Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 14, 2013 22:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

dana.b pisze:Ten dorosły rudy wygląda na bardzo wielkiego kociambra 8O W ogóle wszystkie koty wyglądają dobrze.
Tylko Szczypiorek taki maleńki i chudzieńki biedulek. :(
Białasy cudne a Rademenes wręcz boski :1luvu: A skoro to kociaste z ADHD, to do magdar77 trzeba je posłać, ona już się na to przygotowuje :wink:

Właśnie to miałam napisać ;). Miranda już na nie czeka :wink:

Nie wiem jak to się dzieje, ale te koty ze Szczytna są wyjątkowej urody.
Wszystkie bez wyjątku.
To dorosłe rude duże kocisko jest wspaniałe, a Szczypiorek wygląda jak mój Karolek, jak był malutki.
Za super domki :ok: :ok: :ok:
Tylko sprawdzajcie te domki, bo coraz więcej jakichś dewiantów się spotyka, a ten z Zabrza dalej dzwoni na ogłoszenia :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sie 15, 2013 0:35 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:A testy miały robione? Bo jeśli tak, i jest z nimi ok, to wypuszczę je na nową kociarnię. Na razie siedzą całą trójką w klatce. Miały być adoptowane przez jakiś ludzi, ale póki co, nikt się po nie nie zgłosił. A dziś jeszcze dzwoniła ta pani dopytać, czy juz je zabrali. Nie, nie zabrali :(

Testów nie miały

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt sie 16, 2013 12:29 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

dana.b pisze:Witam i ja :P
Czasu mam niewiele, ale to nie ważne. Koty wakacji nie mają! Trzeba im szukać domków.
Posiedzę najwyżej w nocy i ogłosimy :ok:
Czekam na teksty i dane, oraz zdjęcia.

Danusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Już wysyłam pw :ok:

Do adopcji poszły dziś Kinia, Pinia i Fidel :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sie 21, 2013 10:28 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Piszę na prośbę dana.b - która przekazuje, że nie zniknęła bez słowa, a tylko chwilowo zniknął jej dostęp do internetu :kotek:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Śro sie 21, 2013 10:47 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

EVA2406 pisze:
dana.b pisze:Ten dorosły rudy wygląda na bardzo wielkiego kociambra 8O W ogóle wszystkie koty wyglądają dobrze.
Tylko Szczypiorek taki maleńki i chudzieńki biedulek. :(
Białasy cudne a Rademenes wręcz boski :1luvu: A skoro to kociaste z ADHD, to do magdar77 trzeba je posłać, ona już się na to przygotowuje :wink:

Właśnie to miałam napisać ;). Miranda już na nie czeka :wink:

Nie wiem jak to się dzieje, ale te koty ze Szczytna są wyjątkowej urody.
Wszystkie bez wyjątku.
To dorosłe rude duże kocisko jest wspaniałe, a Szczypiorek wygląda jak mój Karolek, jak był malutki.
Za super domki :ok: :ok: :ok:
Tylko sprawdzajcie te domki, bo coraz więcej jakichś dewiantów się spotyka, a ten z Zabrza dalej dzwoni na ogłoszenia :(

Dajcie urlop w spokoju spędzić :) A nie mi jakieś kociska podsyłacie, które w dodatku WCALE mi się nie podobają :twisted: A koty ze Szczytna są absolutnie doskonałe. Tylko każdy z nich je tyle, ile trzy koty z innego miejsca :mrgreen: Taka szczycińska szarańcza :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw sie 22, 2013 14:36 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Midi adoptowana.
Ruda kotka od pani Ż. ma iść do domu w sobotę.
Mój mały Szczypiorek też ma w sobotę iść do domu. Z dnia na dzień wygląda lepiej, już w pełni zdrowy szaleje jak wariat :mrgreen:
Jeszcze szczepienie p/wirusom przed nim i sio do domu.

Erwina i Nalę zaniosłam do gabinetu wet., skąd bezpośrednio będą mogły iść do adopcji.

Matylda jest na antybiotyku, wysłałam jej kał do badań, czekam na wyniki. Bez względu na to, jaką karmę dostaje, wciąż wszystko przez nią przelatuje, chociaż teraz nieco bardziej gęste.

