Oddam kotka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 27, 2009 22:39 Re: Oddam kotka

Moniko nikt Ci nie pisał abyś głodziła kota do tego stopnia ,że jedyne jego jedzenie to to co upoluje.Zadbaj o to aby dostawał odpowiednią porcję dobrej karmy .Faszerując go na potęgę kite katem ( czy jak to się tam pisze) sprawiasz ,że kot tyje .Dziwne,że moje koty dostają wymierzoną porcję rc w chudszych finansowo okresach purine i jakoś nie tyja i nie polują.Widocznie nie potzrebują się żywić na dworzu skoro w domu dobre jedzonko w miseczce.Nie wiem jak to wygląda u innych.U mnie właśnie tak.I dziwi mnie to ,ze ograniczenie jedzenia kotu to jedyna rada jaką zastosowałaś:/

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lis 27, 2009 22:44 Re: Oddam kotka

AnielkaG pisze:To złe dziecko i kompletnie nieodpowiedzialna matka. :(

Nie jestem nie odpowiedzialną matką.

7gabi

Od: Czw lis 05, 2009 15:09

Post » Pt lis 27, 2009 22:44 Re: Oddam kotka

martaslupsk pisze:Moniko nikt Ci nie pisał abyś głodziła kota do tego stopnia ,że jedyne jego jedzenie to to co upoluje.Zadbaj o to aby dostawał odpowiednią porcję dobrej karmy .Faszerując go na potęgę kite katem ( czy jak to się tam pisze) sprawiasz ,że kot tyje .Dziwne,że moje koty dostają wymierzoną porcję rc w chudszych finansowo okresach purine i jakoś nie tyja i nie polują.Widocznie nie potzrebują się żywić na dworzu skoro w domu dobre jedzonko w miseczce.Nie wiem jak to wygląda u innych.U mnie właśnie tak.I dziwi mnie to ,ze ograniczenie jedzenia kotu to jedyna rada jaką zastosowałaś:/

Dokładnie mój Dex dostawał RC( po kastracji przybrał znacząco na wadze)i nie był glodny a miał na przydział dzienny ileś gram z kubeczka z miarka.

Przepraszam ale wydaje mi sie ze dziewczynka loguje sie na inne nicki i podaje za matke.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pt lis 27, 2009 23:12 Re: Oddam kotka

To więcej niż prawdopodobne :evil:

martaslupsk

Post » Pt lis 27, 2009 23:24 Re: Oddam kotka

martaslupsk pisze:Moniko nikt Ci nie pisał abyś głodziła kota do tego stopnia ,że jedyne jego jedzenie to to co upoluje.Zadbaj o to aby dostawał odpowiednią porcję dobrej karmy .Faszerując go na potęgę kite katem ( czy jak to się tam pisze) sprawiasz ,że kot tyje .Dziwne,że moje koty dostają wymierzoną porcję rc w chudszych finansowo okresach purine i jakoś nie tyja i nie polują.Widocznie nie potzrebują się żywić na dworzu skoro w domu dobre jedzonko w miseczce.Nie wiem jak to wygląda u innych.U mnie właśnie tak.I dziwi mnie to ,ze ograniczenie jedzenia kotu to jedyna rada jaką zastosowałaś:/

Moje jedzą Orijen i Animondę Carny. Nie tyją, a polują jedynie nawzajem na ogonki (ulubiona zabawa). Przecież to niewychodzące kociarstwo.

Droższa karma jest droższa jedynie pozornie. Kot mniej jej potrzebuje, żeby się nasycić. Opakowanie droższej, treściwszej karmy starczy więc na dłużej niż ta sama objętość byle czego.
Ostatnio edytowano Pt lis 27, 2009 23:25 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lis 27, 2009 23:31 Re: Oddam kotka

3 uwagi:

14 letni człowiek to już nie dziecko. Już wie, co dobre, co złe, potrafi się całkiem nieźle wysławiać. Wszystko zależy jednak od wychowania w dużej mierze i od predyspozycji indywidualnych. W postach Moniki brak podstawowej rzeczy: odpowiedzi na pytania forumowiczów, wręcz unikanie ich i zasłanianie się jakimiś wątkami innymi lub prywatnymi wiadomościami czy telefonami. Nie ma dialogu, bo nie ma odpowiedzi, albo są nieklarowne. To wygląda źle, bo sugeruje niedojrzałość do prowadzenia DT, skoro nawet rozmowa nie może być poprowadzona normalnie.

