Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 20, 2010 11:35 Re: Pakt Czarownic XII

A szanowne czarowne nad głosowaniem to sie cuś zastanawiają?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sty 20, 2010 11:44 Re: Pakt Czarownic XII

PO 20- tym czyli od jutra :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro sty 20, 2010 11:49 Re: Pakt Czarownic XII

AYO pisze:PO 20- tym czyli od jutra :wink:

A nie nie nie - na pierwszej stronie paktowego wątasa stoi:

villemo5 pisze: 20-tego zaczyna się głosowanie, w którym wspólnie decydujemy, kto tym razem otrzyma nasze wsparcie.

i ja (Siostra Podliczajaca) już na posterunku :mrgreen:

Głosować :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro sty 20, 2010 11:55 Re: Pakt Czarownic XII

Ops :oops:

Ja na karmicielke z Łodzi. 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro sty 20, 2010 11:56 Re: Pakt Czarownic XII

Fiona.22 - moj glos.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sty 20, 2010 11:57 Re: Pakt Czarownic XII

barba50 pisze:
villemo5 pisze:No to mamy juz 3 kandydatury! Czy ktos moze je zebrac do kupy? Ja wyjechana jestem i mam tylko komorke do dyspozycji.

Siostra Prezes zdążyła była wrócić na łono internetu, ale mogiem pomóc (co się będzie nam męczyć :wink: )
No więc zbieram do kupy :twisted:
Styczniowe kandydatury:

1. Fiona.22 :arrow: Fiona.22 opiekuje sie kotami w bardzo trudnym rejonie - kielecczyzna ma dosc ciezkie warunki jesli chodzi o pomoc weterynaryjna, organizacje, ze o schronisku nie wspomne. Maja duzo kotow ktore wymagaja leczenia, koncza sie im pieniadze i talony na sterylki.
Maja dlugi - w tym momencie chyba ok.3500 zl, one oczywiscie rosna...

Pod opieka Fiony znajduje sie m.in. Igraszka, dla ktorej szukali domu w Krakowie. Bylam na rozmowie przedadopcyjnej u opiekuna Igraszki (forumowy jarzab) bylo wszystko super. Koteczka po przejsciach, operacji, raz cofnieta z adopcji... Mialaby ekstra warunki. Niestety Rezydentka zrobila taki dym, ze jarzab zdecydowal o oddaniu Igraszki z powrotem.
Kotka obecnie choruje, jest ryzyko operacji, masa podejrzen a leczenie kosztuje... Oprocz Igraszki sa inne chore koty, Fiona i inni wolontariusze robia wszystko zeby im pomoc, ale...
Sami wiecie jak to jest.

2. Sykuś chory na białaczkę u bozennak i jego wątek :arrow: bozennak pomaga wielu bezdomnym kotom, karmi je i leczy, sterylizuje, Sykusia wzięła do domu z podwórka, buteleczką wykarmiła jego "przyrodniego" brata Rudolfa (sama nie dawałam szans na przeżycie Rudkowi taka malusieńka pcheła była z niego kiedy przyniesiono mi go w pudełeczku do TOZ), dzis po testach okazało się, że Sykuś jest felV pozytywny, jego dużej nie stać na tak olbrzymi koszt leczenia....a malutki 5 miesięczny kotuś tak bardzo pragnie żyć, Sykuś nie jest kotkiem medialnym, nie ma wokół niego dużego szumu, przy innych kocich biedach jego choroba jest może niczym....ale dla niego to cały jego świat, kocio ma duże szanse na wyleczenie, tylko to kwestia pieniędzy.

