Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 23, 2013 8:30 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

potrzebne będa jeszcze jakies nagłaśniania medialne; a co dalej po wyłapaniu i jak pomóc dalej;
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Czw maja 23, 2013 9:36 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Carmen201 pisze:Paulina pomóc Wam jakoś w łapaniu?

przecież wy łapiecie 12 kotów :)

Generalnie do kanałów schodzą tylko VVu i Tajemniczy Wujek Z. (ja bym się nawet nie zmieściła :twisted: ) poza tym tam są takie robale, że mnie na górze zbiera się na zemdlenie ;)
Myślę, że odnośnie schodzenia do kanałów powinni się wypowiedzieć właśnie oni - czy jest tam miejsce, czy są potrzebne inne osoby w kanale, czy też zrobi się zamieszanie. Poproszę Wujka o komentarz.

Odnośnie innych łapań, to pilnie do zrobienia będzie do końca Skarbka z Gór (tam złapałam 7 kotów, do odłapania są jeszcze minimum 4)
Poza tym przyszło na KMT zgłoszenie z Woli - ale ja już nie mam talonów, tam ponoć ok 20 kotów jest - poproisłam Panią o załatwienie talonów, lub rezerwację miejsca w Koterii i czekam na odzew.
Do ogarnięcia będzie też ta Odkryta - tam ponoć są jakieś koty, ale czort wie ile i w jakim stanie...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw maja 23, 2013 12:18 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Co do samego łapania BEZPOŚREDNIO W KANAŁACH mam odpowiedź naszych łapaczy

"Myślę, że na razie powinniśmy łapać na klatki. Przejście tyralierą
to będzie plan B i wówczas może się bardzo przydać pomoc w kanale. Tak
to widzę."

Tak więc pomoc do łapania na powierzchni - bardzo chętnie (ale to inne lokalizacje), ale w samych kanałach na razie na spokojnie będziemy łapać przy jak najmniejszym zamieszaniu.
Zobaczymy też co jutro powiedzą na spotkaniu.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw maja 23, 2013 23:21 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Nie mam pojęcia co to ta tyraliera :wink: , ale jakby coś, to daj znać, te 12 już kończymy ale lokalizacji nam nie brakuje :twisted: .
Odkryta 56, gdzie jest sporo Kotów, jest zrobiona.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt maja 24, 2013 9:26 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

No dobra, jestem po rozmowie z Dyrekcją. Podeślę oficjalne stanowisko, ale dopiero jak mi zaakceptuje tekst Lidia.
Generalnie możemy łapać tylko pod nadzorem
trzeba wyłapać koty, bo i tak muszą zamknąć włazy - kwestia kiedy zostaną zamknięte jest na szczęście płynna i można koty ratować
I uwaga: zamykane będą włazy w CAŁEJ WARSZAWIE - więc trzeba pilnować, czy WASZE koty nie zostaną zamknięte włazem - trzeba zgłaszać się do Pani Rzecznik Dalkii i informować o takich przypadkach!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt maja 24, 2013 9:36 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Tzn, ze musicie mieć przy sobie pracownika firmy by móc łapać? A mówiłaś o jakich porach łapiecie?
Kurde nie wierzę, ze uda się 100% kotów wyjąć :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt maja 24, 2013 9:44 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Nie dziwi mnie wymóg nadzoru. Tam jest naprawde niebezpiecznie :(
Wymogłam na VVu noszenie kasku po jego ostatniej "przygodzie"...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt maja 24, 2013 9:53 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

To JEST niebezpieczne miejsce i nazdzór będziemy mieć w takich godzinach, jakich zadzwonimy (oczywiście, musimy wcześniej uprzedzić)
Pan Piotr z eko-patrolu jest bardzo na tak i chce pomóc. Powiedział, ze przyjedzie po cywilnemu, w nocy, jak będzie trzeba.

Generalnie koty łapiemy, wypuszczamy na powierzchni. Pozostaje kwestia domków dla kotów. Dowiedzieliśmy się, że UM Warszawa NIE POPIERA stawiania domków. Dodatkowo to jest taki teren, że musimy czymś ogrodzić domki, inaczej lisy, kuny, PSY, bezdomni... mogą zrobić krzywdę kotom.

Inną kwestią jest to, że dziś potwierdziło się to, o co chciałam apelować w SM - pod Mostem Grota ktoś urządza szkolenia psów, ale nie podstawowe komendy, tylko obrona.
Szkolenie często polega na tym, że szczuje się koty.
Nad tą kwestią też będzie trzeba popracować :(

Na razie musimy opracować plan wyciągania kotów. Realnie w pn-śr przyszłego tygodnia Lidia będzie się umawiać z Tajemniczym Wujkiem, VVu, Panem Piotrem - i jeżeli będą mieli czas - to łapią.
Ja niestety wyjeżdżam na dwa tygodnie :((((((((((((
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt maja 24, 2013 9:58 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Jeżeli w całej Warszawie ,to co SPEC funduje mieszkania dla bezdomnych :wink:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pon maja 27, 2013 9:07 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Dziś jadąc do pracy minęłam trzy psiaki leżące na poboczu
Pierwsza myśl: po wypadku
Zatrzymałam się na awaryjnych, podbiegłam do nich
Na szczęście całe i zdrowe
wygłodzone
psia rodzinka: tata, mama i synek
Wysypałam im zawartość bagażnika, odchodząc trochę od pobocza
Tatuś dał się pogłaskać, miał obrożę, ale bez telefonu, nazwiska - nic.
mamusia przerażona i tylko skubała puszkę i odskakiwała
a synek pochłaniał wszystko :(

Nie wiedziałam co więcej zrobić
Nie zgłosiłam świadomie do eko-patrolu, bo ich rozdzielą, powysyłają do różnych miejsc :(
Ale nadal nie wiem co robić :(((
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon maja 27, 2013 9:11 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

Z dwojga złego chyba lepiej żeby je rozdzielił ekopatrol niż przejeżdżający samochód :( :(

Co tam w kanałach? Jak ten wyciągnięty maluch :?:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon maja 27, 2013 9:22 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

piotr568 pisze:Z dwojga złego chyba lepiej żeby je rozdzielił ekopatrol niż przejeżdżający samochód :( :(

Co tam w kanałach? Jak ten wyciągnięty maluch :?:

Maluch to maluszka. Koteczka. W ciąży.
Krew w porządku, więc miałą zrobioną sterylizację.
Póki co nie jest chętna do współpracy, ale Lidia ma dziś podjechać i pstryknąć foty i spróbować dziewczynę wygłaskać.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon maja 27, 2013 12:19 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

KTO NAKARMI PSIĄ RODZINKĘ PODCZAS MOJEJ NIEOBECNOŚCI??? pilne niestety :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro maja 29, 2013 13:02 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

pozdrawiam całą ekipę z którą się spotkałam w poniedziałek pod stacją metra
jak łapanka?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto cze 18, 2013 16:36 Re: Łapanki MT2 ALARM pod Mostem - betonują włazy!!

I jak tam po urlopie???

Przy okazji przyszłam załatwić prywatę :twisted: W podpisie mam "mojego" Trabanta. Ma ktoś pomysł na DT/DS dla niego? :roll:
W podpisie są też bazarki na Trabancika.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]