Wąta o tymczasowaniu czas zacząc - Matylda (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 13, 2010 15:24 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- rozliczenie lutego

musimy sfinanowac leczenie kotka Mandarynka z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=108599
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie mar 14, 2010 17:14 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- rozliczenie lutego

wyjęłam dziś Tamarkę z kaftanika
i okazało się że kot porusza się na wiekszej powierzchni niz metr kwadratowy i to w 3 płaszczyznach :lol:

w tym tygodniu mamy zapis na kolejna sterylke - teraz czas na Fiolkę
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt mar 19, 2010 8:31 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- rozliczenie lutego

Fiolka została wczoraj wysterylizowana i uwaga :!: uwaga :!: zaczipowana :lol:
to mój pierwszy kot z tej procedury

długo sie niestety budziła bo tak jak wet powiedział - jest bardzo tłusta :roll:
tyle ze tego nie widac bo i chudo wyglada i jest nad wyraz zywiołowa :lol:

w trakcie sterylki okazało się że miała dużą cystę na jajniku - taki młody kot, dopiero po pierwszej rui i to takiej cichej
ale na szczęście już wszystko wycięte :lol:
dziś rano już jadła a jak wychodziłam to sie wgramolila na legowisko na pralce
ma byc ok :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt mar 19, 2010 8:53 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- ciach i czip

Fiolka :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pt mar 19, 2010 13:33 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- ciach i czip

dostałam info o badaniach Fiolki: krew zdrowa, testy ujemne :dance2:

teraz potrzebny tylko DOM 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob mar 20, 2010 12:55 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- ciach i czip

Maryla pisze:dostałam info o badaniach Fiolki: krew zdrowa, testy ujemne :dance2:

a nawet super zdrowa
wyniki idealne
miss juz chodzi a nawet biega, tylko domyc sie przez kubraczek nie moze
apetyt wrócił 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob mar 20, 2010 13:00 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- ciach i czip

dzis, z uwagi na wiosenne cieplo podjelam decyzje o wypuszczeniu dzikiej kotki Kitty z pralni z powrotem na bazarek
niestety polroczny pobyt nie zrobil z niej domowego kota ani nawet jej nie sluzyl, tyle ze miala cieplo i miche pod nosem wiec sie troche utuczyla :mrgreen:
zalatwiala sie niestety nie do kuwet, byc moze byla ganiana przez inne koty, a siedziala najpierw na rurach pod sufitem a potem pod piecem :roll:
kontakt zerowy

i tak udalo mi sie ja w 5 minut zlapac do kontenerka, bo ciagle mam w pamieci jak ja przekladalam 4 lata temu z klatki do kontenerka i to mi zajelo 40 minut 8O
po poludniu zobacze czy ja widac
no i zacznie sie codzienne dokarmianie 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon mar 22, 2010 10:30 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- ciach i czip

Kitty w sobotę byla na jedzeniu i nawet dała się głasknąć - wyglada na zadowoloną na starych śmieciach (dosłownie - bo jest to śmieciarnia straszna)
w niedziele jej nie bylo ale byl inny czarny kot, z zepsutym jednym okiem
aż mi sie nie chcialo wierzyc ze to Kitty oko sie popsulo w 1 dzien ale okazalo sie ze to nie ona
co oznacza ze jak tylko pojawilo sie jedzenie to i pojawil sie kocur spod apteki, ktory mnie kiedys poteznie zdzielil pazurem :roll:
no i Kitty nie bylo bo ona sie go boi
bede musiala jej poszukac porządnie, na razie wylozylam jedzenie w roznych miejscach
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon mar 22, 2010 10:35 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- ciach i czip

sporo rzeczy sie udalo ostatnio wiec i cos sie musialo zepsuc dla rownowagi
w niedzielę rano wróciła z adopcji Matylda - na razie na 2 tygodnie a potem zobaczymy
ale ja juz wiem ze na stale i kolejny raz bedę jej szukac domu - takiej uroczej i kochanej kotce
w domku w ktorym byla u malego dziecka (2 lata) wystapila alergia - oczywiscie sprawdzamy czy objawy ustapia po zabraniu kota
ale dziecko jest za male na eksperymenty wiec ja nie bede namawiac opiekunki do zabrania kotki
mam nadzieję ze 3 raz jesli znajdzie dom to juz taki prawdziwy, na zawsze 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto mar 23, 2010 9:49 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- Matylda wróciła

dzis wypada termin zdjęcia kubraczka Fiolce - coś czuję ze kicia odzyska życie i zacznie fruwać :lol:

no i swietnie sie nadaje do nowego domu - jest kompletna 8)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro mar 24, 2010 10:45 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac- Matylda wróciła

są takie dni kiedy czlowiekowi się wydaje ze temu co sie stalo mogl zapobiec 8)
ale po fakcie przewaznie :twisted:
weszłam wczoraj do pralni i juz przy otwieraniu drzwi poczułam sie jak na plazy :roll:
piasek piasek i wokół piasek a od tamtej chwili cały czas juz rowniez w oczach

dostarczone ostatnio worki z drobnym miałowym piaskiem , 50 kilowe, troche sie uszkodzily
nie mialam ich gdzie schowac ani przesypac bo bylo tego za duzo wiec postawilam przy scianie
no i stalo sie
koty sie do nich dobraly i rozerwaly znacznie wiecej - wiec na malym kawalku wysypaly sie dziesiatki kilogramow piasku :twisted:
gdy wchodzilam usypalo mi sie to pod nogi
byl wszedzie bo kotom ta zabawa sie chyba spodobala
sprzatania mialam sssstrasznie duzo a pomyslu na przechowanie tego co zebralam sssstrasznie mało :roll:

no i nie napisze co w tej olbrzymiej piaskownicy zrobiły zadowolone koty :evil:

:roll: :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro mar 24, 2010 13:45 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac-tylko piach suchy piach

Maryla, tylko raz mojej psicy udało się rozerwać worek ze żwirem (20-litrowy) w garażu, ale na szczęście Aduś był kotem tak cudownym, że wystarczyło pozamiatać, strat nie było. Wyobrażam sobie Twoją plażę... :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 24, 2010 15:49 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac-tylko piach suchy piach

wole sobie nie wyobrazac 8O tej plazy :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro mar 24, 2010 16:03 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac-tylko piach suchy piach

Plaza, piasek...? Wiosna!
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pt mar 26, 2010 21:32 Re: Wąta o tymczasowaniu (11)czas zaczac-tylko piach suchy piach

Tamara pojechała do swojego DOMU :dance2:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

[poprzednia][następna]