3. P. Jadwiga Bigoszewska karmicielka z Łodzi i to co skłoniło mnie do zgłoszenia jej kandydatury :arrow: Przed chwilą na Tvp Info był felieton o kobiecie, która ma 17 kotów i 2 psy. Utrzymuje siebie i zwierzęta z renty i zbiórki złomu. Bieda.Ostatniego kota przybili jej za ogon do drzwi :strach: oraz wygooglany o niej artykuł: Jadwiga Bigoszewska jest rencistką z niewielkim świadczeniem. W domu ma pod opieką jedenaście kotów (w tym jeden po pięciu operacjach nowotworu) i dwa psy. Mimo to nie potrafi przejść obojętnie obok bezdomnych zwierząt, których pełno na łódzkich ulicach. Obecnie dokarmia 60 takich stworzeń i już martwi się, co to będzie zimą. Czy ze skromnych środków, bez wsparcia innych ludzi będzie w stanie pomóc bezdomnym zwierzakom?
– Najbardziej martwię się trójką młodych kotów z matką, które ktoś po prostu wyrzucił z domu – opowiada pani Jadwiga. – Aż mi się serce kraje na ich widok. Matka wygląda jak rasowa syberyjka, jest zadbana, szuka kontaktu z ludźmi. Jej młode czarne jak sadza mają już kilka miesięcy. Chciałabym, żeby ktoś je przygarnął. Ja sama nie dam rady się nimi opiekować, bo zwyczajnie brakuje mi pieniędzy na karmę dla nich. Każdego dnia pani Jadwiga musi wygospodarować kilka godzin, żeby objechać wszystkie swoje znajdy i wykarmić je. Posiłki przygotowuje z najtańszego drobnego makaronu i dużych puszek dla kotów, które miesza razem. Do tego porcja suchej karmy. Żeby kupić jedzenie dla wszystkich kotów, zastawiła nawet w lombardzie telefon komórkowy. Dostała 50 zł.
– Zbieram puszki po napojach i sprzedaję, a za zarobione pieniądze kupuję leki dla kotów – tabletki antykoncepcyjne, antybiotyki – dodaje łodzianka.
– Na szczęście mogę liczyć na pomoc dobrych ludzi i lekarzy z jednej z lecznic, gdzie
moje bezdomne koty leczą darmo.

Jest już kontakt telefoniczny i osoba (z Łodzi) również zainteresowana pomocą, która potwierdziła na miejscu sytuację.

Do głosowania jeszcze kilka dni. Startujemy 20-go :D

To ja pozwolę sobie tu podkleić dla przypomnienia, żeby było bliżej :!:

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Śro sty 20, 2010 12:02 Re: Pakt Czarownic XII

mój głos:

Pani Bigoszewska z Łodzi

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Śro sty 20, 2010 12:09 Re: Pakt Czarownic XII

No to się narobiło :spin2:
To ja na razie nie wiem, kiedy koniec głosowania? bo u mnie z komp. krucho.
Aaaaaaaaaaa tak w ogóle, czy ja ,nowicjuszka jakby nie było, mam prawo do wtrącania się do głosowania tegoż ?

jasdor

Post » Śro sty 20, 2010 12:24 Re: Pakt Czarownic XII

kochane Siostrzyczki....i Fiona i P. Bigoszewska w jakiś sposób maja nagłosnioną działalność, ja głosuję za kocurkiem całkowicie niemedialnym, o nim nie będą pisały gazety, ani nie zrobi relacji telewizja, nie dostanie pomocy z innego źródła, tylko My możemy nieco pomóc, jedna ampułeczka to koszt 214 zł, nie do przeskoczenia dla zwykłego zjadacza chleba....a ampułek trzeba kilka

ja głosuję za Sykusiem
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro sty 20, 2010 12:39 Re: Pakt Czarownic XII

NA SYKUSIA !

Mam w domu zestaw tel. komórkowych w dobrym stanie, jakby ktoś z Łodzi mógł, to ja chętnie P. Bigoszewskiej darmo oddam, jeśli jeszcze potrzebuje.

jasdor

Post » Śro sty 20, 2010 12:53 Re: Pakt Czarownic XII

A ja na Fionę.
Raz - że była kiedyś Czarownicą (pewnie kasa zdecydowała inaczej)
Dwa - działa na naprawdę ciężkim terenie i niestety jakoś nie widzę, żeby jej działalność była nagłośniona i wspierana.

Trzymaj się Fiona!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro sty 20, 2010 12:57 Re: Pakt Czarownic XII

Jestem za Sykusiem.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro sty 20, 2010 13:02 Re: Pakt Czarownic XII

Wklejam raz jeszcze kandydatury wraz z uzasadnieniem, ale bardzo proszę NIE KOMENTOWAĆ w trakcie głosowania dlaczego głosujecie na tę kandydaturę, a nie tamtą, że ta jest medialna, a tamta nie.
W trakcie głosowania nie ma już agitacji :!:
Nooo :evil:

barba50 pisze:Styczniowe kandydatury:

1. Fiona.22 :arrow: Fiona.22 opiekuje sie kotami w bardzo trudnym rejonie - kielecczyzna ma dosc ciezkie warunki jesli chodzi o pomoc weterynaryjna, organizacje, ze o schronisku nie wspomne. Maja duzo kotow ktore wymagaja leczenia, koncza sie im pieniadze i talony na sterylki.
Maja dlugi - w tym momencie chyba ok.3500 zl, one oczywiscie rosna...

