PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 09, 2014 21:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Izko pięć-trzy (czegokolwiek się domyślam) moja kontuzja ma już dziewięć lat, ale była w zawieszeniu. Teraz wróciła i wywijającego baletowe figury rozbawionego (a rozbawione są wszystkie) dobrze odżywionego kocura nie podniosę. Robią co chcą. Któryś nasikał w pudełko pizzy. Na szczęście już puste - Maruda wyjadł co najlepsze, a ja resztę. Ja wyczaję tego sikacza i w miskę mu nasikam. Jak uda mi się przykucnąć. :evil:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon cze 09, 2014 21:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

dolabra pisze:Kolezanka z okolic Kutna szuka kotki rudej, moze byc starsza do dokocenia. Domek wychodzacy. Wiecie cos moze o jakiejs kociczce?

wprawdzie nie kotka, ale rudawe i do wzięcia od zaraz "z pocałowaniem w rękę" :mrgreen:
może się nada:
https://www.facebook.com/events/1433505 ... mall_reply
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon cze 09, 2014 22:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Villenie - ja niczego nie ukrywam - imię prawdziwe, rocznik takoż :mrgreen:
A stara/odnowiona kontuzja to prawie jak nówka nie śmigana :ryk: :oops: Więc kciuki, żeby znów poszła spać. :ok: :ok: :ok: :ok:
Pocieszę Cię nieco może - ja nie podniosę nawet małego kota, takie marne 5 kg Pietruszki jest tragedią, bo się w jednej ręce nie mieści :wink:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto cze 10, 2014 0:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Izko. Rocznik szlachetny jak wino. Mojemu podobny. Pięć kilo kota też. Maruda ma więcej bo jest ubity na twardo, ale choćżem chłop to też go nie podniosę bo jest bardzo sprężysty i gibki. Bercika to jeszcze, jeszcze - mały jest i chwilę daje się utrzymać, ale Odiś to gepard. Wywija się jak żmija. Ma złamaną łapkę ale dogonić nie sposób i otwiera klamkę na wysokości 114 cm! Mało tego - on zawija na niej przednie łapki i ciągnie - czyli zasięg ma na jakieś 120. Muszę na zamek zamykać. Leje po pyskach kumpli. Nie mają szans. Nie widziałem jeszcze kota co się tak rozciąga. To jest ninja. Albo akordeon.:D
Ostatnio edytowano Wto cze 10, 2014 15:50 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto cze 10, 2014 6:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Izka, ja mam badania do 5 metrów i w robocie śmigam po półkach, ale to jest pomiędzy regałami, których zawsze się można złapać choćby końcem paluszka dla bezpieczeństwa psychicznego. Bo u mnie szum jest nie w osteopenii [fajki :twisted: ] tylko w błędniku, który mam nieco skoszony od urodzenia. Wywrotna jestem ponadnormatywnie.
A udźwig mam całkiem niezły, tylko na krótkie dystanse - fotel na przykład, albo stół rozkładany. Byle na krótko i po prostym :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 10, 2014 14:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Okazy jesteście :ok: :ok: :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto cze 10, 2014 15:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

przypomnijcie mi, na co u licha brałam kota wyjca, który na każdy temat ma swoje zdanie. i wygłasza je stylem operowym :evil: przecież ja teraz potrzebuję ciszy, nie wielkiego nieszczęścia.
od poniedziałku do teraz machnęłam łącznie trzy kolokwia i dwie prezentacje, przede mną egzamin, prezentacja i kolokwium. a sesję zaczynam dopiero w przyszłym tygodniu.
tym razem 11 egzaminów, chwała bogom :roll:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto cze 10, 2014 15:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Powiedz mi Maupeczko, ale tak z łapką na sercu CO mianowicie zostaje Ci w głowie po takim maratonie?
Chyba, że do wszystkiego masz stosy materiałów, które zachowujesz.
Bo z całym szacunkiem albo to jakiś przekręt, albo to nie jest prawdziwa sesja :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 10, 2014 15:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

psiama pisze:Okazy jesteście :ok: :ok: :twisted:

Okazy czego,jeśli wolno spytać 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 10, 2014 15:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Gratulacje za egzaminy. I ciesz się, że nie masz małpy wyjca.
Albo trójki dziecek. Odmiennych płci. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto cze 10, 2014 16:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

