ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 15:06 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Sam człowiek nie wie, jak dalece jest niegodziwy, dopóki mu nie powiedzą :twisted:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lis 16, 2011 15:07 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Powiem więcej - popieram tą niegodziwość :!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lis 16, 2011 15:09 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

A ja pod katechizm nie podlegam :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lis 16, 2011 15:11 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

W zasadzie to nie wiem czemu się tak dziwimy. Oto cytat z Katechizmu Kościola Katolickiego (czy jakoś tak) dotyczący zwierząt: „Równie niegodziwe jest wydawanie na nie pieniędzy, które mogłyby w pierwszej kolejności ulżyć ludzkiej biedzie” (por. KKK 2418).

tak, tak, na przykład proboszczowi w mojej parafii :roll:
Obrazek

ewka63

Od: Sob paź 29, 2011 17:40

Post » Śro lis 16, 2011 15:30 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

KKK to mi się z czym innym kojarzy. Żeby nie było, że los ludzi jest "kociarzom" obojętny ze względu na brak ich wrażliwości :D , proponuję http://www.pajacyk.pl/ . Codziennie klikamy z żoną :mrgreen:

Pisałem wcześniej, że jak moim łobuzom zdarzy się zasikać kafle to myję je wodą z octem. Proporcje na wyczucie. Raczej takie żeby octu nie było bardzo czuć. Działa świetnie i jest tanie(stosuję od około 3lat). Najpierw ocetem ścieram potem zwykłym płynem i wystarczy.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Śro lis 16, 2011 15:36 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Jeśli chodzi o Tristanię i kota, którego podobno chce oddać, to zaczynam mieć poważne wątpliwości.
Była wczoraj na forum po godzinie 21, przeczytała moją wiadomość, ale do tej pory nie odpowiedziała. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lis 16, 2011 15:47 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

jimmy_lodolamacz pisze:KKK to mi się z czym innym kojarzy. Żeby nie było, że los ludzi jest "kociarzom" obojętny ze względu na brak ich wrażliwości :D , proponuję http://www.pajacyk.pl/ . Codziennie klikamy z żoną :mrgreen:

Pisałem wcześniej, że jak moim łobuzom zdarzy się zasikać kafle to myję je wodą z octem. Proporcje na wyczucie. Raczej takie żeby octu nie było bardzo czuć. Działa świetnie i jest tanie(stosuję od około 3lat). Najpierw ocetem ścieram potem zwykłym płynem i wystarczy.

Stosuję tak samo, tylko jeszcze wtedy obiecuję ogoniastym że je wyeksmituję już na pewno :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lis 16, 2011 17:52 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Agneska pisze:Jeśli chodzi o Tristanię i kota, którego podobno chce oddać, to zaczynam mieć poważne wątpliwości.
Była wczoraj na forum po godzinie 21, przeczytała moją wiadomość, ale do tej pory nie odpowiedziała. :roll:

...troll jednak :?:

Wiem, że to OT, ale przed godziną miałam doskonałą ilustrację naszych wcześniejszych rozważań na temat życia wiejskich kotów. Jechałam tramwajem od weta z moim Staśkiem. Obok przysiadła się młoda kobieta z kilkuletnią dziewczynką. Dziecko oczywiście od razu zainteresowało się zawartością transportera, wywiązała się rozmowa. Pani w pewnym momencie spytała, czym go karmię, czy karmą dla kota, czy czymś innym. Nieco zdziwiło mnie to pytanie, ale myślę, można też mięsem, coraz popularniejszy BARF...Kobieta wyglądała na rozgarniętą.
-Bo koty u mojej mamy na wsi, to wszystko jedzą, co zostanie z obiadu.
Próbuję nieśmiało zasugerować, że takie żywienie może zaszkodzić kotu.
-Ale wie pani, to są wiejskie koty, one wiedzą co może im zaszkodzić, a co nie. Czasem jakąś myszkę złapią...