Pod opieka Fiony znajduje sie m.in. Igraszka, dla ktorej szukali domu w Krakowie. Bylam na rozmowie przedadopcyjnej u opiekuna Igraszki (forumowy jarzab) bylo wszystko super. Koteczka po przejsciach, operacji, raz cofnieta z adopcji... Mialaby ekstra warunki. Niestety Rezydentka zrobila taki dym, ze jarzab zdecydowal o oddaniu Igraszki z powrotem.
Kotka obecnie choruje, jest ryzyko operacji, masa podejrzen a leczenie kosztuje... Oprocz Igraszki sa inne chore koty, Fiona i inni wolontariusze robia wszystko zeby im pomoc, ale...
Sami wiecie jak to jest.

2. Sykuś chory na białaczkę u bozennak i jego wątek :arrow: bozennak pomaga wielu bezdomnym kotom, karmi je i leczy, sterylizuje, Sykusia wzięła do domu z podwórka, buteleczką wykarmiła jego "przyrodniego" brata Rudolfa (sama nie dawałam szans na przeżycie Rudkowi taka malusieńka pcheła była z niego kiedy przyniesiono mi go w pudełeczku do TOZ), dzis po testach okazało się, że Sykuś jest felV pozytywny, jego dużej nie stać na tak olbrzymi koszt leczenia....a malutki 5 miesięczny kotuś tak bardzo pragnie żyć, Sykuś nie jest kotkiem medialnym, nie ma wokół niego dużego szumu, przy innych kocich biedach jego choroba jest może niczym....ale dla niego to cały jego świat, kocio ma duże szanse na wyleczenie, tylko to kwestia pieniędzy.

3. P. Jadwiga Bigoszewska karmicielka z Łodzi i to co skłoniło mnie do zgłoszenia jej kandydatury :arrow: Przed chwilą na Tvp Info był felieton o kobiecie, która ma 17 kotów i 2 psy. Utrzymuje siebie i zwierzęta z renty i zbiórki złomu. Bieda.Ostatniego kota przybili jej za ogon do drzwi :strach: oraz wygooglany o niej artykuł: Jadwiga Bigoszewska jest rencistką z niewielkim świadczeniem. W domu ma pod opieką jedenaście kotów (w tym jeden po pięciu operacjach nowotworu) i dwa psy. Mimo to nie potrafi przejść obojętnie obok bezdomnych zwierząt, których pełno na łódzkich ulicach. Obecnie dokarmia 60 takich stworzeń i już martwi się, co to będzie zimą. Czy ze skromnych środków, bez wsparcia innych ludzi będzie w stanie pomóc bezdomnym zwierzakom?
– Najbardziej martwię się trójką młodych kotów z matką, które ktoś po prostu wyrzucił z domu – opowiada pani Jadwiga. – Aż mi się serce kraje na ich widok. Matka wygląda jak rasowa syberyjka, jest zadbana, szuka kontaktu z ludźmi. Jej młode czarne jak sadza mają już kilka miesięcy. Chciałabym, żeby ktoś je przygarnął. Ja sama nie dam rady się nimi opiekować, bo zwyczajnie brakuje mi pieniędzy na karmę dla nich. Każdego dnia pani Jadwiga musi wygospodarować kilka godzin, żeby objechać wszystkie swoje znajdy i wykarmić je. Posiłki przygotowuje z najtańszego drobnego makaronu i dużych puszek dla kotów, które miesza razem. Do tego porcja suchej karmy. Żeby kupić jedzenie dla wszystkich kotów, zastawiła nawet w lombardzie telefon komórkowy. Dostała 50 zł.
– Zbieram puszki po napojach i sprzedaję, a za zarobione pieniądze kupuję leki dla kotów – tabletki antykoncepcyjne, antybiotyki – dodaje łodzianka.
– Na szczęście mogę liczyć na pomoc dobrych ludzi i lekarzy z jednej z lecznic, gdzie
moje bezdomne koty leczą darmo.

Jest już kontakt telefoniczny i osoba (z Łodzi) również zainteresowana pomocą, która potwierdziła na miejscu sytuację.

Pierwsze podliczenie głosów:

1. fiona.22 - 2 głosy

2. Sykuś - 3 głosy

3. p. Jadwiga Bigoszewska - 2 głosy

Głosowały Czarowne: AYO, solangelica, moni_f, basica, jasdor, villemo5, AniHili
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro sty 20, 2010 13:03 Re: Pakt Czarownic XII

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Słusznie Siostra Podliczająca miotłą trzaska :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro sty 20, 2010 13:38 Re: Pakt Czarownic XII

oj przepraszam, nie wiedziałam, że już obowiazuje cisza przedwyborcza :roll: :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

[poprzednia][następna]