PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 08, 2014 22:21 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet zaraz szlag jasny trafi! Znowu nawala mi internet i rodzi się we mnie chęć mordu :twisted: .

Zdecydowanie newsem dnia jest adopcja Lucky Zbója :piwa: .
Zbój, po Ince i Zygmuncie, jest kolejnym kotem, który znalazł dom dzięki ogłoszeniu.
I pięknym zdjęciom Królika :ok: .
Pani dzwoniła do mnie w czwartek i dziś po niego przyjechała.
A Zbój zapomniał, że był bardzo groźnym kotkiem. U lekarza podczas wyciągania z transportera wlazł mi na ręce i się przytulił 8O .
Teraz czekamy na wieści z domku.
Aha, Zbój będzie miał towarzystwo dwóch kotów (w przyszłości być może trzech) i jednego starusieńkiego pieska :ok: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob lut 08, 2014 22:45 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Revontulet zaraz szlag jasny trafi! Znowu nawala mi internet i rodzi się we mnie chęć mordu :twisted: .

Zdecydowanie newsem dnia jest adopcja Lucky Zbója :piwa: .
Zbój, po Ince i Zygmuncie, jest kolejnym kotem, który znalazł dom dzięki ogłoszeniu.
I pięknym zdjęciom Królika :ok: .
Pani dzwoniła do mnie w czwartek i dziś po niego przyjechała.
A Zbój zapomniał, że był bardzo groźnym kotkiem. U lekarza podczas wyciągania z transportera wlazł mi na ręce i się przytulił 8O .
Teraz czekamy na wieści z domku.
Aha, Zbój będzie miał towarzystwo dwóch kotów (w przyszłości być może trzech) i jednego starusieńkiego pieska :ok: .

nie morduj... do ludzi i internetów trzeba z kwiatem :lol:
Zbój.. normalnie dr jekyll z niego wyszedł.. poczuł domek jak ta kobyłka co u wodopoju i od razu magiczna przemiana :mrgreen: wesolutko tam będzie miał, to dobrze, że trafi do większego stadka :D
a z tymi zdjęciami już przestańcie, dziękuję, ale naprawdę nie trzeba. :oops:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob lut 08, 2014 22:53 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Trzeba, trzeba - Twoje zdjęcia są piękne :D .

Zygmunt od tygodnia we własnym domu :ok: .
I co chłopak robi?
Śpi w łóżku, wskakuje na kolana, chodzi za swoimi Dużymi. Na wiosnę będzie miał osiatkowany balkon :ok: .
A jego Duża pisze o nim: "Kocham go bardzo, to mój wymarzony kot".
Aż łezka w oku się kręci :oops: .

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Sob lut 08, 2014 23:07 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Aha, a tak wygląda niebieska szylkretka:
Obrazek
Na szczęście sparaliżowana strachem (ale mrucząca i tuląca się) Dzwoneczek dziś pobiegła do swojego domku :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob lut 08, 2014 23:09 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Wywalczyła go tymi ręcami i wyrwała ze szpitalika. Cudnie :)
W ramach niechwalenia dags za zdjęcia chciałam podkreślić wspaniałą kompozycję kolorystyczną zdjęcia Zbója, wykorzystanego w ogłoszeniu :-D
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie lut 09, 2014 0:13 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Myszata (Miss Glut 2012) była ładniejsza (jak już się ogarnęła) :kotek:
Obrazek

Ale i Dzwoneczek jest śliczna :ok:
Wszystkie Paluszki śliczne są.
Amen.
Ostatnio edytowano Nie lut 09, 2014 1:05 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lut 09, 2014 0:30 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Na wspominki mi się zebrało:
Obrazek
Kto pamięta tego jegomościa?
Dla ułatwienia powiem, że opuścił Paluch w 2011...

W tymże roku w sierpniu tymczasowała się także u mnie panienka w typie rasy burmilla, śliczna i słodka Mooi:
Obrazek

Była też babcia Sith:
Obrazek

i Syjamek, któremu się nie udało, moja nawiększa Paluchowa miłość:
Obrazek

I jeszcze sporo innych, a wszystkie są taaakie śliczne...
No dobra, dobra, już sobie idę :mrgreen:

magaaaa

Post » Nie lut 09, 2014 8:50 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

ale ładne kiciory :) to wszystko postpaluszki??? nigdy, przenigdy nie zrozumiem :?

Dzwoneczek się jeszcze ogarnie i urośnie, teraz będzie miała dogodne warunki :1luvu:
Nie wiem, kto tak się dzisiaj wybiera, ale mam osobistą prośbę o wygłaskanie ode mnie tego miauczącego kocurka...
Obrazek

królik dags

Post » Nie lut 09, 2014 10:28 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Ciekawi mnie, czy te "myszate dzwoneczki" są jakoś spokrewnione. To bardzo rzadkie umaszczenie, a na Paluch regularnie trafia... Jakby kto rozmnażał i wyrzucał?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 09, 2014 10:43 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

królik dags pisze:ale ładne kiciory :) to wszystko postpaluszki??? nigdy, przenigdy nie zrozumiem :?

No jasne, że z Palucha!
One wszystkie wypiękniały w domu.
Bo one tego rozpaczliwie potrzebują!

królik dags pisze:Dzwoneczek się jeszcze ogarnie i urośnie, teraz będzie miała dogodne warunki :1luvu:

No właśnie...
Szkoda, że nie mam żadnego zdjęcia Myszatej z chwili, kiedy ją zabierałam... Wyglądała... powiedzmy, że gorzej 8)
Najgorsze było to, że na pyszczku miała glutoskorupę w jaskrawej zieleni, a namolnie rozdawała tymże pyszczkiem namiętne całusy...

magaaaa

Post » Nie lut 09, 2014 15:11 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Myszata przepiękna :love:

królik dags pisze:ale ładne kiciory :) to wszystko postpaluszki??? nigdy, przenigdy nie zrozumiem :?

Moja Droga, na dzień dzisiejszy jest kilka potencjalnie bardzo adopcyjnych kotów.

Jest bardzo puchaty jegomość:
Obrazek

I jeszcze jeden:
Obrazek

(trzeci Norweg Fred w piątek poszedł do domu :ok: )

Biało-ruda brytyjka:
Obrazek

Niebieskooka Bunia:
Obrazek

Persik
Obrazek

Perdita - już bardzo długo w schronisku :( .
Obrazek

Też straciły dom i wylądowały w schronisku. Jak widać, dłuższe futerko i ciekawe umaszczenie nie gwarantują troskliwego Opiekuna.
Ostatnio edytowano Nie lut 09, 2014 15:28 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 09, 2014 15:23 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

o matko 8O 8O 8O ale towarzystwo.
mieliśmy kiedyś w domu persa, mama go wzięła od kogoś, komu się znudził. Trzeba mu było futro wyciąć przy skórze i czekać aż odrośnie. :|
Obrazek

królik dags

Post » Nie lut 09, 2014 16:59 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Króliku mój rezydent to piękny, czekoladowy, niebieskooki syjam, cudownie łagodny, niewybredny, kot bez wad a też omal nie trafił do schronu, bo po dwóch latach się znudził. Ani uroda ani charakter nie chronią kotów przed ludzką głupotą :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lut 09, 2014 17:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Taka smutna prawda :(
ale pomyślmy o czymś pozytywnym - dzisiaj podobno gorąca niedziela w Paluszkowie - cze-ka-my :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

królik dags

[poprzednia][następna]