Izi rak ?Izi bardzo chory kot ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2016 10:57 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Nasze najpierwsze jeż jadły rybę - mintaja. Szeryd przez bardzo długi okres jadł tylko gotowane skrzydełka.
Bondzio lubił oliwki, Maleńka Kukurydze a Duduś chleb i ciasto drożdżowe. Inne maja czasem różne wybryki.
Np. Maleńka je tylko pomarańczowe Winstony i parówki od jednego wytwórcy. Od tego samego wytwórcy je tez salceson jak nam przyjdzie ochota - wyczuwa go wtedy natychmiast po przyjściu z zakupów. W Katowicach lubiła szynkę - połeć polska z 36zł/kg. Innej nie tknęła. Czasem i połeć była zła.
Nie walczę z nimi. Jedzą to co chcą i to na co maja ochotę. Tylko opisane mam wszystko, żeby było wiadomo gdyby coś.
Bo w schronie najsmutniejsze sa te koty, które przychodzą po śmierci opiekunów i nie chcą jest. Wtedy dziewczyny wszystko próbują żeby coś zjadły. Bo zazwyczaj nikt nie wie co jadły:((

A kociąteczka cudne. Nawet nie wiedzą jakiego miały farta w życiu. Z jakiego piekiełka uciekły.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw paź 13, 2016 19:19 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Witam Kochani .
Byłam dziś u Laurenta ,czyli połączenie przyjemnego z pożytecznym :201461
Kociak ma stópkę na wierzchu ,opatrunek jest wyżej tam gdzie był oskórkowany ,martwica itp .goi się . :ok:
teraz ma terapie ozonem.
Stópki jest chyba połowa ,ale Kochani ,jak ten dzieciak na niej popyla :201494 :201494 :201494 :1luvu: :1luvu: :1luvu: jak się bawi ,jeszcze nieśmiało ,ale nawet nie umiem Wam opisać jaka to radość , o taka :placz: :placz: :placz: to z radości :oops:
Obrazek

później więcej fotek.

Za to moje małe biedroneczki coś mi się nie podobają ,jedna ma smutne ,załzawione oczka i nawet trzecia powiek wyszła :cry:
po tolfinie jest dobrze ,bawi się ,je..niby wszystko ok. a jednak coś się kluje :cry:

ChudzInka to kociak wyjątkowy ,miłość niesamowita ,ona wpatruje się w oczy ,potem staje na dwóch łapkach ,łapie za szyję i wtula pysio w moją buzię ,to jest coś niesamowitego .Nadstawia się do całowania ...
Wszystkie są przekochane ,ale ona jest taka jak by inna ,delikatniejsza ,ma tyle mądrości w oczach.
Taka mała ,chuda ,niewyględna ..
Marnują się te koty u mnie :(
Krówcio zaczyna ćwiczyć :twisted: uciekają przed nim moje dziewczynki ,chyba trzeba będzie pomyśleć o ciachnięciu.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 13, 2016 21:20 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

:ok: :ok: :ok: za Laurenta i maluchy :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw paź 13, 2016 21:53 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Na rany lampa bioptronowa jest też dobra. I takie do smarowania ze srebrem.
TŻ miał ostatnio zmasakrowany palec i takie właśnie dostał. A potem na blizny tez miał. Jakby coś się przydało to mogę wysłać.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt paź 14, 2016 6:46 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Dorciu jakie cudeńka :1luvu: no i Laurent miód na serce :1luvu: dzięki Wam Kociak wygrał życie: )

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Pt paź 14, 2016 9:32 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Zła jestem bo mi się aparat psuje ,zrobiłam tyle zdjęć u Wandzi i są czarnego tylko dwa :evil:
W przyszłym tyg. w czwartek zrobię kolejne ,może tym razem będzie ok.
Dostaliśmy podziękowanie od burmistrza za działalność na rzecz futerek.
Wlała bym aby przełożyło się to na finanse ,inne układy w lecznicy :twisted: ew. na lecznicę z porządnym szpitalem ,gdzie zdrowe koty po sterylizacji nie musiały by być razem z chorymi.
Przez takie mieszanie ,dziki po sterylce b.chorują i zamiast wyjść po 10 dniach wychodzą po miesiącu ,zafaflunione i przerażone . :(
Niejednokrotnie nie dają rady i umierają :cry: :cry: :cry:
Już nie mam jedzenia dla maluchów ,a przecież dopiero co była paka z zooplusa ,a w zeszłym tyg. byłam też w hurtowni,wymiękam :? studnie bez dna.
Zamówiłam też z bitiby 11.10,ale cisza :evil:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 14, 2016 9:43 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Mam to samo z karmą, ale ja zamówiłam w zooplusie :evil:
Właśnie dostałam informację , że paczka w poniedziałek. Idę powiedzieć darmozjadom, że brakuje karmy i pooglądają sobie przez weekend puste miski :twisted:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt paź 14, 2016 9:58 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

ametyst55 pisze:Mam to samo z karmą, ale ja zamówiłam w zooplusie :evil:
Właśnie dostałam informację , że paczka w poniedziałek. Idę powiedzieć darmozjadom, że brakuje karmy i pooglądają sobie przez weekend puste miski :twisted:

