Wspomnienia...oddam kota z powodu alergii :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 19, 2012 12:19 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

małymi krokami
będzie dobrze :ok:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Nie sie 19, 2012 12:23 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Mój stresorek Inka jada karmę dla nerwusków RC Calm, w przypadku stresa daję jej tabletki uspokajające z Labofarmu (ziołowe).

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 19, 2012 12:46 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Bo ta Sofcia to bardzo przewrotny kotecek jest. Jak widzi puszeczkę to taka milutka, rozmiaukolona, że pewnie nawet wyczesać by się dała 8) Poprostu bez puszeczki nie podchodź :1luvu:

edytka312

Od: Nie kwi 15, 2012 10:33

Post » Nie sie 19, 2012 13:42 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

edytka312 pisze:Bo ta Sofcia to bardzo przewrotny kotecek jest. Jak widzi puszeczkę to taka milutka, rozmiaukolona, że pewnie nawet wyczesać by się dała 8) Poprostu bez puszeczki nie podchodź :1luvu:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 19, 2012 14:29 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

edytka312 pisze:Witam :D
Remont nadal trwa :( Wszędzie kurz, płakać się chce. A to jeszcze nie koniec. W przyszłym tyg. wymiana okien i kolejny pokój do remontu :( ale to w porównaniu z łazienką to kosmetyka :wink: Bazyl i Żwirek nie zwracają uwagi na wywrócenie mieszkania do góry nogami, wręcz są zadowoleni bo więcej zakamarków gdzie można się schować :D Sofcia dalej nie kocha kotecków syczy i łapoczynuje, ale zaczyna przychodzić w nocy do nas do łóżka :1luvu: dwie noce spała u dziewczyn na łóżku, i ostatnio porzyszła do nas. Czyżby ten remont ją ośmielił :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

super, bardzo się cieszymy z postępów wąsatej! :ok:
i cieszę się, że cierpliwością i pracą..., i że miałam rację, że się uda 8-)

PS bo teraz to już musi się udać - nie ma innej opcji. słyszałam o kocie, który pierwsze trzy miesiące w ogóle rzadko wyłaził zza kanapy, więc i tak jest nieźle :P
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie sie 19, 2012 18:11 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Leżałam na łóżku i czytałam książkę a tu Sofcia wskoczyła do mnie na łóżko dała się wygłaskać położyła się, poleżała chwilkę i poszła do drugiego pokoju 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:

edytka312

Post » Sob wrz 08, 2012 21:09 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

kończcie już ten remont, zdjęcia jakieś by się przydało wrzucić, poopowiadać coś, no co to za obijanie się :twisted:
pokaż jak Żwirek urósł :mrgreen:
czy Sofcia bardziej towarzyska się zrobiła :D
a Bazyl, jak to Bazyl, pewnie wszędzie go pełno :wink:

cytryna

Post » Pon wrz 10, 2012 15:33 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Ja też mam już dość tego remontu :( Mieszkanie wygląda jak piwnica, jeszcze sąsiadka nas zalała, wszystko od nowa do malowania. Bazyl chyba musi przejść na dietę, trochę się chłopak zaokrąglił :oops: Żwirek opanował brzydki zwyczaj,wymykania się z domu jak tylko się drzwi otworzą :? Przywiążę chyba dziada do kaloryfera :wink: A Sofcia wysyła sprzeczne sygnały. Wydaje się bardziej bardziej zastraszona. Jest bardziej płochliwa. A wczoraj pierwszy raz ugniatała kołderkę na naszym łóżku. Nie rozumiem tego kota.Zdjęć futer w mojej piwnicy oczywiście nie zamieszczę, ale inne na poprawę nastroju. Według mnie zaje.....e.

Obrazek

edytka312

Post » Pon wrz 10, 2012 15:36 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Wspaniałe zdjęcie. Zmartwiony kotek, czy główka go boli ? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon wrz 10, 2012 15:40 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

no to życzę szybkiego końca remontu :ok:
możliwe że Sofcia zostanie już takim lekko wycofanym kotem, a może po prostu potrzeba jej więcej czasu, ma dziewczyna swoje tempo w oswajaniu was :wink:
nie wszystko da się zrozumieć, pozwól jej robić to na co ma ochotę
a obrazek świetny :ryk:

cytryna

Post » Pon wrz 10, 2012 16:05 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Tak naprawdę to ja już nie próbuję jej nawet zrozumieć. Poddałam się :twisted: Ona i tak robi z nami co chce. Jako jedyna ma przywilej chodzenia po kuchennych szafkach ba, nawet dostaje jeść na szafce, żeby Żwirek jej dzioba do miski nie wsadzał. Mięcha dostaje najwięcej, z TŻem je z jednego talerza :D Niekoniecznie jest to sprawiedliwe ale cóż, tak sobie nas wychowała :twisted: Ostatnio poprosiłam TŻa żeby kupił wołowinkę dla kotów i kupił..... W Almie wołowinę zrazową 36zł za kilogram A cały czas twierdzi, że to ja mam fioła na punkcie kotów :ryk: :ryk: :ryk:

edytka312

Post » Pon wrz 10, 2012 16:10 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

no to panna rządzi stadem :mrgreen:
TŻ to ci się udał 8)
ty mi lepiej powiedz, kto nie je z kotem z jednego talerza :twisted:

cytryna

Post » Pon wrz 10, 2012 17:30 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Ona niekoniecznie rządzi.Ewentualnie wystrzela gówniarzy po pyskach :twisted: A gdy pchają się jej do miski to odchodzi.A Żwirek obrywa na każdym kroku, gnojek poluje na Sofcie i skacze na nią. Ciekawa jestem ile jeszcze Bazyla będzie tłukła bo on już troszkę większy od niej jest :twisted:

edytka312

Post » Wto wrz 11, 2012 21:56 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Bystra się dzisiaj wprowadziła :ok: pozwolę sobie podesłać link na zaprzyjaźnionym wątku ;)
viewtopic.php?f=1&t=146028

od teraz będziemy się nawzajem wspierać w oswajaniu dzikunów, co Ty na to?
i pozdrowienia dla TŻta. póki robi co robi, niech sobie gada o kocich świrach i babskich kaprysach :D
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

[poprzednia][następna]