* Bonifacy z Opola - już mam domek. :) *

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 20:18 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Bidulek :cry:
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon gru 07, 2009 20:24 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Nowy "rzut" ogłoszeń z pięknymi zdjęciami Cameo zaowocował lawiną niedorzecznych maili :( Muszę się zgodzić z marry2004, która napisała gdzieś, że ludziom się wydaje, że jeśli już biorą kota ze schroniska to jest to tak niepojęta łaska, że broń Boże o coś zapytać tylko kłaniać się na kolanach :(
A Bonifacy zasługuje na wszystko co najlepsze!

Takie ludzie nie zasługuja na kotka przecież to normalne że pracownicy i opiekunowie się pytają bo chcą dla kotulców jak najlepiej. A oni c święte :roll: te oburzenie. Zaszczyt wziąść kota ze schroniska i to takiego jak np. Boni.
Obrazek

daga80

Post » Wto gru 08, 2009 10:56 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Bonifacy trzymam moce :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za domek :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Wto gru 08, 2009 17:44 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Właśnie zaprzepaściłam szanse Bonifaca na dom, prawie dobry dom :(
Dzwoniła pani z Wrocławia. Rozmawiałyśmy 46 minut. Przez pierwsze pół części rozmowy byłam bardzo szczęśliwa, że Bonifacy będzie miał super domek, niewychodzący, z opieką wet itp... Ale w połowie zapytałam czym karmią swoje koty. Usłyszałam, że najprostszym kocim jedzeniem :( Obecnie dużymi puszkami KK, purina sucha "raz do roku" jako pani kaprys, tak ot. Więc przez drugie pół rozmowy próbowałam bardzo spokojnie i rzeczowo wytłumaczyć co i jak, powiedziałam, że wyślę materiały, artykuły. Pani stwierdziła, że poruszała ten temat wielokrotnie ze swoim weterynarzem, któremu bezkrytycznie ufa, i dr Molenda powiedział, że kotom niczego nie brakuje, nie ma zmieniać hipermarketowego jedzenia na nic innego, nie kupować żadnych witamin czy odżywek, a w sumie, to doskonale można karmić kota puszkami z Biedronki. Na początku pani mówiła, że porozmawia z dr Molendą ponownie ale jak stwierdziłam, że pewnie jeśli pan doktor ma takie a nie inne zdanie, to nic innego nie usłyszy, więc może zasięgnęła by wiedzy u innego źródła pani puściły nerwy. No więc na koniec usłyszałam, że odpuśćmy sobie adopcję Bonifaca bo ja próbuję pani przeorganizować życie :(

Chce mi się wyć :cry:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto gru 08, 2009 17:53 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

No niestety niektórym ludziom nie wytłumaczysz dlaczego tak ważne jest dobre jedzenie. Skoro koty są zdrowe i nic im się nie dzieje to po co wydawać więcej.A z drugiej strony niektórzy weterynarze :evil: masakra. I nie wiadomo co lepsze czy taki domek czy dobro kotka ponad wszystko i dalsze czekanie w schronie. Nie rozumiem niektórych ludzi. Zresztą pamiętasz ja się pytałam co dawać kotu itp. bo wczesniej nie miałam kota i nie miałam zielonego pojęcia,wysłałaś mi materiały sama poszukałam w necie bo gdyby nie to to pewnie też bym nie wiedziała dlaczego niektóre jedzenie nie jest super.Przykre to.
Obrazek

daga80

Post » Wto gru 08, 2009 17:55 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

A tak nawiasem mówiąc jak bylismy ostatnio o weta z Oskarem to aż mi sie miło zrobiło jak na wstępie wet stwierdził że kotek ma taką piękną błyszczącą świecącą sierść okaz zdrowia. a ja wiem że to zasługa dobrego jedzenia ze wszystkimi wartościowymi składnikami i odpowiednią zawartością mięsa w mięsie :mrgreen:
Obrazek

daga80

Post » Wto gru 08, 2009 19:25 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Ręce i nogi opadają. Brak słów.

To, że ludzie nie wiedzą, jestem w stanie zrozumieć, sama przez to przechodziłam.

Ale niewybaczalne jest ta ignorancja u wetów.