Gdyby tak było można ,mogła bym w końcu buty albo kurtkę sobie kupić ,jeju mogłabym coś dla siebie 8O tylko czy bym umiała :lol:
Bezdomniaki teraz też futrują ,zimno ,mokro ,muszą jeść żeby przetrwać.
Dzik przychodził tylko nocą ,teraz już przychodzi dwa razy dziennie ,koty Pani Tereski też przychodzą do garkuchni ,tam mają ,ale u mnie widać lepsze ,na zasadzie nie da Ci ojciec ,nie da Ci matka ,tego co da Ci sąsiadka :smokin:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 14, 2016 11:05 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Ja też Dorciu nie potrafię :wink: muszę ruszyć zadek do Biedronki , żeby kupić taniej jakiegoś gourmeta, a to około 1 km ode mnie :placz: dobrze , że wreszcie słoneczko świeci więc będzie przyjemny spacerek :smokin:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt paź 14, 2016 11:33 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Najgorsze jest to że ja mam fioła na punkcie karmy :oops: więc musi być Kattowit gastro i sensitiv (brzuszki) do tego Trovet dla alergików ,Animonda ,bardzo lubią Schesir tuńczyka ,Miamor może być.
Teraz zamówiłam Grau kitten i Smilla .
Maluszki też futrują RC.dla kociąt ,ale tylko w sosiku.Piją conva .
Do tego raz w tyg. kupuję kilogram wołowego .
Jak kroję ,to mam obawy czy zaraz nie urypię czyjejś łapki .lub pysia :twisted:
a jeszcze udka gotuje.
Jak widać dla mnie nie ma w tej rozpisce miejsca :ryk:
Rezydenci jedzą Sanabell bez zbożową pomieszaną z sensitiw ,podrostki też to jedzą.

Muszę się jeszcze za czymś rozejrzeć ,dorobić tyle ile mi ubędzie po wyprowadzce syna.

Wczoraj Poczwarka tak się ucieszyła że będzie miała pokój i już się wprowadza że aż żal mi się Jej zrobiło jak powiedziałam nie! mowy nie ma.
Podła babciura jezdem :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 14, 2016 11:48 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Ja też muszę różnicować jedzenie, z mokrego większość zjada Animondę vom feinsten , surowe i gotowane jedzą tylko niektóre, kupuję też miamora , rybki z almo nature i gourmeta z pomidorami (bo Maksiu je tylko to i rybki z mokrych karm). Z suchego kupuję TOTW i sporadycznie Purizon. Masakra ile człowiek wydaje na koty :strach:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt paź 14, 2016 20:20 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

ametyst55 pisze:Ja też muszę różnicować jedzenie, z mokrego większość zjada Animondę vom feinsten , surowe i gotowane jedzą tylko niektóre, kupuję też miamora , rybki z almo nature i gourmeta z pomidorami (bo Maksiu je tylko to i rybki z mokrych karm). Z suchego kupuję TOTW i sporadycznie Purizon. Masakra ile człowiek wydaje na koty :strach:

I gdzie sens ,gdzie logika? :mrgreen:
Miałam gości ,w sprawie adopcji ,cud normalnie 8O co z tego wyniknie tego nie wie nikt.
Ale oby jednak coś :201494 :smokin:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 14, 2016 20:54 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

To potrzymam za gości , żeby coś z tego wyszło (oczywiście jeśli spełniają kryteria adopcyjne :twisted: ) :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Sob paź 15, 2016 6:34 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

Oj oj to trzymam i ja :ok: :ok: :ok:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob paź 15, 2016 9:41 Re: PANI RATUJE! 3 kociaki zabrane, podrostki czekają i oses

i ja trzymam kciuki żeby adopcja się udała :ok:
Dorciu potwierdzam jak byłyśmy z Kasią u Ciebie przebiegły dwa czarne kocurki a my nie przygotowane :oops: żadnej karmy przy sobie

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

[poprzednia][następna]