Dymna Szczecinianka - śpisz już 4 lata [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2008 16:31

Usagi nie zwazaj na podlogi tylko wez jakas kocine bo Cie zal zniszczy :(
Strasznie wspolczuje Ci :cry:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto gru 30, 2008 0:59

Święta minęły. Były prezenty, rodzina, dobre jedzenie i rozpaczliwy płacz w poduszkę. Nie było jej.
Szukam i szukam i szukam. Setki kocich mordek, ślepek patrzących w obiektyw, przestraszonych, zamyślonych, obojętnych i wesołych pyszczków. Dzień w dzień. Nie ma jej.
Patrzę na kolor futerka, a może... spojrzenie w pyszczek rozwiewa nadzieję. To nie ona. Znów. Nie ma jej.
A czasem jakiś pyszczek, któreś oczy - tak, one mogłyby choć trochę odciągnąć mnie od złych myśli, pomóc zapomnieć, wypełnić dom! To drugi koniec Polski, są za daleko, ktoś już mnie ubiegł... Trochę żal. Ale nie bardzo. W tych oczach nie ma tego blasku. Nie ma jej.
Nie wiem, czy brać następnego kota. Nie wiem, czy szukać - to bezcelowe. Jak wiele rzeczy. Jak moje życie teraz. Zgubiłam się. Nie chcę się odnajdywać... Zawiodłam na całej linii...

Obrazek Obrazek
Mój mały złoty kotek...

Nie będzie jej. Nie będzie jej. Już nigdy.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Wto gru 30, 2008 10:00

Usagi a moze mnie odwiedzisz ? Posiedzimy,pogadamy o kocio-ludzkich sprawach,obleziesz sierscia moich kotow ...moze troszke humor ci sie poprawi? Ja w kazdym razie serdecznie zapraszam:)

kya

Post » Wto gru 30, 2008 10:10

to nie TY zawiodłaś to życie jest okrutne :cry:
i brać drugiego kota ,brać i kochać.
Bo nie można żyć dla smutku i w smutku.....
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 30, 2008 10:42

wróci Usagi, wróci
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw sty 01, 2009 0:22

Nowy Rok, Kasiu...
Huczą fajerwerki...
Będę czekała do skutku. Zawsze.
Cisza we mnie... Cisza.

Usagi_pl

Post » Czw sty 01, 2009 12:15

Nowy Rok. Kilka lat temu marzyłam, żeby w Nowym Roku los się odwrócił dla bliskiej mi osoby. Przypieczętowałam marzenie guzem wielkości śliwki, ale się odwróciło. W tym roku moje marzenie pieczętuję krwią z palca - też kompletny przypadek, więc może się spełni...

Szukam Kasi!
I proszę o wszelką możliwą pomoc!

Kasia była srebrną dymną kociczką z białym kołnierzykiem i łapkami. Drobna, szczuplutka, nieśmiała i wyjątkowa.
Na zdjęciach Agatki chyba najlepiej widać, jak wyglądała:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tak prezentowała się jako roczna panienka:
Obrazek Obrazek Obrazek

Szukam jej. Wierzę, że wróci, bo one wracają. A ja kochałam ją ponad wszystko. Lodowy Pingwinku, wróć do mnie...

Gdyby ktoś chciał pomóc, oto kod banerka - wystarczy skopiować i wkleić w podpisie.
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/66xn][img]http://usagi.pl/download/kasia.jpg[/img][/url]

Pomóżcie mi ją odnaleźć. Nie przegapmy jej. Proszę...

Usagi_pl

Post » Pt sty 02, 2009 11:38

Witaj usagi :D To ja Pani kociara od 2 norwegow z kalendarzami :D Zaffira bardzo dziekuje za dropsy :D

Tak patrze na Twoje kocie piekne i mysle sobie ze gdzies je widzialam. Popatrz tu :

Obrazek

Tu z siostrami

Mam do niej sentyment bo nadalam jej sama imie :D no i jest piekna dymna
Ostatnio edytowano Pt sty 02, 2009 11:50 przez narwanka, łącznie edytowano 1 raz

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Pt sty 02, 2009 11:41

Bozie jakie cudo :1luvu:

kya

Post » Pt sty 02, 2009 15:17

kya pisze:Bozie jakie cudo :1luvu:

