» Śro kwi 30, 2014 15:31
Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają
wynik USG.
Wątroba nieznacznie powiększona,miąższ bez zmian.Powierzchnia i krawędzie płatów regularne.Pęcherzyk żółciowy miernie wypełniony,układ żółciowy i układ naczyniowywątroby bez zmian.
Śledziona nie powiększona ,miąższ bez zmian.
Nerki powiększone ok3,9-4 x2.6 warstwa korowa ok 3-4mm miernie hiperechogenna,cechy zap. ostre z tendencją przewlekłości .ehogenność zatarta,zróżnicowanie korowo rdzeniowe zachowane..Brak złogów ,miedniczki poszerzone do 1mm ,poza tym bez cech zastojowych .
Obraz wskazuje na proces zapalny przewlekły z komp. ostrą..
Nadnercza bez zmian ok.3 mm średnicy .
Moczowody bez zmian w budowie,nieposzerzone.
.Pęcherz moczowy miernie wypełniony.
,bez zmian w budowie ,brak złogów.Cewka moczowa w widocznym odcinku bez uchwytnych zmian w budowie,brak złogów,
Trzustka nie powiększona,miąższ bez zmian.Żołądek z niewielką ilością hyperchogenne (Marciński płynu ,mierną gazu ,w widocznych obszarach bez uchwytnych zmian,budowa wartswowa ściany zachowana.Perystaltyka widoczna ,powolna.
Widoczne odcinki jelit cienkich z mierną ilością treści hyperchogenne .,płynnej,znaczną gazu,poza tym bez uchwytnych zmian.Perystaltyka widoczna ,powolna.
W okrężnicy,prostnicy gaz ,miernie uformowana treść.
Węzły chłonne bez uchwytnych zmian.
Brak płynu w jamie otrzewnej ,brak cech zastoju krążeniowego widocznych w łożysku naczyniowym jamy brzusznej.
potem wstawie fotkę tego wyniku.
Marciński powiedział coś w stylu że nie leczy od lat ,robi tylko USG ale nieraz nie warto za wszelką cenę bo ten kociak nie ma przyszłości.
Dziś podobnie powiedziała dr Jagielska ,ale Malutki dostał wszystko co było możliwe ,jadąc z Nim wiedziałam ze jest bardzo źle ,wierzyłam jednak ,a może chciałam wierzyć .
Zdążyłam wejść z lecznicy do domu i już wiedziałam...człowiek patrzy i nic nie może ,tylko rozpacz.