Młoda, inteligentna osoba :roll:

Inny świat.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro lis 16, 2011 17:57 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

wercia pisze:Ma czarnego kotka 6 mc .Mieszka w piwnicy i nie wpuszcza go do domu. W sumie jej wybór ale ten kot jak wychodzilismy od niej wieczorem pobiegł za mna i moim TŻ do mojego bloku.Mieszkam od niej 20 min drogi piechotą.A ten dfarl sie i za nami biegł.Skonczylo sie na tym że kicia spała z nami w łóżku otoczona 6 moich kociaków.A rano musiałam go odwiezdz bo sie jej mąz o kota upomiał.

trza było nie gadac,ze jest u was :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lis 16, 2011 17:57 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Bo wieś to stan umyslu, a nie konkretne miejsce :mrgreen:

felin

Post » Śro lis 16, 2011 17:58 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

felin pisze: W zasadzie to nie wiem czemu się tak dziwimy. Oto cytat z Katechizmu Kościola Katolickiego (czy jakoś tak) dotyczący zwierząt: „Równie niegodziwe jest wydawanie na nie pieniędzy, które mogłyby w pierwszej kolejności ulżyć ludzkiej biedzie” (por. KKK 2418).

ewka63 pisze:W zasadzie to nie wiem czemu się tak dziwimy. Oto cytat z Katechizmu Kościola Katolickiego (czy jakoś tak) dotyczący zwierząt: „Równie niegodziwe jest wydawanie na nie pieniędzy, które mogłyby w pierwszej kolejności ulżyć ludzkiej biedzie” (por. KKK 2418).

Nie manipulujcie ludźmi, proszę. Zacytujcie ten fragment wraz ze zdaniem poprzedzającym, a nie cytujcie jednego zdania wyrwanego z kontekstu, bo to jest manipulacja.

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro lis 16, 2011 18:04 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

felin pisze:Bo wieś to stan umyslu, a nie konkretne miejsce :mrgreen:

dobrze to podsumowałaś :)

Wojtek_z, a jak brzmi to zdanie? Bom ciekawa, a Katechizmem nie dysponuję.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro lis 16, 2011 18:08 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Akurat stosunek KK do zwierząt jest dość powszechnie znany i żadne katechizmy tego nie zmienią. Niestety :(

A z tą wsią to bardzo trafne. Również niestety :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 16, 2011 18:10 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

wojtek_z pisze:
felin pisze: W zasadzie to nie wiem czemu się tak dziwimy. Oto cytat z Katechizmu Kościola Katolickiego (czy jakoś tak) dotyczący zwierząt: „Równie niegodziwe jest wydawanie na nie pieniędzy, które mogłyby w pierwszej kolejności ulżyć ludzkiej biedzie” (por. KKK 2418).

ewka63 pisze:W zasadzie to nie wiem czemu się tak dziwimy. Oto cytat z Katechizmu Kościola Katolickiego (czy jakoś tak) dotyczący zwierząt: „Równie niegodziwe jest wydawanie na nie pieniędzy, które mogłyby w pierwszej kolejności ulżyć ludzkiej biedzie” (por. KKK 2418).

Nie manipulujcie ludźmi, proszę. Zacytujcie ten fragment wraz ze zdaniem poprzedzającym, a nie cytujcie jednego zdania wyrwanego z kontekstu, bo to jest manipulacja.

Nie jest. Większość czytających to dzielo i tak zapamięta glównie to zdanie (już się panowie w sukienkach o to postarają), a nie poprzednie ani kolejne.
Tak jak pamiętają, że mają "Ziemię czynić sobie poddaną" i uważają, że "Nie zabijaj" dotyczy wylącznie ludzi.
A o tym: "Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt;
los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam.
W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt, bo wszystko jest marnością."
(Biblia, Księga Koheleta 3/19), to już w ogóle nigdy nie slyszeli.
Skoro sam kościól tak wybiórczo traktuje swoje nauki, to ja też mogę i nie uważam tego za manipulację.

felin

Post » Śro lis 16, 2011 18:12 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

felin pisze:Powiem więcej - popieram tą niegodziwość :!:

A ja się cieszę, że jestem w towarzystwie ludzi tak samo niegodziwych, jak ja :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[poprzednia][następna]