DO ZAMKNIĘCIA-w białaczkowym domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 13:36 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

Nie ma to jak "przeciwności losu" :twisted:
Na żwirek mam,ale na stanie w sklepie nie ma...napisałam e-maila,dowiem sie kiedy będzie.Kuwety na razie wszystkie wymienione,więc przez 2-3 dni przeżyjemy jak coś :) W najgorszym razie kupimy w sklepie

Z bazarku od meg11 wpłyneło dla nas od Maupa-40zł za książki-bardzo dziękuje za nadpłatę :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 13:42 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

Kup imunoglukan. Też bardzo dobry, a znacznie tańszy. Mój Kacperek w czasie choroby był na tym i teraz okresowo też dostaje.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lip 04, 2012 14:15 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

EVA2406 pisze:Kup imunoglukan. Też bardzo dobry, a znacznie tańszy. Mój Kacperek w czasie choroby był na tym i teraz okresowo też dostaje.

tak Ewa ,ale on jest w tabletce chyba,a ja muszę mieć w proszku,żeby zeżarły niektóre
Mam jeszcze kilka kapsułek.Na razie martwie się o żwirek,bo dostałam odpowiedzieć z Świat Karm,że w przyszłym tygodniu będzie żwirek :roll:
w TYM SKLEPIE"ZOOEXPRES"CZEKAŁAM PONAD TYDZIEŃ,A W REGULAMINIE MAJA DO 24H,więc nie kupuje co pilne
Dobra muszę pomyśleć,ale w ten ukrop ciężko się myśli :lol:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 14:31 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

LSVC pisze:my kupujemy tu http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?prod=123&start=0 Purina Cay Chow za 149 i jeszcze gourmeciki dorzucają...

zarejestrowałam się w tej firmie i tam żwirek zamówię dzisiaj..jak coś bede miała więcej na koncie to kupie też trochę odkłaczającej.Żwirek jest o dychę droższy niż w Świecie Karm
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 14:36 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

Ja tam dzisiaj zamówiłam żwirek, bo jest tańszy niż w świecie karm. Jutro przywiozą.
Imunoglukan jest w syropie i podaje strzykawką. Jest dobry, słodki, bo to dla dzieci.

EVA2406

Post » Śro lip 04, 2012 15:10 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

EVA2406 pisze:Ja tam dzisiaj zamówiłam żwirek, bo jest tańszy niż w świecie karm. Jutro przywiozą.
Imunoglukan jest w syropie i podaje strzykawką. Jest dobry, słodki, bo to dla dzieci.

jak tańszy?40lCatsBeste eco plus w Swiat Karm kosztuje 79zł i jako klient mam 5%rabatu jeszcze,a tu 89zł.. :)

Ten Immunoglukan w syropie to gdzie kupujesz?Jedza koty bez problemu w karmie?

z bazarku od meg11 wpłyneło od EWAKA 25zł-9.50 przesyłka :) dziękuje bardzo :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 15:23 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

Wiem, że różne zdania tu były nt Krakvetu, ale ja tam kupuję od lat, nigdy nie czekałam dłużej niz 2 dni, żwirek jest na dziś 78,- /40l. Jak 60l, wychodzi taniej za litr. Kupuje zwykle tak, by było za przynajmniej 99,-, wtedy nie płace za przesyłkę.
Kiedyś w promocji był wielki kubeł na żwirek [takie wiaderko :mrgreen: ] i nie było go ze żwirkiem. Napisałam mail, dostałam szybciutko odpowiedź z przeprosinami i wiadro przyszło osobną paczką, za ktorą nie płaciłam żadnej opłaty pocztowej oczywiście.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lip 04, 2012 15:57 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

Imunit jest w proszku. To znaczy są kapsulki z proszkiem w środku. Jest w dawkach dla ludzi, więc jedna kapsulka będzie na 2-3 koty. Dostaniesz w aptece bez recepty.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lip 04, 2012 16:37 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

felin pisze:Imunit jest w proszku. To znaczy są kapsulki z proszkiem w środku. Jest w dawkach dla ludzi, więc jedna kapsulka będzie na 2-3 koty. Dostaniesz w aptece bez recepty.

