W BOGUSZYCACH są koty!!! - koty zniknęły???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 22, 2009 20:43 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla małych kociąt

:roll: :roll: :roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon lis 23, 2009 8:21 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

Julcia już we własnym domku,wspaniałym ,mądrym ,doświadczonym ,osiatkowanym...miałam o 3 Julcie za mało ,tyle było chętnych domków ,takich dobrych ,aż mi żal że nie było czym dzielić.
Julcia wywołała tyle wspaniałych pozytywnych emocji .
Teraz moja pieknooka Jula już na własnych pokojach.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lis 23, 2009 8:48 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

Dorciu, bardzo się cieszę :D
Timur niestety małooswajalny :oops: znaczy on jakby po prostu nie ma czasu, cały czas popitala, albo sam, albo z piłką w zębach, albo za którymś kotem.
Przez weekend, jako że TŻ był w domu, Timur latał luzem. Dziś znaleźliśmy kupkę w kociej wieży, a wczoraj chwila naszej nieuwagi i ktoś nam nalał do reklamówki z piwem :twisted: Niestety smrodek musi posiedzieć jeszcze w klatce, coś Sambor za szybko się z nim skumplował i teraz mały kocha tylko jego, a nas ma w nosie. Jak śpi to daje się wziąć na ręce, owszem, potrafi wleźć na łóżko, jak człowiek wtym łóżku leży, ale nie przyjdzie się przytulić, kładzie się kilka cm od nogi...

Ale za to ładnie się leczy, tylko jedno oczko od wczoraj troszkę bardziej wilgotne niż drugie, ale się nie ślimaczy, więc dostaje leki, które CC przepisała, jutro na kontrolę.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lis 23, 2009 9:02 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

za kolejne domki :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 23, 2009 17:39 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

Z moim Bogusiem jest bardzo źle. Rano miał nagłe i bardzo silne ataki epilepsji. Nadal pomimo podania leków jest bardzo dziwny i obawiam się, że z tego nie wyjdzie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon lis 23, 2009 17:54 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

O kurcze :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lis 23, 2009 17:55 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

ojej tak mi przykro :( maluszku trzymaj się :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lis 23, 2009 19:19 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

mirka_t pisze:Z moim Bogusiem jest bardzo źle. Rano miał nagłe i bardzo silne ataki epilepsji. Nadal pomimo podania leków jest bardzo dziwny i obawiam się, że z tego nie wyjdzie.

O matko jedyna! Biedne maleństwo.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 23, 2009 19:53 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

mój też bardzo słaby... trzymajcie się... :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 23, 2009 19:53 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

Wczoraj późnym wieczorem Boguś miauknął kilka razy co mnie zdziwiło, bo to bardzo cichy kociak. Miał wzdęty brzuch, więc wymasowałam. Puścił kilka bąków i się uspokoił. Potem nawet jadł i był w kuwecie. Koło godz.8 usłyszałam, że mu w nosie bulgocze. Wzięłam go i wytarłam zapchany nos. Zmierzyłam temperaturę i miał 39,6 stopnia. Potem miauknął ze 2 razy i dostał pierwszego ataku. Podczas pierwszych 4 ataków zrywał się, chciał biec na oślep i skakał w konwulsjach. Przerwa między nimi była bardzo mała. Kolejne następowały jeden po drugim a on nawet nie miał już siły się podnieść. Po godz.9 byliśmy u weta. Dostał Relanium i kroplówkę pod skórę. Nie odespał porządnie ataków. Cały czas jest nadwrażliwy na dotyk, hałas. Cały czas wykręca go w prawo. Źrenice zwężają się, ale powoli. Wetka podczas osłuchania stwierdziła, że słychać sklejanie się pęcherzyków płucnych, ale jakoś dziwnie. Nie potrafiła jednoznacznie powiedzieć, co to oznacza. Ponownie był u weta koło godz.16.

Do dzisiejszego poranka z leków i preparatów dostał: u Agn - Advocate, u mnie – inmodulen 3 x 0,5ml, 6 x synulox 0,1ml, gentamicine do nosa, ze 3 razy po 0,4ml Laktulozy (na zbyt twarde kupy), Tobrex w maści do oczu, Chlorhinaldin do smarowania nosa (zewnetrznie), ze 3 razy po małym kawałku Pyralginum w czopku (gdy miał gorączkę).

Dzisiaj dostał 2 razy po 0,1ml Relanium, 2 razy mniej niż ¼ czopka Luminalu. Steryd, glukozę, wapno, NaCL i Duphalyte podskórnie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon lis 23, 2009 20:11 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

Trzymaj się maluszku, jesteś w najlepszych rękach ... :kotek:

Kciuki trzymam mocno bardzo....
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lis 23, 2009 20:44 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla małych kociąt

iwcia pisze:
XAgaX pisze:http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Przygarne-KOTKA-RUDEGO-PROSTO-OD-WLASCICELA-W0QQAdIdZ169806192 - myślę, że warto spróbować im wyjaśnić, o co nam chodzi z umową adopcyjną, trzymam kciuki :)

Aga nie o samą umowę chodzi a o jej warunki.
Czasami warto napisać do kogaś zanim da się jego namiar na forum :wink:
Oni od dawna szukaja rudego.

wytłumaczę się: wychodzę z założenia, że każda osoba z forum mająca kota do adopcji sprawdza potencjalnych właścicieli, jestem przeciwna pisaniu maili tylko w celu sprawdzenia, żeby nie zrażać ludzi.

wydaje mi się, że jeśli np. niechęć do kastracji wynika ze skąpstwa, można takim ludziom dać skierowanie na darmowy zabieg bądź kota już wykastrowanego... oczywiście nie upieram się przy dawaniu im kota ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lis 23, 2009 20:47 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

Trzymaj się malutki
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lis 23, 2009 21:04 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - bazarek str 19 :)

mocno trzymam za kotka :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]