko od razu ostre słowa krytyki....A prosiliśmy Cię o radę....
ASK@ my chcemy "skupić się " na kociakach i ich dobru,jednak za prośbę o pomoc jestem krytykowana przez Agneskę.
Może Asiu potwierdzisz swoje rady jakie nam wczoraj udzieliłaś na temat ,aby nie było niedomówień...
Z góry dziękuję.

Asiu tak jak pisałam wcześniej obecnie dom w którym przebywają kociaki jest zabezpieczony,aby maluchy same nie wydostały się na zewnątrz.Masz rację- kociaki nie powinny tam przebywać,ale jak sama powiedziałaś lepiej wszystko sprawdzić,niż potem żałować....

Agnes128

Post » Śro lip 14, 2010 13:58 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Małe trzeba zabrać czym prędzej, bo inwencja "ludzka" nie zna granic. Ot, jak na przykład w tym wątku:
viewtopic.php?f=1&t=113678&start=30

baźka pisze:Właśnie wracam z kinoteki. Spotkałam tam miłą Panią z TOZu i dokarmiacza, którzy opowiedzieli mi "prawdziwą historię kotów z wentylatorni", tak więc chętnie się z Wmi nią podzielę:
W wentylatorni mieszka wiele kotek bezpańskich i większość z nich ma kociaki! Bezdomni, jak wszyscy wiemy licznie tam obecni, owe kociaki łapią i sprzedają przy metrze (naoczny świadek) za równowartość taniego wina lub innego % specyfiku.

Kaprys2004

Post » Śro lip 14, 2010 14:04 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Potwierdzam radziliście sie mnie co macie zrobić.Przedstawiając swoje watpliwości i mówiąc o nadsyłanych info.
Radziłam wam przede wszystkim byście sami pojechali z maluszkami i na miejscu wyjasnili cała sytuację.Uważałam ,ze taki sposób jest najprostszy i najjasniejszy. Proponowałam opcję:samochodem lub pociągiem do Białegostoku nawet w najbliższą niedzielę . Sugerowałam takze (niejednokrotnie) wizytę u weta oraz niezwłoczne zaszczepienie maluszków . Wtedy mielibyście większą pewnosć, ze będą bezpieczne zdrowotnie.
Z powodów ,które są waszymi osobistymi powodami, nie zgodziliscie sie na to.
Została więc tylko opcja ew "wizytacji" DT, który wyraził zgodę . Zmiana w tytule była owszem zasugerowana tylko poradziłam by ew słowo kontroler było w "" lub zanlezienie innego własciwego wyrazu.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 14, 2010 14:21 Re: PILNIE POTRZEBNY KONTROLER DT- SOKÓŁKA/k BIAŁEGOSTOKU!!!!

Agnes128, tu nikt Cię nie krytykuje za chęć pomocy.
Krytyka dotyczy braku samodzielności i działania. Jesteście obydwoje dorośli i użytkownikami (a właściwie jednym użytkownikiem :? ) forum o długim stażu. Ciągle Wam wszystko podpowiadać, tłumaczyć, odpowiadać na Wasze dylematy?
Czytajcie i szukajcie na forum, jeśli czegoś nie wiecie.

Wszyscy Wam mówią: zabierajcie kociaki natychmiast stamtąd.
Nie podoba się oferowana pomoc - to róbcie sami.
Postawa "weźmy się i zróbcie" nie jest najlepszym patentem na życie.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 14, 2010 19:36 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Widzę,ze zmieniony tytuł?
Co z kociakami?
Jaki jest ich dalszy los?
Tu kazdy jest dla zwierza i ich los nie jest nikomu obojętny.
Prosze o wieści na ich temat! Myślę,ze wiele osób tu zaglada i czeka.
Jadą?Zostają?
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 14, 2010 19:42 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Post pisany przez mojego TŻ -ta Rafała

ASK@ pisze:Potwierdzam radziliście sie mnie co macie zrobić.Przedstawiając swoje watpliwości i mówiąc o nadsyłanych info.
Radziłam wam przede wszystkim byście sami pojechali z maluszkami i na miejscu wyjasnili cała sytuację.Uważałam ,ze taki sposób jest najprostszy i najjasniejszy. Proponowałam opcję:samochodem lub pociągiem do Białegostoku nawet w najbliższą niedzielę . Sugerowałam takze (niejednokrotnie) wizytę u weta oraz niezwłoczne zaszczepienie maluszków . Wtedy mielibyście większą pewnosć, ze będą bezpieczne zdrowotnie.
Z powodów ,które są waszymi osobistymi powodami, nie zgodziliscie sie na to.
Została więc tylko opcja ew "wizytacji" DT, który wyraził zgodę . Zmiana w tytule była owszem zasugerowana tylko poradziłam by ew słowo kontroler było w "" lub zanlezienie innego własciwego wyrazu.