super,dzięki :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 16:47 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

BOZENAZWISNIEWA pisze:
EVA2406 pisze:Ja tam dzisiaj zamówiłam żwirek, bo jest tańszy niż w świecie karm. Jutro przywiozą.

jak tańszy?40lCatsBeste eco plus w Swiat Karm kosztuje 79zł i jako klient mam 5%rabatu jeszcze,a tu 89zł.. :)

z bazarku od meg11 wpłyneło od EWAKA 25zł-9.50 przesyłka :) dziękuje bardzo :kotek:

Ja używam Benka lawendowego i jest tańszy. Jutro przywiozą.0
Imunoglukan kupuje w aptece bez recepty w syropie i daje strzykawką do pysia.

EVA2406

Post » Śro lip 04, 2012 16:49 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

morelowa pisze:Wiem, że różne zdania tu były nt Krakvetu, ale ja tam kupuję od lat, nigdy nie czekałam dłużej niz 2 dni, żwirek jest na dziś 78,- /40l. Jak 60l, wychodzi taniej za litr. Kupuje zwykle tak, by było za przynajmniej 99,-, wtedy nie płace za przesyłkę.
Kiedyś w promocji był wielki kubeł na żwirek [takie wiaderko :mrgreen: ] i nie było go ze żwirkiem. Napisałam mail, dostałam szybciutko odpowiedź z przeprosinami i wiadro przyszło osobną paczką, za ktorą nie płaciłam żadnej opłaty pocztowej oczywiście.

Ja miałam takie "przeboje"z Krakvetem,ze szkoda mówić,nawet gdzieś na watku pisałam jakie "jajca"wyprawiali...ze 3 razy miałam albo paczke rozwalona,albo 2 tyg,czekałam i musiałam jechac do sklepu zoologicznego kupic karmę,a raz...Zrobiłam zakupy za ponad 500zł ,czy nawet 600 wtedy i wagowo było ok 40kg,a mi gostek dał paczuszke 6kg i kazał podpisac i zapłacić.No to nie podpisałam,nie zapłaciłam,to mnie od kur..nawyzywał.Oczywiscie wyleciał z pracy jako kurier,ale gdyby wtedy moje dzieciaki odebrały przesyłkę(a na pewno by zapłaciły i odebrały ,bo tak im przykazałam)-straciłabym pieniadze,a akurat przypadkiem nie wyjechałam jeszcze z domu.Tam dzwoniłam,nawet nie przeprosili,powiedzieli,ze paczke kompletna dali.Oczywiście telefon za telefonem(na mój koszt)i zrezygnowałm ,ale im nawsadzałam równo.Cisnienie mi wtedy skoczyło tak,że szkoda mówić.Firma kurierska mnie przeprosiła i sam szef przyjechał.Mało brakowało ,a wtedy gostkowi bym w gebę przywaliła.Nawet go ostrzegłam,ze jak mu zaraz przypiernicze to "kur zamiast gwiazdek zobaczy"...Moja młodziez tak sie śmiała potem,ale powiedzieli,ze gostek zbladł jak mu ostro pojechałam.Teraz KrakVet własnie z tym mi sie tylko kojarzy...niestety-zakupów tam nie zrobię już "never" :(

ps.dodam,że prosiłam szefa o niewyrzucanie gościa z pracy,ale się okazało,ze to juz kolejne zgłoszenie i oni maja nieprzyjemności przez niego :roll: To było kilka lat temu,ale do tej pory pamiętam jak podle sie wtedy czułam
Ostatnio edytowano Śro lip 04, 2012 17:01 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 16:58 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

EVA2406 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:

Ja używam Benka lawendowego i jest tańszy. Jutro przywiozą.0
Imunoglukan kupuje w aptece bez recepty w syropie i daje strzykawką do pysia.

