Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 24, 2010 23:08 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

podnoszę kotki agatki
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto maja 25, 2010 2:47 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Jest 3.45 i Hoguś się właśnie obudził i już dostał jeść, siku było... i nie chce zasnąć :)
Rozrabia w swoim kartoniku i stęka, bo tak się obżarła, że nie wspomnę o tym , że jej się odbija :twisted:
Ja padam spać...całe 2.5h snu przede mną :ryk:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto maja 25, 2010 11:00 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Prawdziwe kocie mamy - dziewczyny, lejecie miód na moje serce :1luvu: Za koty :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto maja 25, 2010 22:17 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Hoguś się rozżarł.
Zaczynała od 3x2.5ml , gdzie przy trzeciej już mocno grymasiła i pluła.
Teraz wciąga 4-5x 2.5ml więc dziś przerzuciłam ją na butlę, bo łatwiej i więcej mleka na raz mogę dać.

A się frustrowała :D pazurkami obrabiała smoka i warczała :D komedia.
Już umie obsługiwać się butlą :) - duża z mleka RC.
I tak się zapowietrzyła i jej się odbijało :D

Z oczkami mamy drobny problem i chyba jakiś tobrex albo gentamycynę zastosujemy, bo przemywanie , detreomycyna i krople nic nie dają...kaprawią te oczka...

Qupalek był, siku mnóstwo.

seja

Post » Śro maja 26, 2010 7:44 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Wróciłam z wojaży wczoraj późno :roll: Dziękuję dziewczyny za troskiwą opiekę nad maluszkami: Elu, Asiu :1luvu:

Ale żeby nie było tak miło i prosto juz w drodze do Katowic miałam gorącą linię....kolejny maluszek na podwórku P.Zdeni, okolo 5 tyg. i 4 sztuki 2 tyg. max u Agatki, mają mamusię, troskliwą, ale w miejscu w którum są grozi im niebezpieczeństwo :( wczoraj Agatka zabrała je do domu, przy okazji P.Zdenia wcisneła jej tego maluszka od siebie z podwórka, ja nie wiem jak to dziecko sobie radzi i nie wiem co robić, Asia proponowała zabranie 2ch maluchów tych malucich ale Agatka twierdzi że poradzi sobie z opieką nad nimi.
Elu dziękuję że podjechałaś i podrzuciłaś im jedzonko w Pn - ja miałam pogrzeb, w ogóle nie byłam w stanie myśleć o problemach w Gda..trudne chwile...

Maluchów na podwórku P. Zdeni zostało jeszcze 2 sztuk (tych zlokalizowanych), jeden leżał nieżywy :( maluszek ten starszy podobno sliczny, ale troszkę dziczy...

Pilnie potrzebujemy domków tymczasowych!!!!! dla ślicznych maluszków, pójdą migusiem do adopcji....

Dziś je odwiedzę u Agatki i obejrzę!!!

ja chciałabym się teraz skupić na sterylizacjach i temu poświęcić bo kotek b dużo, a sterylki darmowe pomału się kończą :( i mój wolny czas chyba też, dlatego muszę kuć żelazo puki.... :)

Moje prywatne kocie dzieci były na czas wyjazdu u "Babci" :lol: młody zamelinował się za fotelem i przesiedział tam prawie 3 dni, czarna wszędzie dobrze się czuje byle miska pełna była a u Babci stół Szwedzki :roll: , a kotek "Babciowy" miał towarzystwo :lol: i teraz dopieszczać je muszę za to "opuszczenie" :lol:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 26, 2010 10:39 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

U nas to samo Marea, domy tymczasowe potrzebne dla kilkunastu maluchów i kilku dorosłych, mamy w tej chwili około 50 kotów pod opieką i większość przebywa u Sabiny!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro maja 26, 2010 10:43 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Jak wy to ogarniacie dziewczyny!Szacunek wielki dla Was!
Ja nie mogę zlokalizowac maluszków :mrgreen: .I amrtwie sie. Tyle dziur,szpar...Dwie kotki mi zostałynie ciachnięte.Gadziny łapką wzgardziły. Jeszcze trochę i za późno będzie.Ale mamuśki to największe dzikuny na osiedlu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro maja 26, 2010 11:01 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Marlon pisze:U nas to samo Marea, domy tymczasowe potrzebne dla kilkunastu maluchów i kilku dorosłych, mamy w tej chwili około 50 kotów pod opieką i większość przebywa u Sabiny!