Asiu dzwoniłem do Ciebie,tak jak Ci też mówiłem,w celu zasięgnięcia porady od doświadczonej osoby,obytej we wszystkim.Przedstawiłem Ci wszystkie mi znane za i przeciw jakie były w stosunku do DT,mówiłem o treści PW jakie dostała Agnes128 od "życzliwych osób",które dotyczyły J.D..Rozmawiałem z Tobą o naszych obawach i pytałem co mamy zrobić w takiej sytuacji,bo jeszcze takiej nie mieliśmy,a nasze doświadczenie w adopcjach jest bardzo małe.Stwierdziłaś,że u Ciebie ,tak jak i u nas po przeczytaniu postów z wątku ,jak i cytatów z niektórych PW które Ci przesłałem (bez ujawniania nadawców zgodnie z obietnicą) zapaliła się tzw "czerwona lampka",czyli,że coś jest nie tak i trzeba by było to sprawdzić.Stwierdziłaś w rozmowie,że Ty już byś kociaka nie oddała do takiego domku,co do którego masz wątpliwości (jak to w przypadku chyba Fionki o ile dobrze pamiętam imię kotki,które wymieniałaś) Powiedziałaś,abyśmy dobrze się zastanowili i że zawsze możemy sprawdzić J.D. poprzez podpytanie o nią weta,schrony,czy w TOZie Zgadza się.Poradziłaś też podpytanie dziewczyn z Białego.I tu na pytania o J.D.dostaliśmy rożne odpowiedzi.Jedne odpowiedzi mówiły o tym abyśmy się zastanowili,inne mocno negujące J.D..O tym też Cię poinformowałem.Wtedy też odpowiedziałaś mi,(mimo,ze wcześniej mówiłaś że nie oddałabyś kociaków do domku przy którym "zapaliła Ci się czerwona lampka"),żebyśmy oddali kociaki do DT (bo na pewno są tam lepsze warunki niż mają teraz),ale najlepiej po wcześniejszej "kontroli DT" (jak to dokładnie użyłaś w rozmowie).Pytałem się Ciebie jak mam to zrobić,to poradziłaś mi wizytę osobistą.Zgadza się wszystko.Powiedziałem też,jak to ujęłaś,że z przyczyn osobistych nie możemy osobiście przeprowadzić tej wizyty.Wtedy zaproponowałaś mi Asiu zmianę tytułu wątku na taki w którym będzie pisało,że"szukamy kontrolera DT w Sokółce" i abyśmy napisali do dziewczyn z Białego z prośbą o kontrolę tego DT.Tak też zrobiliśmy.Na pewno nie mieliśmy na myśli urażenie ani samej J.D. ani nikogo innego słowem "kontroler".Takie słowo mi podsunęłaś i takiego użyłem.Nie wiedziałem,ze ktoś odbierze negatywnie takie słowo,skoro na Miau często dziewczyny piszą o "kontroli" domków. I nie uważam,abym takim słowem wyrządził komuś krzywdę tym bardziej,że sama J.D. zgodziła się na tą kontrole.Nagle słowo "kontrola" wywołało wielkie poruszenie u osób,które same stosują dość często takie słowo w swoich wypowiedziach.Dziwi mnie to bardzo,tym bardziej,że wyjaśnialiśmy już ,ze kierują nami tylko dobre intencje,które mają na celu wyjaśnienie sytuacji z DT u J.D. Nie chcemy nikomu sprawiać przykrości i dlatego też "ta kontrola" była uzgadniana z J.D..
Tak jak pisaliśmy dostaliśmy parę informacji (niestety negatywnych) o J.D.,które chcielibyśmy wyjaśnić ,aby nie było niedomówień.Nikt nie może nas krytykować za "wyjaśnianie niejasności".A gwarantuję Wam dziewczyny,że większość z Was po przeczytaniu takich wiadomości o J.D. które dostaliśmy od "życzliwych" z miejsc przekreśliłoby ten DT. A nas osądzacie,za to,że dalej rozmawiamy i chcemy to wyjaśnić? Proszę o zastanowienie nad tym co piszecie. Po co wywoływać niepotrzebne zamieszanie,które jest dla wszystkich niemiłe i nieprzyjemne?
Asiu nie miej mi za złe,że piszę na forum o tym co rozmawialiśmy przez tel.,ale muszę wyjaśnić tą nieprzyjemną dla nas sytuację.Wiesz ,że cenię Twoją fachowość i dlatego się z Tobą kontaktowałem w tej sprawie

Agneska pisze:Agnes128, tu nikt Cię nie krytykuje za chęć pomocy.
Krytyka dotyczy braku samodzielności i działania. Jesteście obydwoje dorośli i użytkownikami (a właściwie jednym użytkownikiem :? ) forum o długim stażu. Ciągle Wam wszystko podpowiadać, tłumaczyć, odpowiadać na Wasze dylematy?