Nawiasem mówiąc w małej wiosce w okolicach Lublina wet nie widzi potrzeby kastrowania kota, szkoda pieniędzy :strach: :strach:

:ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Elwirka

Post » Śro gru 09, 2009 13:30 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Za dobry domek dla Bonifacego :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Elwirka

Post » Śro gru 09, 2009 20:04 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Szukamy domku dla Bonifacego.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro gru 09, 2009 20:07 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

FAJNY CIĆ, a domku brak ?

idusiek

Od: Śro gru 09, 2009 19:56

Post » Śro gru 09, 2009 20:23 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

jeśli nastawiamy się na znalezienie kotom domów, które na 100% spełnią nasze wymagania- trudno, koty muszą niekiedy długo poczekać.

możemy też zacząć analizować, czy jeśli dom spełnia np. 90% wymagań (niewychodzący, sterylizacja, weterynarz) i rokuje nadzieje, to może jednak mu zaufać i iść na kompromis. są na świecie szczęśliwe koty żywione KK (tak jak są szczęśliwi ludzie jedzący żarcie z biedronk i zupki z kubka, a zapijający je kolą), a o kocie szczęście w sumie chodzi.

poza tym opinie co do kociego jedzenia też bywają rózne- ostatnio znalazłam, że najlepsza sucha karma jest gorsza niż puszki tesco, nie mówiąc już o KK.

to taki off topic.

a wszystko to może dlatego, żeby w końcu Bonifacy trafił do domku w 100% spełniającego wymagania :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Czw gru 10, 2009 10:20 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Powiem Ci, że ja bardzo długo roztrząsałam sprawę tego domu i tej rozmowy. Ogólnie na pewno nie zawsze oddajemy koty do domów w 100% spełniających warunki w jakich powinien mieszkać kot. I niestety głównie tu chodzi o zabezpieczenia :( Gdybym się uparła i oddawała koty tylko i wyłącznie do domów które mają osiatkowane okna czy balkony nie oddałabym z 80% kotów, które oddałam. I niestety robię to z wielkim bólem serca. Ale ludzie nie chcą zabezpieczać domów :( To "najstraszniejszy" z warunków adopcji :(
Co do tej sprawy Bonifacego, to w zaprzestaniu roztrząsania tego czy dobrze zrobiłam odmawiając, pomógł mi Grzegorz. W rozmowie oboje doszliśmy do wniosku, że jeśli w tak błahej do wykonania a tak ważnej dla zdrowia kota sprawie babka widzi problem zakrawający na przeorganizowanie życia, jeśli ufa i słucha tylko i wyłącznie jednej opinii jednego człowieka i nie dopuszcza innych opcji, to co będzie jak wyskoczą poważniejsze sprawy? Karma urologiczna, nerkowa? Poważna choroba nie będzie konsultowana u innego weta, bo ten jest niezawodny...

Bonifacy bardzo leży mi na sercu :( Nie wiem, nie rozumiem dlaczego TAKI kot, tak długo szuka domu? Dlaczego w sprawie TAKIEGO kota piszą same oszołomy? Nie rozumiem :( Bonifacy miał trafić do mnie na tymczas. Chciałam go wziąć po śmierci Matyldy z czystego egoizmu ponieważ potrzebowaliśmy kota bezproblemowego i miziastego, który pomoże nam się pozbierać. Nie wyszło :( I Bonifac wciąż płacze pod kratą boksu... :cry:
Obrazek

Boo

Post » Czw gru 10, 2009 11:39 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Zapraszam serdecznie na plecakowy bazarek dla Anki i Opola :) Wypasione plecaki Royal Canin!
Obrazek

Boo

Post » Czw gru 10, 2009 11:55 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Nam też los Bonifacego bardzo leży na sercu.
Gdyby nie nasz mały kochany ale nietolerancyjny stworek...
Niepojęte jest, że taki piękny kot tyle czasu tkwi w schronie... :roll:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Czw gru 10, 2009 13:19 Re: *Schr. Opole - Bonifacy - mega przytulak szuka domu.*

Ja też o nim myslę takie cudeńko.
Obrazek

daga80

[poprzednia][następna]