Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
majencja pisze:Jeżeli tylko tylne to raczej problem pierwotnie neurologicznyCzy nie ma przy tym problemów z wypróżnianiem ?
majencja pisze:Aczkolwiek na tym zdjęciu tak wygląda jakby był poziom płynu w opłucnej- nie wiem czy kot leżał na boku czy stał do tego zdjecia.
Pytanie też czy to rzeczywiście była duszność ? No bo przy duszności kot nie powinien być zflaczały prawie agonalny tylko raczej siedzieć, dyszeć i wciągać międzyżebrza- czyli uruchamiać dodatkowe mięśnie oddechowe. Gdyby z powodu duszności był agonalny -nie powinien zyc do tej pory
majencja pisze:Wet gada nie powiem co bo nawet jeżeli byłoby niedotlenienie mózgu w wyniku duszności to kot pierwsze straciłby świadomość a nie pojawiłby się niedowład i to tylko tylnych łapek. Nie trzymałyby zwieracze czyli powinien popuszczać stolec i mocz. Niedowład tylko tylnych łapek może być wynikiem problemów z rdzeniem kręgowym , mózgu ale zmian w nim ogniskowych. A niedotlenienie mózgu w wyniku duszności jest globalne Jeżeli masz robić badanie to zrób ECHO serca bo wykaże czy nie ma wady, płynu w osierdziu. Poza tym zwykłe usg brzucha wykazałoby czy jest płyn w klatce piersiowej. Ekg w takiej sytuacji może nic nie wnieść-np można mieć zawał a ekg będzie prawidłowe.
Liwia pisze: Od wóch dni większość czasu leżę bo mi słabo. Zwierzacze działają bez zarzutuSwiadomośc na miejscu jak widać.
Agn pisze:Liwia pisze: Od wóch dni większość czasu leżę bo mi słabo. Zwierzacze działają bez zarzutuSwiadomośc na miejscu jak widać.
Ale jak się skupisz w sobie, to nóżki działają Ci normalnie, a u Volvo nie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, katikot i 139 gości