Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 20:35 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

:ok: za Zdzisię :D
a Zuzia ma prześliczny nosek :mrgreen:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw kwi 08, 2010 13:01 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

O jejku, a koło noska ma taką samą plamkę jasną jak moja Sani ['] :(
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw kwi 08, 2010 18:00 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Dołączę się z dobrymi wieściami. Niedawno minął rok, od kiedy - dzięki Berni - jesteśmy opiekunami przecudownej koteczki, Mirabelki przechrzczonej na Śrubeczkę :-) Koteńka jest cudna, radosna, w drodze rozwoju osobistego zrobiła się także niesamowicie przytulaśna i nigdy nie chorowała :-) Obecnie przyjaźni i bawi się z Gasparem :-)

Zdjęcie jubileuszowe (z 3 kwietnia 2010):
Obrazek
You can't help that. We're all mad here. (The Cheshire Cat from Alice in Wonderland )

Ań____

Od: Pt mar 20, 2009 16:40

Post » Pt kwi 09, 2010 12:24 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Ale fajna ta nowa Zuzia!
Niecierpliwie czekam na więcej zdjęć i trzymam :ok: za szybkie wyleczenie uszu.

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Nie kwi 11, 2010 9:21 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Ań__ dziękuję za zdjęcie Mirabelki, tzn. Śrubki :)
Cieszą takie wieści :)

Zuzia cudna, na pewno imię da jej szczęście, a do tego szczęśliwa ręka Berni :ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie kwi 11, 2010 9:30 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Cudna Zuzia... :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie kwi 11, 2010 19:48 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Ań_____ dziękuję za śliczne zdjęcie Śrubeczki. To już roczek minął jak ta słodka króweńka do mnie trafiła, dzięki łańcuchowi tylu dobrych duszków.
Tak się cieszę, że znalazła Dom u Was i ma teraz w dodatku takiego przystojnego kolegę :1luvu: :1luvu:

Ja znowu w jakimś kosmicznym niedoczasie, kompletnym bałaganie organizacyjnym, czasowym...normalnie szok.Kotów już nie tak dużo, ale normalnie coraz mniej to wszystko ogarniam :| :(

Zdzisia nadal coś nieteges
W czwartek znowu wylądowałyśmy u wetki. Niestety po pracy znów Zdzisia była nie na chodzie. Tym razem testy różnorakie, w końcu Rtg...niestety Zdzisia ma jakieś zaburzenia neurologiczne dotyczące tylnych łapek. RTG wykazało dodatkowo poważne zatkanie jelit kałem :( Dostała całą baterię leków, w tym nivalin, wit z grupy B, przeciwzapalne, przeciwgorączkowe bo niestety ciągle gorączka się utrzymuje. Wczoraj miała 40,1. Ale duży wpływ ma chyba jej ogromny stres związany z wizytami w lecznicy, bo aż dyszy ze strachu. Dlatego mierzę jej w domu, dziś miała 39. Zaraz zmierzę ponownie, bo narazie nie dałam leku przeciwgorączkowego,ale mała niestety jest znowu nieruchliwa :|
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon kwi 12, 2010 7:24 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Ań____ pisze:Dołączę się z dobrymi wieściami. Niedawno minął rok, od kiedy - dzięki Berni - jesteśmy opiekunami przecudownej koteczki, Mirabelki przechrzczonej na Śrubeczkę :-) Koteńka jest cudna, radosna, w drodze rozwoju osobistego zrobiła się także niesamowicie przytulaśna i nigdy nie chorowała :-)................

Śliczna Śrubeczka :D
Cieszę się, że ma się dobrze :ok:

I cieszę sie też, że nowy tymczasik - Zuzia - dostała taką szansę od losu. Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon kwi 12, 2010 7:34 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

berni pisze:Kolejny wątek o kotach których losy różnymi dziwnymi zbiegami okoliczności wplatają się w moją egzystencję. Mam nadzieję że w tym wątku radość będzie się przeplatała tylko z wesołością a łzy jak się pojawią to tylko ze wzruszenia i szczęścia.

Część pierwsza - viewtopic.php?t=67489&start=0
Część druga - viewtopic.php?f=1&t=90781

Obecnie w moim DT mieszka 10 tymczasików, 4 rezydentów kocich i jeden psi.