AYO pisze:Powiedz mi Maupeczko, ale tak z łapką na sercu CO mianowicie zostaje Ci w głowie po takim maratonie?
Chyba, że do wszystkiego masz stosy materiałów, które zachowujesz.
Bo z całym szacunkiem albo to jakiś przekręt, albo to nie jest prawdziwa sesja :roll:

mnie dużo - po ojcu mam tak, że przeczytam raz i większość pamiętam. oczywiście detali (szczególnie dat) nie, to leci systemem zakuj/zalicz/zapomnij; najlepiej idzie mi zapamiętywanie idei, nurtów myślowych - a potem na bazie inteligencji ich krytyka lub wsparcie ;) w takim ujęciu liczy się myślenie i zdolność argumentacji, niekoniecznie zdolność odtworzenia cudzej krytyki. a na politologii gros materiału to znajomość pojęć, teorii, idei i umiejętność ich stosowania.
plus tak, większość materiałów zachowuję - nie w postaci segregatorów notatek, tylko megabajtów danych ;)

ale nie musisz mnie namawiać do tego, żebym przyznała, że obecne egzaminy to pic na wodę fotomontaż i kpina. jeśli jestem w stanie nauczyć się semestru zajęć w dwa dni i dostać piątkę, to coś jest nie halo.

dlatego robię dwa kierunki. na jednym, jakkolwiek arogancko to nie brzmi, się nudziłam. :roll:

Smoku - oj tak. poprawiłeś mi humor, bo nie ma drugiej takiej radości jak schadenfreude 8)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto cze 10, 2014 18:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

No i wszystko jasne.
Przywracasz mi wiarę w młode pokolenie :201452
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 10, 2014 18:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

AYO pisze:Izka, ja mam badania do 5 metrów i w robocie śmigam po półkach, ale to jest pomiędzy regałami, których zawsze się można złapać choćby końcem paluszka dla bezpieczeństwa psychicznego. Bo u mnie szum jest nie w osteopenii [fajki :twisted: ] tylko w błędniku, który mam nieco skoszony od urodzenia. Wywrotna jestem ponadnormatywnie.
A udźwig mam całkiem niezły, tylko na krótkie dystanse - fotel na przykład, albo stół rozkładany. Byle na krótko i po prostym :mrgreen:

psiama pisze:Okazy jesteście :ok: :ok: :twisted:

Villentretenmerth pisze: Rocznik szlachetny jak wino. Mojemu podobny.

To roczniki takie dobre były :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Błędnik takoż mam zrąbany urodzeniowo , w podstawówce nie byłam w stanie przejść po takiej niziutkiej ławeczce treningowej, drabinki czy kraty były nie do przejścia. Na drabinę , powyżej drugiego stopnia nie wejdę. Ale po drzewach potrafię łazić do tej pory, po podestach jeżdżących w pracy takoż, ze stołu w całym dawnym mieszkaniu / to tam, gdzie podaję adres do wysyłki /, położyłam tynki gipsowe na sufitach /89 mkw / i na ścianach.
A dziś odważyłam się znów na stołek wejść, ten sam zresztą - sprzątałam se i obrusik z wysokiej szafy musiałam wyjąć :mrgreen:
Udźwig ....hehehe - kiedyś za komuny pracowałam jako roznosiciel mleka. Ważyłam 43 kg, w prawą rękę łapałam 46 i w lewą do tego 23. i biegiem po schodach :mrgreen: .Postawnych chłopów, zwiedzionych sylwetką na rękę kładłam. Udźwig nadal mam niezły, ino obiekt musi być obejmowalny jedną ręką :mrgreen:
Niestety - nadużywanie stawów mści się :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto cze 10, 2014 18:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Robi wrażenie 8O
Zgadzam się całkowicie ! Niestety wszystkie że tak powiem zdrowotne błędy młodości mszczą się potem jak wściekłe.
Ja się przetrenowałam jako nastolatka (kajakarstwo młodziki), potem szaleństwa na siłowni za studenta kiedy nie istniał internet taki jak dziś i nie można było sobie ułożyć planu treningu.
A trenerzy którzy byli za każda poradę wołali kasę. no to człowiek ćwiczył jak umiał bo lubił.
Potem kilkanaście lat pracy przez komputerami, zniesiona lordoza szyjna, wdana kyfoza, kolana z początkiem zniszczeń, lędźwie tak samo.
No i teraz wychodzą jedna po drugiej powoli maszkarki zwyrodnieniowo przeciążeniowe ... A ja gooooopia myślałam, że o siebie w miarę dbałam 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto cze 10, 2014 20:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Czarowne i Smoku, to-to czarne na kocyku, wciśnięte w róg, to mój mały chrześniak:

Obrazek

czyli najnowszy podopieczny naszej fundacji (razem z czwórką rodzeństwa - czarna siostra widoczna w kuwecie). imię dostanie ode mnie w zamian za wyprawkę. jakie wybieramy? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia][następna]