» Czw mar 26, 2015 17:45
Re: Podejrzenie FIP ! Dobry wet z Rzeszowa - proszę o porady
Przy pierwszym badaniu usg mnie nie było- był mąż. Opisu nie dostałam...
Przy drugim badaniu usg byłąm- widziałam powiększoną wątrobę, wetka mi tłumaczyła wszystko. I woreczek powiększony. Na wątrobie takie kuleczki równomiernie rozłożone, wątroba była "pomaroszczona"- na moje oko, wetka o tym nic nie mówiła. Jeździła mu po całym brzuszku, patrzyła też na serduszko. Tam już wszystko było ok. Nie było innych nieprawidłowości. (opisu nie dostałam)
Przy trzecim usg była wetka ze stażystką (beze mnie), było to przy pobieraniu płynu. Nie mówiła nic o zmianach. Wiem, że miał pełny pęcherz...
Więc wiem tyle co nic... ;/
Kurcze może powiem męzowi żeby zrobił to rtg, ale muszę popatrzeć ile to kosztuje. Dziś zostawiłam w lecznicy 122zł.... ja już powoli nie mam pieniędzy na życie ;/
Jeśli chodzi o bakteryjne zapalenie otrzewnej to raczej wykluczone, bo było malutko bakterii w płynie, nie namnażały się, nie były agresywne.
Nie wiem jakie badania robi się żeby wykazać zapalenie dróg żółciowych albo woreczka/ kamieni.. doradzicie???
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."
Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby