Schron Wro - zamknięty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2008 21:20

mamucik pisze:Z Gosią umówiłam się tak - ze znając moje warunki, jeśli będzie podobna bieda, sprawa bedzie na już i nikt jej nie weżnie - ma namiary na mnie.

Super, bardzo się cieszę.

Monisek pisze:Zrobiłam allegro Rudemu, kontakt wzięłam z aukcji Mruczeńki.
http://allegro.pl/show_item.php?item=482235940
Któremu jeszcze?

A mój ulubieniec, Czarny Olbrzym ma już Allegro?

PcimOlki pisze: 8O Jaki on agresywny? Normalny, miły kocur - chyba, że doskok do klamki w drzwiach jest wyrazem agresji. Wyjątkowo spokojny, jak dotąd. Zwyczajnie ciekawski.

Tak myślałam, że po prostu namolnie włazi do dziecinnego łóżeczka, co mnie u kota wcale nie dziwi. Moje właziły wszystkie na raz :)
Dziś pytał mnie o Demona młody człowiek, skierowałam do do Ciebie, PcimOlki. Obawiam się jednak, że to nie był dobry dom dla Demona.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw lis 13, 2008 21:53

[quote="Kicia_"][/quote]A mój ulubieniec, Czarny Olbrzym ma już Allegro?[quote]

Allegro - nie wiem ... ale ogłoszenia ma ale gratka , gumtree, i chyba jeszcze 2 serwisy :roll:
Ostatnio edytowano Czw lis 13, 2008 21:57 przez maxiking, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Czw lis 13, 2008 21:57

Nie ma jeszcze Allegro-nie miałam kiedy zrobić :oops: .Demonek musi jeszcze troszkę pobyć u PcimOlki,bo na wyniki badania mykologicznegi Jarka muszę czekać 3 tyg :( Ale jakby co,jestem w gotowości i służę pomocą!!!

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw lis 13, 2008 22:01

ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Czw lis 13, 2008 23:27

Nie mogę się doszukać co jest dwóm koteczkom znajdującym się w izolatce? Czy są poważnie chore? Czy potrzebują specjalistycznej opieki?
Proszę o odpowiedź.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Pt lis 14, 2008 8:45

paulinka116 pisze:Nie mogę się doszukać co jest dwóm koteczkom znajdującym się w izolatce? Czy są poważnie chore? Czy potrzebują specjalistycznej opieki?
Proszę o odpowiedź.

Kotki w izolatce mają najprawdopodobniej koci katar. Wystarczy chodzić z nimi do zwykłego weterynarza i troskliwie opiekować się w domu. Więcej szczegółów postaram się ustalić w niedzielę.

Kicia_

Post » Pt lis 14, 2008 9:14

Kicia_ pisze:[qZ Gosią umówiłam się tak - ze znając moje warunki, jeśli będzie podobna bieda, sprawa bedzie na już i nikt jej nie weżnie - ma namiary na mnie
Super, bardzo się cieszę..

Kicia jesli tylko troszkę opróżnię domek - a nie wejdzie mi w oczy potrzebujacy ulicznik - coś tam drapnę.
Niestety, jak napisałam - z uwagi na dużą grupę u mnie - moja i moją na tymczasie - kichajace biedy niestety odpadają. Ale srajdki, nawet po uszy - jeśli nie znajdą lepszego miejsca niż moja łazienka - są ciepło widziane. To czy byłyby dzikie, czy nie nie ma zadnego znaczenia - u mnie większosc Ogonków zaczynała od bycia dzikim stworzonkiem.

Ktoś tu napisał o kwestii dezynfekcji lampami klatek - od dawna słysze własnie o braku takich rzeczy - nie wiem, czy w czymkolwiek tak pomogę, ale 1.12 wybieram się po bon do schroniska - sobie dyplomatycznie :wink: pogadam z kierowniczką na ten temat.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt lis 14, 2008 9:53

mamucik pisze:Ktoś tu napisał o kwestii dezynfekcji lampami klatek - od dawna słysze własnie o braku takich rzeczy - nie wiem, czy w czymkolwiek tak pomogę, ale 1.12 wybieram się po bon do schroniska - sobie dyplomatycznie :wink: pogadam z kierowniczką na ten temat.

Schronisko ma lampę. Widziałam jak kiedyś dezynfekowali pokój w baraku w ten sposób, jednak do tego musi być mało kotów, żeby pokój mógł być pusty.

Kicia_

Post » Pt lis 14, 2008 11:35

Kicia_ pisze:
mamucik pisze:Ktoś tu napisał o kwestii dezynfekcji lampami klatek - od dawna słysze własnie o braku takich rzeczy - nie wiem, czy w czymkolwiek tak pomogę, ale 1.12 wybieram się po bon do schroniska - sobie dyplomatycznie :wink: pogadam z kierowniczką na ten temat.

Schronisko ma lampę. Widziałam jak kiedyś dezynfekowali pokój w baraku w ten sposób, jednak do tego musi być mało kotów, żeby pokój mógł być pusty.

Rozumiem, kiedyś ktoś mi mówił, że jej b.rzadko używali, ale widzisz- nie pomyślałam o tym, że faktycznie przecież wtedy nie powinno być tam raczej kotów.
Niemniej zagadnę - zrobię to delikatnie - tak, żeby nie było, że ktoś się z osób przychodzacych zewnątrz skarży, a tak, zeby przypomniec jej, że ma lampę 8)
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt lis 14, 2008 14:03

czy nr 793/08 to na bank koteczka?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt lis 14, 2008 14:14

martka pisze:czy nr 793/08 to na bank koteczka?

Tak wynika z kartki przy klatce.

Kicia_

Post » Pt lis 14, 2008 14:21

No nic, pojadę tam po pracy, sama kota zobaczę. Zostawię też zdjęcie Balzaka.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt lis 14, 2008 15:08

Murka, 4 letnia, długowłosa, popielata kicia w strasznym stanie została odebrana pijącemu opiekunowi. Ma paskudną ranę na szyi, ale trudno zrobić zdjęcie, bo to miziak jakich mało
ObrazekObrazek

Murka jest w drodze do Łodzi do Kociej Mamy :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 14, 2008 16:00

alessandra pisze:Murka, 4 letnia, długowłosa, popielata kicia w strasznym stanie została odebrana pijącemu opiekunowi. Ma paskudną ranę na szyi, ale trudno zrobić zdjęcie, bo to miziak jakich mało
ObrazekObrazek

Murka jest w drodze do Łodzi do Kociej Mamy :D
:)
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pt lis 14, 2008 17:46

Murka jest już na miejscu, obejrzał ją lekarz i zdążyła się szybciutko zadomowić. Dziękujemy maxiking, która pojechała do Łodzi specjalnie dla Murki :1luvu:

Kicia_

[poprzednia][następna]