Wiem, byłam w Sobotę u Sabiny w Hoteliku, dramat :( :crying:
A kociaków przybywa....
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 26, 2010 11:13 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Marea pisze:Wróciłam z wojaży wczoraj późno :roll: Dziękuję dziewczyny za troskiwą opiekę nad maluszkami: Elu, Asiu :1luvu:

Ale żeby nie było tak miło i prosto juz w drodze do Katowic miałam gorącą linię....kolejny maluszek na podwórku P.Zdeni, okolo 5 tyg. i 4 sztuki 2 tyg. max u Agatki, mają mamusię, troskliwą, ale w miejscu w którum są grozi im niebezpieczeństwo :( wczoraj Agatka zabrała je do domu, przy okazji P.Zdenia wcisneła jej tego maluszka od siebie z podwórka, ja nie wiem jak to dziecko sobie radzi i nie wiem co robić, Asia proponowała zabranie 2ch maluchów tych malucich ale Agatka twierdzi że poradzi sobie z opieką nad nimi.
Elu dziękuję że podjechałaś i podrzuciłaś im jedzonko w Pn - ja miałam pogrzeb, w ogóle nie byłam w stanie myśleć o problemach w Gda..trudne chwile...

Maluchów na podwórku P. Zdeni zostało jeszcze 2 sztuk (tych zlokalizowanych), jeden leżał nieżywy :( maluszek ten starszy podobno sliczny, ale troszkę dziczy...

Pilnie potrzebujemy domków tymczasowych!!!!! dla ślicznych maluszków, pójdą migusiem do adopcji....

Dziś je odwiedzę u Agatki i obejrzę!!!

ja chciałabym się teraz skupić na sterylizacjach i temu poświęcić bo kotek b dużo, a sterylki darmowe pomału się kończą :( i mój wolny czas chyba też, dlatego muszę kuć żelazo puki.... :)

Moje prywatne kocie dzieci były na czas wyjazdu u "Babci" :lol: młody zamelinował się za fotelem i przesiedział tam prawie 3 dni, czarna wszędzie dobrze się czuje byle miska pełna była a u Babci stół Szwedzki :roll: , a kotek "Babciowy" miał towarzystwo :lol: i teraz dopieszczać je muszę za to "opuszczenie" :lol:

Marea mój kiciak poszedł wczoraj, zgodnie z umową, do pani Alicji. Bardzo Cię proszę, jak masz mozliwość, dowiaduj się na bierząco co u niego - myślałam, że wezmę go pod pachę i wyjdę, jak p. doktor powiedziała, że on idzie na miejsce kotka ktory wyskoczył z 8smego piętra :cry: Co prawda zapewniała, że sytuacja się nie powtórzy, ale jakby co to pamiętaj, ze kocio zawsze może do mnie wrócić. A jego fotki na pewno tu wrzucę jak Adam wróci z delegacji, zabrał ze sobą aparat :]

Teraz w niedzielę wyjeżdzam na tydzień i choć w mieszkaniu zostaje kuzynka, ma jednak alergię na koty, więc nic z tego.
Potem chętnie wezmę jakieś kotki.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro maja 26, 2010 11:24 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

soso pisze:
Marea mój kiciak poszedł wczoraj, zgodnie z umową, do pani Alicji. Bardzo Cię proszę, jak masz mozliwość, dowiaduj się na bierząco co u niego - myślałam, że wezmę go pod pachę i wyjdę, jak p. doktor powiedziała, że on idzie na miejsce kotka ktory wyskoczył z 8smego piętra :cry: Co prawda zapewniała, że sytuacja się nie powtórzy, ale jakby co to pamiętaj, ze kocio zawsze może do mnie wrócić. A jego fotki na pewno tu wrzucę jak Adam wróci z delegacji, zabrał ze sobą aparat :]

Teraz w niedzielę wyjeżdzam na tydzień i choć w mieszkaniu zostaje kuzynka, ma jednak alergię na koty, więc nic z tego.

