Trujace jedzenie dla psow i kotow

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 19, 2007 11:18

Zysk zyskiem, wiem ze na to licza producenci, ale myslalam ze jakies podstawowe zasady uczciwosci obowiazuja. Tzn jesli kupuje tania karme marketowa, moge sie spodziewac szajsu, ale jesli kupuje zdecydowanie drozsza, rozprowadzana m.in. przez weterynarzy, a dostaje trucizne (jak sie okazuje to nawet doslowna trucizne), to jest oszustwo (czy jak w tym przypadku przestepstwo). Tez wole naturalne zywienie, i moja kotka woli, ale czasem poprostu brak czasu. Dlatego chcialabym wiedziec, jakiej firmie mozna naprawde zaufac i co mozna kotu podac. Chyba sa jacys uczciwi producenci :roll:

zitkala

Od: Śro lis 29, 2006 22:04

Post » Śro maja 23, 2007 10:09

Istnieje ryzyko, ze trujaca karma wycofana w USA bedzie sprowadzana do innych krajow, w tym rowniez do Polski, oczywiscie bez odpowiednich certyfikatow. Biznes jest biznes, niestety. Uwazajcie na karme w promocyjnej cenie, z niepewnych zrodel i sprawdzajcie opakowania.

Majka13

Od: Śro cze 23, 2004 8:57

Post » Śro maja 23, 2007 10:11

Majka13 pisze:Istnieje ryzyko, ze trujaca karma wycofana w USA bedzie sprowadzana do innych krajow, w tym rowniez do Polski, oczywiscie bez odpowiednich certyfikatow. Biznes jest biznes, niestety. Uwazajcie na karme w promocyjnej cenie, z niepewnych zrodel i sprawdzajcie opakowania.

Cholerka ale wszystko da się przepakować.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro maja 23, 2007 10:50

Ja akurat nie kupuje karmy luzem, ale faktycznie dla wielu osob moze to byc ryzyko.

Majka13

Od: Śro cze 23, 2004 8:57

Post » Śro maja 23, 2007 13:23

Ja akurat wczoraj kupowałam mojej jedzenie. I co widzę na półce? Iams w przecenie 50%...

Nie kupiłam, bo moja tego nie rusza. Zżera mnie teraz ciekawość jaki numer serii miały te puszki na półce?:/
Errare humanum est, perseverare autem diabolicum.

Obrazek

scatter_heart

Od: Wto lis 29, 2005 21:26

Post » Śro maja 23, 2007 14:42

W Animalii jest propomcja hillsa. Niby o parę groszy, ale jest. Purina tez chyba tańsza.

U mojego weta eukanuba w promocji. Stwierdził, że europejska produkcja. Dziwny zbieg okoliczności?

A ja mojemu stareńkiemu kotu daję hillsa w puszce dla staruszków. :evil: 8O

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Sob cze 02, 2007 16:33

Nawiazujac do trujacych produktow z Chin, choc nie o karmy chodzi:
http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=3946

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Sob cze 16, 2007 21:23

:strach: :strach: :strach:
Przerażający wątek. Przeczytałam cały i dalej nie wiem, co wybrać.
Proszę pomóżcie w wyborze. Moja koteczka niedawno skończyła rok, jest sterilizowanym tylko i wyłącznie domowym kotkiem, do tej pory jadła karmy dla kociaków RC, Iams, Hill's, troche Best choice. teraz trochę Leonardo próbujemy zmieszane z Iamsem, trochę dorosłego RC sterilised mam. ale :strach:
:conf:
Najwyższa pora kupić czegoś suchego jakieś większe opakowanie, ale czuję się zupełnie zagubiona... do tej pory kierowałam się tabelą z kociego Abc:
www.wsinf.edu.pl/~klimek/rokcafe/karmy_polecane/
ale teraz po lekturze tego wątku te dane wydają mi się nieco przestarzałe.
Acana? Orijen? Biomill? Bo RC już nie? Czuję mętlik... Nie chce jej zaszkodzić...
Wagę ma właściwą, a wet mówił, że najlepiej by było, żeby już nie tyła - kupować karmę typu indoor czy z obniżoną zawartością kalorii?
Ach, ten brak doświadczenia... :oops:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

[poprzednia]