Ale kolejna fala kociąt wciąż napływa :(

Bzik i Flora
ObrazekObrazek

i trójka zapchlonego, zaniedbanego rodzeństwa: Józio, Jola i Mariola:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt sie 23, 2013 12:24 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nadal trwają różne konkursy! W tej edycji nie ma Szczytna ale może do kogoś dołączycie! Ja klikam na Hajnówkę (z tego rejonu był a Moja Pierwsza Kocia Miłość - Mruczuś[*]! Tutaj opisuję zasady viewtopic.php?f=8&t=145337&start=735#p10055238 na bieżąco dopisujemy sie na wątku tej akcji, na ktorą tez klikamy viewtopic.php?f=1&t=153306&start=555
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob sie 24, 2013 20:25 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Szczypiorek okazał się Cebulką, która dziś została adoptowana :ok:

Niestety, po permanentnej chorobie i leczeniu, za TM odszedł Lordzik (jego zdjęcie jest na pierwszej str, wątku) [*]
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob sie 24, 2013 20:32 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Jak w życiu, radość przeplata się z żalem :(
Przykro, Lordzik był młody, mógł być szczęśliwy [*].
Cebulko szczęścia w Domku :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie sie 25, 2013 9:07 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Feliks ze Szczytna wczoraj pojechał do nowego domu :)

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Wto sie 27, 2013 7:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

darialekarzyk pisze:Feliks ze Szczytna wczoraj pojechał do nowego domu :)

Super! :ok: :ok: :ok:

Zagląda tu może ktoś z Nidzicy? Potrzebna pomoc kociakowi :(
Schronisko dostało w nocy takiego maila, ale to nie nasz rejon niestety :(

Witam serdecznie!
Mam pytanie i zarazem prośbę.....
Ale najpierw opisze w skrócie los pewnego kotka, a właściwie kotki....
Pewnego dnia (ponad 2tyg temu) ktoś podrzuca mi malutkiego kotka w nocy, przerzucając go przez ogrodzenie. Kotka odnajduje wczesnym rankiem, zapłakanego, ufnego... Serce mi pęka, wiem że nie mogę przyjąć go do siebie ale też nie mogę go tak pozostawiać na pastwę losu. Wystawiam miseczkę, karmię... Kicia w ogóle się mnie nie boi, przytula się i za każdym razem płacze jak odchodzę. Podejmuję jeszcze tego samego dnia próbę pomocy dla kotka (straż miejska w Nidzicy, Stowarzyszenie 4Łapy, ... ) ale niestety nikt nie jest w stanie mi pomóc a może nie chce. Podejmuję próbę znalezienia dla kotka domu na własną rękę..... Mijają dni, udaje się. Po tygodniu kotek trafia do nowej rodziny. Mi kamień z serca spada.... Ale radość nie trwa długo. Okazuje się że kotek jest w nowym domu pozostawiony sam sobie, śpi w rogu ogródka... czy je? Niestety nie!! Moje przypuszczenia że kotek "źle trafił" się potwierdzają. Serce znowu mi pęka. Idę do "właścicieli" ... Po krótkiej rozmowie każą mi kotka zabrać bo oni go jednak nie chcą. Zabieram.... jadę.... płaczę...
To wydarzyło się dziś. Kotek znowu jest u mnie, na podwórku, ale ma schronienie, ma miseczkę, karmę..... Ja niestety nie mogę kotka zatrzymać. Moja sytuacja zawodowa mi nie pozwala. Tak naprawdę jestem w Pl na urlopie. Za kilka dni wyjeżdżam....
Szukałam schronisk dla zwierząt w pobliżu.... i Państwa schronisko jest chyba jedynym w okolicy....
To wiele kilometrów, stąd moje pytanie? Czy przyjmiecie Państwo kotka jak z nim przyjadę? Nie mogę go tak pozostawić, uwielbiam zwierzęta..... ale nie mam wyjścia jak go oddać.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sie 27, 2013 14:13 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

W jakim wieku jest to kotek? Wiemy coś?

EVA2406

Post » Wto sie 27, 2013 14:45 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 02, 2013 10:16 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ta mała kicia z Nidzicy jest już w owym domu :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 02, 2013 21:19 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

To dobra informacja. Dziękuję Julio :)

Przesłałam Pani, która szuka na dokocenie, miziastej koteczki, dwoje kandydatów i czekam na odpowiedź.
Co prawda Rademenes nie spełnia wymogów, ale może akurat....... :ok: :ok: :ok:

Julio...... :ok: :ok: :ok: :ok:

EVA2406

[poprzednia][następna]