[WRO] Basia i Szurek w domach; pojawiły się nowe kotki :( !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 14:04 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Trudno określić jej wiek, ale na pewno ma nie więcej niż 2 lata :) Mnie się wydaje, że nawet 1,5 roku nie ma. Co do kuwety, to trudno to sprawdzić, bo zawsze wychodziła na sioo i qpale na zewnątrz. Nie zdarzyło jej się ani razu nabrudzić na portierni ;)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon maja 17, 2010 14:13 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Hm no to sprawdzimy mam nadzieje, że szybko załapie :lol: tylko tak się zastanawiam czy ona by do drewnianego robiła bo ja takiego używam :conf:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon maja 17, 2010 14:14 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Na wszelki wypadek dostarczę taki normalny ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon maja 17, 2010 14:19 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Ok :ok: Ale Nina jak do nas trafiła to nie miała najmniejszych problemów z trafieniem :wink: Nawet mi do miski narobiła jak zapomniałam ją z łazienki zabrać :roll: (ona ma tam jedzenie i nieraz ją zamknę jak je bo Wilczka może wejść za nią i się dobrać do tego co jej nie wolno :wink: )
Obrazek

JaEwka

Post » Pon maja 17, 2010 15:23 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

kotki szybko uczą się korzystania z kuwety, więc pewnie z Basią nie będzie problemu.

Kruszyna na kiedy planujesz sterylkę Basi, kiedy kicia trafi do DT?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon maja 17, 2010 17:24 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Jak rozmawiałam z Kruszyną to sterylkę chyba zaplanujemy na środę czwartek, żeby w piątek mój chłopak mógł ją zabrać do Lubina bo akurat jedzie do rodziców. Chyba, że jeszcze nie będzie mogła być ciachnięta z punktu medycznego to wtedy zrobimy kiedy indziej i rodzice Tż po nią przyjadą :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon maja 17, 2010 18:15 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Ale ma super rodziców :1luvu:

Jutro będę na Pałuckiej, to się umówię. Dacie radę ją przetrzymać przez noc przed sterylką? Następnego dnia przyjechałabym po nią i odwiozłabym po sterylce :)

Mawin, też mi się wydaje, że Basia szybko się przystosuje do kuwety :) Mam nadzieję, że równie szybko polubi jakąś lepszą karmę niż to, co dostawała na portierni (najtańszy produkt itp.)... Przydałoby się jej troszkę przytyć ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto maja 18, 2010 17:10 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Basia już u nas urzęduje w łazience :) Szkoda, że nie można jej karmić :( Chętnie bym jej dała coś dobrego ale na to potrzeba czekać do jutra :ok:
Basienka jest strasznie marniutka :( pełno strupków, zadrapań :( Ale mam nadzieje, że szybko wypięknieje :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto maja 18, 2010 17:50 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Ten największy strup jest po kocurze :( Pozostałe, to zgodnie z opinią dr Włodarczyka, pozostałości po kleszczach :( Pytałam jeszcze raz weta o to jedzenie - dzisiaj może jeszcze coś zjeść (niedużo), ale od jutra rana powinna już pościć :) Wodę może pić :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto maja 18, 2010 18:03 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

czyli Basia jutro ma mieć sterylkę, super że kicia już bezpieczna :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto maja 18, 2010 18:29 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

JaEwka pisze:Basia już u nas urzęduje w łazience :) Szkoda, że nie można jej karmić :( Chętnie bym jej dała coś dobrego ale na to potrzeba czekać do jutra :ok:
Basienka jest strasznie marniutka :( pełno strupków, zadrapań :( Ale mam nadzieje, że szybko wypięknieje :ok:

Kruszyna nawet nie wiesz jak mi się miło zrobiło , jak powiedziałaś że dzisiaj już Basię złapiesz, tak się cieszę że jej niedola się zakończyła ! :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto maja 18, 2010 18:32 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Jessi, dziękuję :oops: Wcześniej nie można było ze względu na Szczurka, potem przez brak talonów, potem ja nie mogłam, dzisiaj na szczęście się udało :ok:

Moja mama od godziny 17:30 dzwoniła do mnie już 5 (!!!) razy pytać, co u Basi :ryk:
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto maja 18, 2010 18:33 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Mam nadzieję, że jutro trafimy na panią wetkę, a nie na tego dużego pana weta, bo ja się go boję :strach:
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto maja 18, 2010 18:58 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Kruszyna pisze:Mam nadzieję, że jutro trafimy na panią wetkę, a nie na tego dużego pana weta, bo ja się go boję :strach:

:ryk: :ryk: spoko, zawsze dwie wetki robią zabieg, on nie :mrgreen:
ale zawsze i tak jest o niebo lepszy niż ten, do kórego pojechałyśmy z kocią z Przyjaźni, pamiętasz tamtego :evil:
tamtemu to trzeba w nagrodę zawieźć jakąś największą niedobrą dzikusicę i nie uprzedzić i powiedzieć że to jest super milutka koteczka :twisted: ale się mnie złośliwości trzymają :oops: zresztą to nie ja tylko natasza kiedyś wymyśliła :ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto maja 18, 2010 19:48 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Hehe to widzę Kruszyna twoja mama taka sama jak i Tż mojego :mrgreen: Też już kilka razy dzwoniła i się o wszystko wypytywała :ryk:
Basia jest bardzo spokojna ani razu nie miauczała 8O już nawet z łazienki nie próbuje wyjść, jest naprawdę bardzo potulną kotką :1luvu:
Hm dałam jej 1/3 puszki może trochę mniej i garstkę suchego jakieś dwie godziny temu to jadła już nic więcej nie dostanie więc mam nadzieje, że to nie za dużo :oops:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]