Dobrze Elu

Lekko mi zagotowałaś krew tą informacją :evil: porozmawiam z Panią Wet, ona b dobry człowiek, pomagała mi nie raz, mam nadzieję że wyciągną wnioski z tej dramatycznej sytuacji i śmierci kociaka..czasem zdarzają się tragedie, ważne by się nie powtarzały :( koci ma iść do jej rodziny więc info będzie na bieżąco!!!

Baw się dobrze na wyjeździe a po powrocie pamietaj o mnie, nowego kociaka tego 5 tyg. prawdopodobnie dam tymczasowo do Seji, muszę z nim do weta podjechać tylko ale kociaków będzie na bank więcej i każdy kąt na wagę złota
O maluszka będę się dowiadywać i dopytywać i zgarnę go z powrotem gdyby coś nie grało :!: narazie jest pod opieką wet Alicji
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 26, 2010 11:29 Re: Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji + nowy maluszek u Soso

Marea pisze:
soso pisze:

Dobrze Elu

Lekko mi zagotowałaś krew tą informacją :evil: porozmawiam z Panią Wet, ona b dobry człowiek, pomagała mi nie raz, mam nadzieję że wyciągną wnioski z tej dramatycznej sytuacji i śmierci kociaka..czasem zdarzają się tragedie, ważne by się nie powtarzały :( koci ma iść do jej rodziny więc info będzie na bieżąco!!!

Baw się dobrze na wyjeździe a po powrocie pamietaj o mnie, nowego kociaka tego 5 tyg. prawdopodobnie dam tymczasowo do Seji, muszę z nim do weta podjechać tylko ale kociaków będzie na bank więcej i każdy kąt na wagę złota
O maluszka będę się dowiadywać i dopytywać i zgarnę go z powrotem gdyby coś nie grało :!: narazie jest pod opieką wet Alicji

Dzięki wielkie :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro maja 26, 2010 20:21 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Sytuacja z 2 tyg. maluszkami opanowana o tyle o ile, że są z mamusią, sąsiad zgodził się by mieszkały w jego ogrodzie we wraku auta do czasu aż się usamodzielnią, rozmawiałam z nim i zapewnił że nic im się nie stanie, później Agatka je zgarnie ...a mamuska do sterylki pójdzie....

5 tyg. HUGO, słodki bombelek pojechał do weta na badanie, wydaje się być zdrowy, odrobaczyliśmy go, popsikaliśmy preparatem na insekty i pojechał do kochanej Seji :1luvu:
jest mniejszy od Inki i dużoo grzeczniejszy:) obrabiała go aż furczało, troszkę się bał jej na początku ale później dziarsko za nią biegał i bawili się, tzn Ineczka jeździła na jego grzbiecie :roll: :lol: przynajmniej maluchy się zajmują sobą :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 26, 2010 21:02 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Hugoś ze mną spał wcześniej.
Ma zadatki na miziaka, przytulił się do mojej szyi, tak trochę przewiesił i zamruczał, po czym zasnął.
Taka nieśmiała pierdółka ;)

Hoga pięknie je.
Od mniej więcej 15 do teraz w 3 tury wtranżoliła 60ml mleka.

Hugoś w tej chwili czyści miski.
Ma apetyt.

Inka śpi...całe szczęście...diablica :twisted:

seja

Post » Czw maja 27, 2010 7:20 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Asiu, możesz mu troszkę Scomuna zapodać na wszelki wielki :ok:
Widzimy się dziś, podrzucę kropelki do oczu dla Hogaci i jakieś żarełko dla bombelka :lol:
Obrazek

Marea

Post » Czw maja 27, 2010 15:34 Re: Gda-Agatka i kitki. Już 10 maluszków. Pilnie szukamy DT!!!

Pół Gdańska zjeżdżone ale Gentamecyna w kropelkach znaleziona :roll:

U Seji kociaki w warunkach cieplarnianych, pora spania - okna pozasłaniane i ciemnica :mrgreen: a kociaki Hugo i Inka spały w siebie wtulone :1luvu:
Dojechał do Hogaci kolega Gangsterek, ciutkę od niej mniejszy i teraz Seja ma 2 bomble na butli do odkarmiania, bo Ineczka z Hugo wcinają same i są samoobsługowe generalnie :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]