Tymczasiki:

1. Obrazek Wiesia. Trafiła do mnie z dwójką swoich córeczek zwanych Zajączkami: Czesią i Zdzisią. w skutek jakiegoś wypadku miała tylko pół ogonka, który w dodatku ciągle nerwowo rozgryzała. Wiesia przeszła amputację ogonka, jest bardzo wesołą koteczką, która bardzo lubi głaskanie, ale jeśli jest tego za dużo to pokaże że ma dość i najwyższa pora znowu pobiegać na sznurkiem. viewtopic.php?f=1&t=96839&start=0

2. Obrazek Zdzisia Siostra Wiesi, jedna z Zajączków. Ciekawskie, wesołe,łagodne z odrobiną nieśmiałości. viewtopic.php?f=1&t=96839&start=0

3. Obrazek Śnieżek Cudne chłopaki znalezione przez pewnego rowerzystę nad rzeką. Mam do nich wielką słabość :oops: Kochane, superowe kociaki, przyjacielscy, towarzyscy.viewtopic.php?t=95748&start=0

4. Obrazek Bambi Przepiekny czarny kocurek, który ma w sobie energię stadka kociąt. Zabawa to jest drugie imię. Odważny, pewny siebie, bardzo towarzyski, ciekawski no i oczywiście wesoły.
Pod wirtualną opieką kochanej Mahob :1luvu:

5. Obrazek Fela KOchana, bardzo proludzka kotka towarzyszka. viewtopic.php?f=1&t=99504&start=0 Pod wirtualną opieką kochanej KotLucjanek :1luvu:

Dlaczego wszystkie białe kicie mieszkają tak daleko odemnie?? :cat3: Zabiję się własną pięścią!! :kotek: missfox@wp.pl

Miss Fox

Od: Nie mar 28, 2010 2:17

Post » Pon kwi 12, 2010 8:54 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

Biedna Zdzisia... Trzymam :ok: za zdrówko!

A Berni musi być naprawdę mocno zamotana skoro napisała coś takiego:
berni pisze:2. Obrazek Zdzisia Siostra Wiesi, jedna z Zajączków. Ciekawskie, wesołe,łagodne z odrobiną nieśmiałości. viewtopic.php?f=1&t=96839&start=0

Ale każdemu się zdarza :lol:

ptaszydło

Post » Pon kwi 12, 2010 13:47 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

To dalej trzymamy kciuki za Zdzisię :ok: :ok:
Pisałam Wam że Neska uwielbia oliwki :?: :lol: a zrobiła się ostatnio taki miziak że to aż trudno sobie wyobrazić :1luvu: :1luvu: :1luvu: za to Banshee to mały czort :1luvu:

Miss Fox pisze:Dlaczego wszystkie białe kicie mieszkają tak daleko odemnie?? :cat3: Zabiję się własną pięścią!! :kotek: missfox@wp.pl

a jaki to problem jechać po tego wymarzonego Kotecka? :D

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon kwi 12, 2010 20:15 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Pampelka ma DOM:):)

no zakręcona strasznie jestem :| czy to dalszy ciąg zmęczenia wiosennego???

Ptaszydło dzięki za czujność :ok: w dodatku na zdjęciu jest Czesia a nie Zdzisia :roll:

Jestem tam zmartwiona Zdzisią że reszta kotów poszła zupełnie w odstawkę :( Musiałam przegrupować koty. Zdzisia została sama w pokoju, Śnieżek i Bambi oraz Fela i Wiesia są na strychu. Źle mi z tym, bo one też tak lubią spać w pościeli. Niestety innego wyjścia nie widziałam z powodu qoopalkowego zatkania Zdzisi...Niby tylko 3 koty w pokoju a ja jakoś nie zwróciłam uwagi że jednej qoopki brakuje. W dodatku Bambi troszkę napastliwy był w stosunku do Zdzisi, która też niestety teraz mniej chętnie się bawi...Temperatura dziś 39,2. Najgorsze, że efektów leczenia nie widać w sumie. To trwa już ponad tydzień od kiedy Zdzisia zaczęła kuleć, najpierw na przednią łapkę, potem problemy z tylnymi. Niby coś tam się bawi, nawet dziś troszkę goniła sznurek, ale to nie ta sama Zdzisia.

Aaaa, a Zuzia nie mieszka u mnie, nie jest "moim" tymczasem. Na szczęście sąsiadka zapewnia jej opiekę, dom i jedzonko. Coprawda myślałam powoli o jakimś kolejnym tymczasie, ale choroba Zdzisi sprowadziła mnie na ziemię. Mimo bardzo udanego adopcyjnie marca nadal mam 5 kotów do oddania. Ja obiecałam poszukać Zuzi domu. Jutro muszę wybrać się zrobić nowe zdjęcia. I muszę zanieść maść do uszków, bo strasznie daje Zuzi popalić świerzbowiec.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon kwi 12, 2010 21:58 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Zdzisia choruje...

Biedna Zdzisia :(
Jakoś mnie ta nasza żałoba zasmęciła... Jednak to straszne jest. Oby ludzi otrzeźwiło...
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto kwi 13, 2010 7:29 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Zdzisia choruje...

Za zdrowie Zdzisi :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw kwi 15, 2010 10:14 Re: Bielskie Biedy- 5 ogonków-Zdzisia choruje...

Zdrowiej kocinko!

ptaszydło

[poprzednia][następna]