[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 06, 2009 14:15 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Mógłby mi ktoś wysłać numer p. Kotarskiej na PW? Może ja źle coś spisałam, bo jeden numer jest nieaktywny, a ten drugi, który mi Aga ostatnio dałaś, jest wyłączony telefon bo włącza się poczta. A chciałabym dzisiaj do niej iść.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Nie wrz 06, 2009 14:35 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

miracidium pisze:Tam na dworcu jest też taka biała koteczka z czarnym ogonkiem, z grubym brzuszkiem :roll:

Tak, to chyba ta sama. Niestrachliwa, daje się pogłaskać.
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Nie wrz 06, 2009 14:38 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

tove pisze:Tak, to chyba ta sama. Niestrachliwa, daje się pogłaskać.

tak! to pewnie ona. Wydaje się być całkiem młoda. Ale na moje oko to ona w ciąży,ten brzuszek taki wypchany po bokach...Chociaż nie dotykałam go.

miracidium

Od: Wto wrz 01, 2009 12:59

Post » Nie wrz 06, 2009 16:12 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Kreciki były dzisiaj u lekarza, trzy z nich są już zdrowe, a trzy jeszcze do leczenia. Z tych trzech kociaków chore są w sumie 4 oczka, w tym jedno poważnie. U najbardziej przyjaznego Krecika : (. Leczymy dalej...

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Nie wrz 06, 2009 17:22 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Czarnulka21-jeszcze raz dzięki serdeczne za klatkę.
Czy możnaby wysterylizować we wtorek kotkę od p.Ostrowskiej w Centaurusie[byłoby super] ewentualnie na Scaleniowej.Wygląda, że mogą być problemy z jej odłowieniem ale mam nadzieję,że sie uda.Pani karmicielka ma coraz mniejszą ochotę do pomocy-dobrze,że chociaż przetrzyma kocicę po zabiegu i trzeba działać szybko.Szkoda,że kota tego nie rozumie i nie chce współpracować i dać się złapać.
Mam jeszcze pytanie- jaka jest szansa na adopcję dorosłego kota? Na osiedlu są 2 kotki, które zostały wyrzucone z domów bo się znudziły opiekunom.Sa bardzo miłe,łagodne iładne. Jedna ciemnoszara[dymna],druga-jasnoszara[whiskasowa].
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie wrz 06, 2009 17:54 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Marlenuś91 pisze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

do zjedzenia żywcem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Nie wrz 06, 2009 20:00 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Miłek pojechał do nowego domku. :cry:
Z niecierpliwością czekamy na Kropelkę :lol:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Nie wrz 06, 2009 21:15 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Czy mogę jakoś pomóc w sprawie kotki z dworca PKS? Mam niedaleko. Może pomoc w złapaniu? Niestety, miejsca do przetrzymania nie mam, ale pomoc w jakiś inny sposób oferuję. Skoro jest kontaktowa, to może zabrać? Tam tyle samochodów i tak tłoczno...

Obserwuję swoja kicię, zaryzykujemy złapanie na ciachanie w tym tygodniu. Chyba nie ma malutkich, a powiększone cycuchy są oznaką ciąży, tak sądzę, choć cały czas prowadzę obserwację. Kicia jest regularnie na karmieniu, jest szczupła. I bardzo ładna.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Nie wrz 06, 2009 22:51 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Dorosłe koty najlepiej oddają się w okresie jesienno-zimowym, gdy jest mniej kociaków - więc się zbliża (teoretycznie, bo ubiegłym roku sezon na kocięta właściwie nie chciał się skończyć ;) ). Dłużej znacznie trwa poszukiwanie domku, ale nie jest to niemożliwe.

Marlenuś, maleństwo urocze :).

A tu Kreciki uczą się wspinać: (po wypuszczeniu z klatki całej szóstki można dostać oczopląsu :roll:)
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon wrz 07, 2009 4:38 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Ło matko, nie wiem czy pisać ale Agatce napisałam to .... a u mnie deja vu: kotki 4 tygodniowe tam gdzie janna019 łapała rudy, bury i szaro biały no normalnie szok. Wiem że inna mama, bo Lady już w domku i co ??? Mój Daro na tymczas sie nie zgadza :(

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pon wrz 07, 2009 6:12 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

ellza1 pisze:...i co ??? Mój Daro na tymczas sie nie zgadza :(

wymień Daro na nowszy model :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon wrz 07, 2009 8:36 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Pani Moniko można na jutro potwierdzic sterylizację na Scaleniowej? Dzwoniłam tam i można jutro kotę przywieżć { chodzi oczywiście o kotkę z Nowosielskiej] a ja chciałabym mieć to jak najszybciej z głowy.
jest jeszcze problem z kociakami .Chodzimy codziennie wpuszczac jednemu krople ijest już lepiej ,to zkolei drugi maluch jest chory-trzęsie się,kicha ileci mu z nosa.Nie znajdzie się dla nich jakis tymczas. Ja kupiłabym jedzenie i co trzeba ,zaniosę do weterynarza tylko ,zeby je ktos pohodował .myślę, że znalazłyby szybko domki bo są ładne-takie w krążki-prążki buraski.Są już prawie oswojone, dają się brać na ręce.
Niebiesko-szara kotka whiskasowa, o ktorej pisałam wczoraj okociła się gdzies w piwnicy bloku Jeszcze dwa dni temu była z brzuchem a dzisiaj chodziła już chuda.A miałam nadzieję ją wysterylizowac bo nie była mocno gruba inie wyglądało ,że tak szybko się okoci. Popytam moze ktoś wie gdzie są małe.Z poprzedniego miotu 2 zostały zagryzione przez psa udało się uratować jednego [tymczasował u p. Jadwigi jako Niunia i znalazł domek].Najgorzej że ludzie nie chca pomagać.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Pon wrz 07, 2009 10:20 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Szałwia pisze:A tu Kreciki uczą się wspinać: (po wypuszczeniu z klatki całej szóstki można dostać oczopląsu :roll:)
Obrazek

Dzielne dzieciaki, słodziaki są prześliczne miałam okazję je widzieć :D
Ostatnio edytowano Pon wrz 07, 2009 10:27 przez Czarnulka21, łącznie edytowano 1 raz

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pon wrz 07, 2009 10:25 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Basica pisze: wymień Daro na nowszy model :mrgreen:

hłe hłe on kochany jest ale my ostatnio po Rudolfie po przejściach na razie nie ma szans :(

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pon wrz 07, 2009 11:05 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Pani Janiu- czy jutro we wtorek o godz. 10.00 możemy sie spotkać na chwilę na Ryskiej,
Miracidium - czy ta kotka jest na posesji, gdzie stoi opuszczony dom, bo tam to wprost niemożliwe wejście na posesję lub ew. dogadanie się z właścicielem :( ?
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

[poprzednia][następna]