Morfinka - zaopiekowana

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2010 14:54 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK FINANSÓW

:!:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie lut 21, 2010 15:55 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK FINANSÓW

Morfinka żyje, zjadła dziś ładnie kurczaka i skubała suche.
Mam zdjęcia i filmiki nawet nakręciłam. Wrzucę je później.
Nie jest straszliwym dzikusem, choć ma momenty kiedy fuka, ale to chyba normalne w sytuacji schroniskowej. Dziś dawała się dotykać i głaskać.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lut 21, 2010 15:56 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK FINANSÓW

No to czekamy cierpliwie na filmiki. :)
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lut 21, 2010 16:15 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK FINANSÓW

tak jest potwierdzam słowa magic
siedziałyśmy z Morfinką i ją głaskałyśmy
i pięknie kicia chrupki nawet zajadała
no tylko, że jest chudziutka
i z tej biednej buźki ślinka leci, bo nie szczelny ten krzywy pyszczek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 21, 2010 16:25 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK FINANSÓW

dzięki, że do niej zajrzałyście :)
A jest w klatce czy na ogólnym boksie?

Mamy deklaracje sfinansowania zabiegu i leczenia po zabiegu. Także sfinansowanie pobytu kotki w dt.
Ogromnie wszystkim dziękuję :1luvu:

Natomiast najważniejsze, by był dt dla Morfinki, doświadczony i najlepiej w Łodzi, na miejscu.
Mam duże obawy, czy dom w Wawie podoła, Morfinka nie jest łatwym kotem, a po zabiegu może byc różnie...
Dziękuję za chęć pomocy, Millkay, to nie tak, że grymaszę. Mam na uwadze dobro Morfinki.

Grzegorz wydaje się miłą osobą. Ale go nie znam i nie będę mogła naocznie sprawdzić, jak jest prowadzony kot. Kieruję się danymi, które mam i doświadczeniem.
Jeśli kot Grzegorza nie jest szczepiony, może podłapać różne rzeczy. Dom, który nie szczepi swoich kotów, nie jest najlepszym wyborem dla naszych podopiecznych - w naszej umowie adopcyjnej jest wymóg regularnych szczepień, odrobaczeń, wizyt u weta.

szukamy dalej dt dla Morfinki

tyle osób ma jej dobro na uwadze, musi się coś znaleźć

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lut 21, 2010 17:37 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

Skoro taka decyzja, no to trudno szukamy dalej DT.

Czy macie możliwości znaleźć doświadczony DT w Łodzi ?
Czy może już z kimś rozmawialiscie ?

kristinbb

Post » Nie lut 21, 2010 17:39 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK FINANSÓW

ruru pisze:tak jest potwierdzam słowa magic
siedziałyśmy z Morfinką i ją głaskałyśmy
i pięknie kicia chrupki nawet zajadała
no tylko, że jest chudziutka
i z tej biednej buźki ślinka leci, bo nie szczelny ten krzywy pyszczek

Pewnie chudziutka , bo nie może jeść normalnie.
Biedna koteczka. :roll:

kristinbb

Post » Nie lut 21, 2010 17:40 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

na teraz udało nam sie zabezpieczyć finanse dla Morfinki

szukamy na forum oraz przez znajomych

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lut 21, 2010 17:45 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

Z tego co piszecie wynika ,że to musi być naprawdę doświadczony domek.
Takie domki na forum to można imiennie wymienić.
Może ktoś by się zgodził odchuchać Morfinkę ?

kristinbb

Post » Nie lut 21, 2010 17:50 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

CC zadecydowała, żeby Morfinka została przeniesiona do "1" czyli boksu bardzo miłych kotów
Na początku wydawało nam się, że Morfi jest tam zdenerwowana, bo siedziała w jednym miejscu a z buzi jej leciało:
Obrazek
ale zaczęłyśmy ja głaskać i Kicia sie rozruszała, poszła najpierw do jedzonka, a potem zwiedzać i z ciekawością wyglądać za kraty- tu taka relacja- podążam za Morfinką:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 21, 2010 17:55 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

Mam nadzieję,że będzie jej tam lepiej niż w tej klatce. :D
Fajnie,że coś się dzieje nowego w jej ,życiu, bo to daje nadzieję,że los jej się polepszy.

kristinbb

Post » Nie lut 21, 2010 18:13 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

Teraz przeczytalam :P Morfinko skarbenku ciesze sie bardzo, ze wreszcie Cie zauwazono i jest ruch w interesie :ok: :ok: :ok: bardzo mocno kotenko

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie lut 21, 2010 18:54 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

Filmik Magicmady - Morfinka dziś

-> Morfinka już nie w klatce

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lut 21, 2010 18:58 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

Oj, super zdjęcia !!!
Kotula wygląda na bardzo spokojną kotkę. (Być może czasami ofuknie, ale ma do tego prawo -w jej sytuacji!)
Aż sama mam chęć ją pogłaskać, tak ujmująco wygląda.
Charakterystyczny jest ten smutno spuszczony ogonek. Ale to, że pozwiedzała sobie duży box, napawa otuchą
Och, szkoda że nie za bardzo mogę ją adoptować, chociaż cały czas takie myśli chodzą mi po głowie.

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Nie lut 21, 2010 19:04 Re: Morfinka-od roku w schronie ze złamaną szczęką.BRAK DT

dobra decyzja. ileż można siedzieć w klatce.......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]