K-ów, Ines - FIP? :-( trzymamy kciuki koteńko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2009 19:08

Jasna cholera czy to jakies fatum......

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon maja 04, 2009 19:13

Maluchy dają radę. Dwa są drobniejsze, dwa upasione.
Czy białaczka jest dziedziczna? jaka szansę mają kotki?

Zbieg okoliczności, że akurat mam tydzień urlopu....gdyby nie to to nie wiem...
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon maja 04, 2009 19:16

Patka_ pisze:Maluchy dają radę. Dwa są drobniejsze, dwa upasione.

Patka,
ja nie wiem co Ci powiedziec...

nie wyobrazam sobie takiej sytuacji u mnie...
Podziwiam i zycze szczescia maluchom- beda go bardzo potrzebowaly!!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon maja 04, 2009 19:22

kosma_shiva pisze:

Patka,
ja nie wiem co Ci powiedziec...

nie wyobrazam sobie takiej sytuacji u mnie...
Podziwiam i zycze szczescia maluchom- beda go bardzo potrzebowaly!!

Jakoś daję radę, jak Andrzej wraca z pracy mogę wyjść na dłużej niż 2 h, bo on sie zajmuje:)
Obrazek

Patka_

Post » Pon maja 04, 2009 19:36

na dwoje babka wróżyła :roll: Na pewno nie powinny mieć teraz kontaktu z kotami nieszczepionymi na białaczkę, biorąc poprawkę na to, że poza kocim organizmem wirus białaczki żyje kilka minut. Odpada raczej opcja niańczenia maluchów przez Kingę lub Paszteta u Lutry, chyba, że miały szczepionkę z białaczką

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon maja 04, 2009 19:37

Jessooo Patka, to naprawdę jakiś sajgon! Jak dobrze, że maluchy u Ciebie, na polu już by nie żyły. Białaczka niestety może być dziedziczna (tak mi mówiła wetka). Test jednak daje miarodajny wynik dopiero powyżej 3 miesięcy życia. Na wszelki wypadek izolowałabym do tej pory maluchy od Twoich kocurków. Bo jakby to była białaczka zakaźna....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon maja 04, 2009 19:53

miszelina pisze:Jessooo Patka, to naprawdę jakiś sajgon! Jak dobrze, że maluchy u Ciebie, na polu już by nie żyły. Białaczka niestety może być dziedziczna (tak mi mówiła wetka). Test jednak daje miarodajny wynik dopiero powyżej 3 miesięcy życia. Na wszelki wypadek izolowałabym do tej pory maluchy od Twoich kocurków. Bo jakby to była białaczka zakaźna....

Dobrze, że u mnie ale mogą być max do niedzieli:( O ile nie do soboty (mam zajęcia w weekend a nie wiem jak Andrzej jeszcze).
Od poniedziałku wracam a właściwie idę do nowej pracy, więc nie mam się jak zająć:(niestety maluszki muszą jeść co 2-3h:(
Obrazek

Patka_

Post » Pon maja 04, 2009 19:58

Przelałam 60zł za bazarki:
Mo-ty-lek 15zł
dagmara-olga 15zł
ewkaa - 30zł
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon maja 04, 2009 20:08

Tweety pisze:kurza doopa! Białaczka lub chłoniak :cry: dla tych co jeszcze nie wiedzą to mamy, czy dokładniej Patka, 4 maluszki 3-dniowe bez mamy, która zmarła dzisiaj rano z powodu białaczki/chłoniaka. Możecie sobie wyobrazić co przeżyła Patka zaglądając rano do maluchów, które ssały nieżywą matkę. To jakiś sajgon, heisel i hardcore :cry: :cry: :cry:

Przykro mi bardzo :( Ale przynajmniej maluszki mają szansę...

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pon maja 04, 2009 21:22

miszelina pisze:Jessooo Patka, to naprawdę jakiś sajgon! Jak dobrze, że maluchy u Ciebie, na polu już by nie żyły. Białaczka niestety może być dziedziczna (tak mi mówiła wetka). Test jednak daje miarodajny wynik dopiero powyżej 3 miesięcy życia. Na wszelki wypadek izolowałabym do tej pory maluchy od Twoich kocurków. Bo jakby to była białaczka zakaźna....

dziewczyny na szczęście złapały ją w odpowiednim momencie, bo żaden maluch by nie przeżył :(

Tweety

Post » Pon maja 04, 2009 21:35

Maluchy nakarmione - o dziwo spały ponad 3 h ! :) Boję się nocy najbardziej, te pobudki...

Maluchy rosną jak na drożdżach, nawet bez poduszki elektrycznej są cieplutkie, tak się wzajemnie grzeją:)
Obrazek

Patka_

Post » Pon maja 04, 2009 21:39

Patka_ pisze:Maluchy nakarmione - o dziwo spały ponad 3 h ! :) Boję się nocy najbardziej, te pobudki...

Maluchy rosną jak na drożdżach, nawet bez poduszki elektrycznej są cieplutkie, tak się wzajemnie grzeją:)

ze dwa-trzy razy będziesz pewnie musiała wstać :( ale jesteś bardzo dzielna!
z załatwianiem się nie mają problemów?

mjs, a nie została Ci jeszcze reklamówka z ciuchami różnymi (m.in. były tam spodnie na motor) do wystawienia na bazarek? No chyba, że uznałaś, że nic się z tego nie nada. Ale może chociaż po 5 zł ...

Tweety

Post » Pon maja 04, 2009 21:46

Tweety pisze:
Patka_ pisze:Maluchy nakarmione - o dziwo spały ponad 3 h ! :) Boję się nocy najbardziej, te pobudki...

mjs, a nie została Ci jeszcze reklamówka z ciuchami różnymi (m.in. były tam spodnie na motor) do wystawienia na bazarek? No chyba, że uznałaś, że nic się z tego nie nada. Ale może chociaż po 5 zł ...

Jeszcze ja nie dostarczyłam swoich drobiazgów....

Biedne sierotki :(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon maja 04, 2009 21:49

ciekawe dlaczego akurat dzisiaj zadzwonił p. Jan z Kłaja, że trikolorka jest ranna, ma krew koło ogonka i cały czas się tam wylizuje? Niech ten dzień się już skończy :(

Tweety

Post » Pon maja 04, 2009 21:56

Tweety pisze:

Nie zawsze sikają przy masowaniu, ale posłanko zasikują później, więc sądze, że jest ok. Brzuchy miękkie, drą się w niebogłosy jak je biorę na ręce więc chyba jest wszytsko ok. Strasznie nie chcą współpracoiwać przy jedzeniu, ale jak już wepchne szczykawe to zasysaja jak male odkurzacze ;)
Obrazek

Patka_

[poprzednia][następna]