Wszyscy Wam mówią: zabierajcie kociaki natychmiast stamtąd.
Nie podoba się oferowana pomoc - to róbcie sami.
Postawa "weźmy się i zróbcie" nie jest najlepszym patentem na życie.

Agnieszko piszesz,że nikt nie krytykuje Agnes128 za chęć pomocy.A jak nazwiesz to co napisałaś na wątku Białostockim?
Agneska pisze:
Natomiast nie podoba mi się sposób w jaki działa: niewysterylizowanie kotki, która już od dawna mieszka na pobliskiej niezamieszkałej posesji; zasłanianie się niemożnością wzięcia do siebie kociąt przy posiadaniu tylko jednego kota; szukanie innych osób, które mają pomóc - przy braku zaufania do nich. :?

Zgadzam się, że ta duża czcionka w połączeniu z określeniem "kontroler" budzi niesmak. Mój również.

Chyba nie ma sensu,abym kopiował cały Twój post.To wystarczy.Powiedz czy to nie są słowa krytyki?
Agnieszko wiesz chyba co oznacza słowo krytyka.nie będę robił cytatów ze słownika .
Czytałem twój post i miałem po prostu do Ciebie żal za słowa których użyłaś,za
zasłanianie się niemożnością wzięcia do siebie kociąt przy posiadaniu tylko jednego kota
Tak jak pisałem nie znasz sytuacji zdrowotnej mojej żony i nie uważam aby Agnes128 musiała się na forum tłumaczyć z tego,opisywać dolegliwości,czy może przedstawiać wyniki badań i zalecenia lekarzy (to nie jest to forum).Powinno Ci chyba wystarczyć ,że nie może ze względów zdrowotnych mieć kontaktu z innymi zwierzakami i nie możemy wsiąść kociaków do siebie.Nie powinnaś tego pisać w ten sposób,bo możesz komuś sprawiać tym bardzo dużą przykrość.Chyba,ze Cię to nie obchodzi.... Pisałem Do Ciebie na PW w sprawie porady w tej sprawie,zapytałem co Ty byś zrobiła na naszym miejscu- nie odpisałaś.Ok może nie miałaś czasu,może nie chciałaś poradzić,a może nie potrafiłaś odpowiedzieć na zadane pytanie...Tak jak nie odpowiedziałaś na naszą prośbę o wklejenie banerku w podpis.Wystarczyło napisać,ze nie chcesz.Zrozumiałbym to,ale brak odpowiedzi? Wszystkie dziewczyny piszą na wątkach adopcyjnych o znalezieniu domków o odpowiednich warunkach,jak się takie zgłoszą ,prześwietlają je dokładnie,łącznie z osobistą kontrolą (wizytą przed adopcyjną).W tym nikt nie widzi nic złego? A jak my poprosiliśmy o sprawdzenie J.D o której usłyszeliśmy tylko same złe rzeczy (może ktoś pisał z zawiści,może przez złośliwość,a może ktoś miał w czym rację?) i czy robimy źle prosząc o sprawdzenie w celu rozwiania tych obaw.To po co sprawdzać DS? Oddaj kociaka bez sprawdzania.Zaufaj w to co mówi domek....No i jeszcze jak by Ci ktoś napisał "że ten domek jest zły" - oddaj..ufaj...Może Ty ufasz każdemu...my już nie.....
Jak sama wiesz J.D. jest osobą nową na Miau.Nie znasz jej i chyba możesz powiedzieć o niej to co tylko przeczytasz w jej paru postach,a twierdzisz,że jest "cudownym domkiem tymczasowym"Skąd to wiesz? Byłaś tam? J.D. opisała warunki jakie ma do zaoferowania (tego nie neguję,bo warunki bardzo dobre w opisie),ale ....za dużo tych ale powstało co do samej osoby J.D.
My nie mamy nic do tej osoby,bo jej nie znamy,a chcemy tylko zweryfikować pewne informacje.Sama wiesz jak to jest na forum.Jak ktoś coś będzie chciał na kogoś znaleźć,to przekopie wszystkie posty tej osoby i wyciągnie wszystkie "brudy" itp...Może to tylko czyjaś złośliwość,a może dobre intencje,że mnie ktoś ostrzega...wole dmuchać na zimne i sprawdzić to.
Jeżeli nie masz ochoty nam radzić i pomagać - nie musisz,ale powiedz mi to wprost,więcej nie poproszę o pomoc.
Są jeszcze inne dziewczyny na forum,które chętnie służą radą i nie nazwą tego brakiem samodzielności,tylko pomogą.
Piszesz,że Agnes128 jest już 3 lata na forum.Sporo z tego czasu nie byliśmy zbyt "praktykującymi uczestnikami"Jak chyba wiesz adopcjami nie zajmujemy się na co dzień,tak jak i łapankami,sterylką itd.Więc nasze doświadczenie w tej kwestii jest znikome .Dlatego zdarza się,że prosimy o pomoc i radę jeżeli sami nie potrafimy sobie poradzić.To chyba nie jest złe?
Nie mamy postawy
"weźmy się i zróbcie"
,bo większość robimy sami,a przynajmniej to co możemy i potrafimy.
Agnieszko piszesz
No właśnie czytamy,szukamy,pytamy i co? Albo brak odpowiedzi od niektórych,albo krytyka za szukanie pomocy....
Nie każdy jest doskonały....Wystarczyło napisać w PW,ze w/g Ciebie coś robimy nie tak,coś źle napisaliśmy,a może udało by się to nam poprawić...ale po co....Przykro mi bardzo za tą sytuację....