Prawda :D ? ciesze sie ze mam juz 2 koty i umiem sie opanowac przed kupwoaniem nowych :lol: :lol: :lol:

narwanka

Post » Pt sty 02, 2009 17:44

narwanka pisze:Witaj usagi :D To ja Pani kociara od 2 norwegow z kalendarzami :D Zaffira bardzo dziekuje za dropsy :D

Tak patrze na Twoje kocie piekne i mysle sobie ze gdzies je widzialam. Popatrz tu :

Obrazek

Tu z siostrami

Mam do niej sentyment bo nadalam jej sama imie :D no i jest piekna dymna

Witaj :) Wiem, że to Ty, ale jam taka nieśmiała nieco od maleńkości ;) Ava jest boska i rzeczywiście podobna w kolorkach - nawet TŻ spojrzał mi przez ramię i się zachwycił - więcej takich zdjęć i skończę ciułając na rodowodowe cudo :)
Myśmy podejrzewali Kasię o nieco koneksji z syjamami albo tajskimi, bo jej futerko pod wierzchnim włosem to był taki jaśniutki puszek, a do tego miała uszka zupełnie okrąglaste...
Ale żeby nie było, to ja Wam też pokażę długowłose panienki :)

Pierwsza, Princess pochodziła z hodowli podszkolnej - tata znalazł ją wraz z rodzeństwem w starym budynku szkolnym, totalnie zagłodzoną, kociaki jadły mech z głodu. Miała dobre życie, najpierw z pieskiem, potem z dwoma głupiutkimi kociakami z podwórka. Odeszła kilka lat temu na raka przewodu pokarmowego:
Obrazek Obrazek
W kilka lat po śmierci Princess moja siostra przechodząc koło szczecińskiego Palladium zobaczyła w kanale ściekowym kłębek futerka. Przeszła jeszcze parę kroków. Chwilę potem gnała w tamto miejsce z wyżebranym z Palladium kartonem. I tak w domu pojawiła się Chibi.
Obrazek Obrazek

One wracają - w innym futerku, ale wracają. Dlatego jej szukam. Szukam dymnej Kasi.

Usagi_pl

Post » Pt sty 02, 2009 18:31

Eh ja szukalam kotka po tym jak umarl nasz piesek - Manius :( Teraz rokosznie brykaja 2 futrzaki nam pod nogami - zreszta widzialas. A Norwegi to rasa wspnialych madrych kotkow :)

Ja oba moje kotule kupowalam na raty (dzieki panie Boze za wyrozumialych hodowcow :lol: ) odkładałam kazdy grosz, potem na drapak i teraz u nas jak w kocim raju :D Ja juz wiem ze warto.

Zreszta co to za dom bez kota.

p.s. Jak chcesz mozesz do nas wpasc - jeszcze raz wygłaskać Jimmiego - on nie lasi sie tak do obcych jak do Ciebie - wiem musisz byc dobry czlowiek! :)

I jeszcze fotke pieknej Avy - bo to nie dobrze zeby czlowiek tak tesknil za kotkiem.

I wybacz mi - moje paksudy jeszcze wkleje :D

Obrazek

narwanka

Post » Pt sty 02, 2009 19:04

narwanka pisze:I jeszcze fotke pieknej Avy - bo to nie dobrze zeby czlowiek tak tesknil za kotkiem.

Kusisz mnie, tak? :wink:

narwanka pisze:p.s. Jak chcesz mozesz do nas wpasc - jeszcze raz wygłaskać Jimmiego - on nie lasi sie tak do obcych jak do Ciebie - wiem musisz byc dobry czlowiek! :)

Nie wiem, czy jestem dobry człowiek - raczej ostatnio bardzo przybity. I tak zauważam, że to nie tylko koty - psy też jakoś do mnie podchodzą inaczej. Wszystko się łasi, pakuje na kolana, albo łypie tak jakoś dziwnie, współczująco. Nawet urzędnicy i panie w banku mi ostatnio pomagali. Normalnie dziecko specjalnej troski ze mnie ;)

Usagi_pl

Post » Pt sty 02, 2009 19:37

Taki piekny kot to kusi sam :D :lol:

narwanka

Post » Pt sty 02, 2009 19:51

Narwanka zakochalam sie w Twoim kocie tym burym :1luvu: :1luvu: :1luvu:

kya

[poprzednia][następna]