IP można zmienić, szczególnie, gdy ktoś mieszka w dużym mieście i ma wybór, tak jak w Lublinie. Jeśli ktoś się choć trochę zna na Necie, to wie o tym i jak to zrobić. Pomimo tego, ban nie jest złym pomysłem. Tylko miejmy świadomość, że może nie być ze skutkiem permanentnym. Ale w tym przypadku wystarczy tylko omijać nierozgarnięte posty z daleka z propozycjami DS czy DT.

Kot wychodzący łapie, zje może część zdobyczy, lecz zazwyczaj przynosi właścicielowi ^^ Większość wychodzących kotów znajomych tak robi (poprawcie mnie, jeśli się mylę. Nie znam kota rzeźnika, co by non stop tylko jadł złowione i omijał miskę z pysznym jedzonkiem). Trzeba poświęcić czas i energię na upolowanie, dzięki czemu spala kalorie 8) No chyba, że łapie kury i gęsi... Ale to chyba domena psów, nie?..
Obrazek Obrazek

yohanna_8

Od: Pt paź 23, 2009 20:20

Post » Pt lis 27, 2009 23:34 Re: Oddam kotka

Pomoc oferowana Monice została odrzucona i nic więcej z tego nie będzie.Żal tylko kota.

martaslupsk

Post » Pt lis 27, 2009 23:52 Re: Oddam kotka

Monika
To jest koniec zabawy ..
Errata: Monika po tym co tu pisałaś, wiedz, ze kilka osób może podać Ciebie na prokuraturę za obrazę dóbr osobistych i zmiana postów nic nie da, zachowają sie w archiwum..
Pytanie do bywalców, czy na podstawie zakładania wielu nicków pod jedno IP możliwy jest ban na tym forum? Nie wiem jak jest w regulaminie, ale w wielu miejscach, jeśli nie ma uzasadnionej przyczyny (np. zapominiałem hasła), to można o to wnioskować do moderatora forum?

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Pt lis 27, 2009 23:54 przez lesna, łącznie edytowano 1 raz
lesna

Post » Pt lis 27, 2009 23:55 Re: Oddam kotka

lesna pisze:Monika
To jest koniec zabawy ..
Errata: Monika po tym co tu pisałaś, wiedz, ze kilka osób może podać Ciebie na prokuraturę za obrazę dóbr osobistych i zmiana postów nic nie da, zachowają sie w archiwum..
Pytanie do bywalców, czy na podstawie zakładania wielu nicków pod jedno IP możliwy jest ban na tym forum? Nie wiem jak jest w regulaminie, ale w wielu miejscach, jeśli nie ma uzasadnionej przyczyny (np. zapominiałem hasła), to można o to wnioskować do moderatora forum?

Pozdrawiam.

Jest możliwy, zwłaszcza jeśli się weźmie pod uwagę, do czego owa osoba tych innych kont używa (do ubliżania i wjazdów osobistych) [edit: wyjątek następuje, kiedy kilku domowników korzysta z jednego komputera]
Już ją zgłosiłam.
Ostatnio edytowano Pt lis 27, 2009 23:57 przez Shoo, łącznie edytowano 1 raz

Shoo

Od: Pt lis 06, 2009 21:41

Post » Sob lis 28, 2009 0:07 Re: Oddam kotka

Prośba do osoby, która ma telefon do mamy (jeśli to mama, a nie sama Monika): telefon do rodzicielki byłby wskazany i oznajmienie, co córa wyprawia, jeśli IP się sprawdzi. Naprawdę w skrajnych tylko przypadkach IP nie jest dowodem.

Czy ktoś dokonywał osobistej inspekcji na DT u tej Moniki? Zna adres? Bo jeśli tak, to zawsze można z mamą osobiście porozmawiać i przekazać, co córa wypraiwa, jeśli telefon nie jest do mamy. I zawsze na policję można zgłosić. Jestem za.
Obrazek Obrazek

yohanna_8

Od: Pt paź 23, 2009 20:20

[poprzednia]