Prosiłbym już o zakończenie tego tematu .Nie ma to najmniejszego sensu i tylko odbiega od właściwego tematu tego wątku.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Rafał

Agnes128

Post » Śro lip 14, 2010 19:51 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

ASK@ pisze:Widzę,ze zmieniony tytuł?
Co z kociakami?
Jaki jest ich dalszy los?
Tu kazdy jest dla zwierza i ich los nie jest nikomu obojętny.
Prosze o wieści na ich temat! Myślę,ze wiele osób tu zaglada i czeka.
Jadą?Zostają?

Przeczytałem właśnie Twój post Asiu.
Tytuł zmieniony,bo....Agneska tak pisała...bo budzi czyjś niesmak....
Z kociakami wszystko dobrze.Bawią się,miziają....
Co do pytania czy jadą?
Nie wiemy,bo niestety z wątku Białostockiego nikt nie chce pojechać do odległej Sokółki.
monia3a pisze:Obawiam się, że nie znajdziesz nikogo do sprawdzenia tego domku.
Nikt nie będzie gnał specjalnie tyle km aby sprawdzić DT
J.D tymczasowała naszego psiaka i nie zrobiła jemu krzywdy więc myślę, że można jej zaufać :)

Tyle.że my wolimy już nie tylko "myśleć"ale też mieć pewność
A jeżeli nie rozwiejemy naszych wątpliwości to kociaki zostaną i będziemy nadal szukać im domków na miejscu.
Nam też los kociaków nie jest obojętny.
Rafał

Agnes128

Post » Śro lip 14, 2010 20:02 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Słowo "kontroler" wywołało burze i to jest powód zmiany waszej decyzji?
Jesli czujecie,ze nie robicie źle to czemu rezygnujecie? Bo burza sie pokazała?Albo sie trzyma jednego planu albo nie. Powiedziałam Wam co bym ja zrobiła.I mimo,ze pewnie by mnie ruszyło całe zamieszanie to trwałabym dalej przy swoim.
Jeśli wiem,ze mam rację to kropka.

Wytłumaczyłeś racjonalnie dlaczego tak postąpiliście i idziecie dalej!!!!Doprowadzcie sprawę do końca

Owszem przejmuję sie jak ktoś cos pisze nie tak, albo cos sie nie podba...ale (powtarzam raz jeszcze)jeśli czuję,że robię dobrze to nic mnie od tego nie odwiedzie.
Czy ew DT wycofał sie z propozycji?Czy ew transport w sobotę jest aktualny?
Co dalej?
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 14, 2010 20:43 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

ASK@ pisze:Czy ew DT wycofał sie z propozycji?Czy ew transport w sobotę jest aktualny?
Co dalej?

Jak z domkiem? Będzie wizyta przedadopcyjna? Czy jednak ktoś się zgodził? Macie już ew. transport?
Sprawdzić trzeba jeżeli są różne wieści, choć jakoś wierzyć mi się nie chce, że ktoś zrobiłby krzywdę.. Oczywiście może to być tylko moja naiwność.. No i szkoda domeczku, jeżeli ktoś chce dać potrzebującym maluszkom.. To dla nich duża szansa.

Kaprys2004

Post » Śro lip 14, 2010 21:01 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kasiu chodzi o DT nie o DS.Ale dla kocików to też szansa.
Transport na sobote jest.

Dziś wracałam z W-wy i stałam w dłuuugim korku przy miejscu gdzie koty urzędują. To kwestia czasu by trafiły pod koła jakiegos auta. :cry:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]