Ja Benka nie używam(kiedyś używałam),bo nie można w kibelku spuszczać,a my płacimy za 2 małe śmietniki sporo i wychodziło ,że miejsca nie starcza na odchody :lol: Poza tym ze wzgledu na WYGODĘ w obsłudze zdecydowałam na taki żwirek co mogę wyrzucać do kibelka

Ja strzykawke Abbie nie podam syropu,bo ona jest dzika i od razu zaczyna sikać i robić kupę ze stresu,więc jak pisałam wczęśniej tylko kapsułki wole..Wygodne w obsłudze,wrzucam na wierzch karmy,zawsze zjedzą swoja porcję :) Abbusia juz u mnie na łózku spi,więc nie mam problemu z podaniem jej jedzenia.Eksmituje całe towarzystwo z sypialni,zamykam ja i daje mokre-zawsze wszystko zje :) i obie jestesmy zadowolone.Od jakiegos czasu a dokładnie od tego co odkupiłam kuwety od Anna61 Abbunia zaczeła w 100%korzystac z krytych kuwet.W domu były takie kuwety,ale jej podpasowały te od Ani,wiec nie daje juz po scianach,workach i podłodze a wchodzi do kuwetek.Nie chce juz tego absolutnie "burzyć"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 04, 2012 17:21 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

Krakvet chyba nie lubi klientów z Warszawy i okolic :mrgreen: też zamówiłam u nich 2 razy, pierwszy i ostatni, czekałam na przesyłkę około tygodnia, puszki były pogniecione, kartoniki z Bozitą uszkodzone, wszystko spaprane w wyciekającym sosie :mrgreen:
zamawiam często w Kuchni Pupila, ZOO DRAGON i u naszej forumowej Planecie Pupila
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro lip 04, 2012 17:23 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

A ja w Świecie Karm i na Animalii, a dzisiaj pierwszy raz zamówiłam w Telekarmie
Zawsze przed zamówieniem sprawdzam ceny, bo za każdym razem jest inaczej.

EVA2406

Post » Śro lip 04, 2012 17:33 Re: w białaczkowym domu cz.2-Rumcio chory...

puszatek pisze:Krakvet chyba nie lubi klientów z Warszawy i okolic :mrgreen: też zamówiłam u nich 2 razy, pierwszy i ostatni, czekałam na przesyłkę około tygodnia, puszki były pogniecione, kartoniki z Bozitą uszkodzone, wszystko spaprane w wyciekającym sosie :mrgreen:
zamawiam często w Kuchni Pupila, ZOO DRAGON i u naszej forumowej Planecie Pupila

Tez miałam tak Basiu,tak pogniecione jedzenie było,ze ciekło,tak..to chyba za pierwszym razem tak miałam... :( i jeszcze rozerwana paczka z sucha dla kociąt wtedy i maiła miksa śmierdzacego w środku.
Ja powiem tak:
miałam tez 2 razy kłopoty z Świat Karm,jakis czas temu,ale jak powiedziałam,że rezygnuję,bo nie lubie jak mnie ktoś lekceważy to się zmieniło.Na plus oczywiście.Jak mi dali "za duzo"to pisałam,ze dali za dużo i sama wpłacałam należność .Jak dla mnie dali np.2 puszki za mało to oni mi zawsze zwracali.Acha wiem juz o co dymy z nimi były...Zamawiałam Animonda Carny,kotom,a ci mi 2 razy psiejskich puszek napchali :evil:Ale to nie było na przykład 5 puszek,a 40,50,więc i kwota nie mała. Miał przyjechac kurier odebrac,ale nie przyjechał i tak wlasnie się z nimi "czasowo pogniewałam"Ale jest juz wszystko w porzadku,sa super i słowni i bardzo mili.Jak się okazuje,że czegos zabrakło to dzwonia i pytaja,czy czekamy,czy coś w zamian mogę wziąć i mówią co jest .Także jak dla mnie sa solidni i ja jestem "wierna"swoim sprawdzonym firmom

U nas burza nadciąga,Robi juz ma stresa takiego,że mi w domu przez bramkę wyskakuje z pietra,cały zaśliniony.jęzor po "kostki"Grzmotów nie słychać,ale pies jak widac wie co będzie.Kami zamknięta biedulinka..ona ucieka z budy do takiego "schowka na narzedzia,tam jest chyba dla niej bezpiecznie
Tak mi tych moich strachulców szkoda...koty maja burze w nosie
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]