Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 19:28 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

A u mnie na osiedlu pod/na moim balkonie marnuje się kotek biały z czarnym ( ciemnoszarym ) ogonem i takimi latami na łebku. Ma ok 2 lata i trwale uszkodzoną tylną łapę ( wyrwana ze stawu skokowego , zrosła się źle, uszkodzenie nie naprawialne). Kotek pojawił się wiosną jako kocurek i wydawał się dziki. Obecnie kocurkiem pełnojaj... juz nie jest, miał zrobione testy - zadnych paskudztw nie wykryto. No i okazał się miziakiem, pcha się do rąk po głaski. Z kotami sobie radzi (ciut dominujacy jest nawet) o psie trudno mi powiedzieć, ale na osiedlu je widuje....

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Czw paź 25, 2012 19:42 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

Zjawka, a skąd jesteś? Też z Pomorza? Myślę tak, że zadzwonię i powiadomię domek o sytuacji, przy okazji proponując innego kota. Tylko chciałam mieć potencjalnego kandydata lub kilku do wyboru. Na razie by był ten "zjawkowy" plus Romek, szukający domu na forum Kotkinsa - tylko tamten jest aż w Warszawie np i ma 6 lat, a ja prowadziłam rozmowy o kocie rocznym.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 26, 2012 19:41 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

Obiecana, kolejna partia zdjęć :) Pozostałe DS będę dalej męczyć :mrgreen:

Murka w DS u Arcany. Staruszka bardzo nam wypiękniała :1luvu:
Obrazek

Któryś z tych burasków to Pako :D Jeden z piątki rodzeństwa podrzuconych do stadka dzikusów.
Obrazek

Obrazek

Teraz chyba nosi, jakże wdzięczne, imię Zenon :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niunia lodożerca :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szylkrecia, zwariowana Loocka ze Słupska :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prada :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Murzynka z Krakowa, chyba moja pierwsza tymczaska 8O :1luvu:
Obrazek

Kocurro, który pojechał do DS razem z Tygrynią :)
Obrazek

Bunia :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i moje ostatnio tymczasowane maleństwo, które mieszka w Słupsku :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob paź 27, 2012 7:49 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

Jak miło patrzeć na tyle szczęśliwych kotów :1luvu:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob paź 27, 2012 13:07 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

Mam wspaniałą wiadomość :D
Wspólnymi siłami, wraz z siostrą i starszą już panią karmicielką, udało nam się złapać ostatnią ze stadka kotkę ! :D To matka tych maleństw, dla których szukam DT :) Nie było łatwo, już myślałam, że nam ucieknie, ale udało się :) Tak się cieszę, co za ulga, uff ! W poniedziałek kicia jedzie na sterylkę. :ok:

Wróciła też kotka z rozszarpanym uchem po bardzo długiej nieobecności. Z relacji koleżanki dalej ma duży brzuch- więc może to nie ciążą, a wzdęcie ? 8O Niestety przyszła bez maluchów.

Wydatki:
-1,99zł- puszka Kitty z Biedronki, trzeba było jakoś zwabić mamuśkę :twisted:
-4,60zł- bilety, w drugą stroną udało nam się zabrać okazją :lol:
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 27, 2012 13:21 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

kinia098 pisze:
Wróciła też kotka z rozszarpanym uchem po bardzo długiej nieobecności. Z relacji koleżanki dalej ma duży brzuch- więc może to nie ciążą, a wzdęcie ? :

Albo silne zarobaczenie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon paź 29, 2012 20:49 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

Złapana kotka już po sterylce :) Nie była w ciąży i nie miała pokarmu w sutkach, także nie ma ryzyka, że może gdzieś się okociła, bo wydawało mi się, że brzuszek jej rośnie, a tu jednak nic :) Bałam się, że może właśnie mi się okociła, a ja ją złapałam. Ale na szczęście wszystko w porządku. Za 2 dni wraca na wolność :) A tymczasem proszę o kciuki za jutrzejszy dzień ;))

Jutro wpiszę wydatki.

A nie pomyślałam o zarobaczeniu, oby to było tylko to :roll: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 30, 2012 11:11 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

To małe coś, siedzi właśnie u mnie w korytarzu i cały czas mi pomiaukuje ! Kocurek urósł, ma śliczny miodowy kolor. Jest oczywiście jeszcze wystraszony, ale już słyszałam, jak mruczy :) Została tam jeszcze tylko jedna maleńka koteczka.
Obrazek

A to jego siostra w DT u veredus :)
Obrazek

Obrazek

Odnośnie tego, że prosiłam o kciuki za dzisiejszy dzień- nie udało się. Miałam sterylizować matkę Kropeczki, która szuka DT, i jej siostrę? Sterylki przełożone na następny tydzień. Ale Pufka będzie za to dzisiaj chociaż sterylizowana.
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 30, 2012 17:38 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

Pufka już po zabiegu.

Koszalin, Sławno, Słupsk- czy mogłabym prosić Was o pomoc w wywieszaniu ogłoszeń ? Muszę bardzo pilnie znaleźć dla Maji nowy dom. Z ogłoszeń w sieci nikt nie dzwoni. Mam już gotowy wzór ogłoszenia, mogę wysłać na maile. Czy ktoś dałby radę pomóc ?
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 30, 2012 22:44 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

Poszukiwana mała kotka na gospodarstwo:
viewtopic.php?f=1&t=141532
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro paź 31, 2012 9:33 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

To ja szukam kotki :mrgreen: .

Założenia są takie, że kociak musi być koniecznie młody [moja obecna kotka ma charrrrakterek, a młode zwierzaki od biedy i z trudem, ale toleruje] no i zdecydowanie wolę kotkę od kocurka. Ponieważ mam 2 psy, kota i dziecko to nie mogę wziąść bardzo dzikiego kotka - musi chociaż tolerować inne zwierzęta i dzieci na tyle, żeby nie atakować samemu [potworki są nauczone, że jak kot sam nie podchodzi to się go ignoruje]. No i najważniejszy i jednocześnie najtrudniejszy do wyjaśnienia warunek - to musi być mój kot, kot w którym się zakocham od razu :oops: .

Ze swojej strony mogę zagwarantować.... hmm.... miły i spokojny, wychodzący dom na wsi, towarzystwo innych zwierzaków, ciepłą michę i pełny kąt do spania :mrgreen: . Ponieważ chcę kociaka, a to oznacza brak sterylizacji w momencie trafienia do mnie, gwarantuję również, że kotek w odpowiednim momencie zostanie wystarylizowany - nie chcę mieć później całego stada kotów, na razie 2 mi wystarczą :lol: . Gdyby były jakiekolwiek pytania to śmiało, odpowiem :wink: .

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Śro paź 31, 2012 15:00 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

U mnie do adopcji są takie kocięta:

Kropeczka- około 4 miesiące, w pół dzika, jeśli zadeklarowałabyś, że weźmiesz ją na 100%, zabieram ją do siebie, oswajam, biorę do weta i jest gotowa ;)
Obrazek

Bura kiciunia- ma około 2,5 miesiąca. Obecnie jest jeszcze na wolności, ale możliwe, że niedługo pojedzie do DT, a oswojenie takiego kociaka to kwestia dosłownie kilku dni ;) Zdjęcia nie oddają jej uroku. Kicia ma śliczną, okrągłą główkę i cudny, ciemnobrązowy nosek :D
Obrazek

Obrazek

Odnośnie pytań: czy miejsce jest bezpieczne ? Mam na myśli, czy jest oddalone od drogi. Teren jest ogrodzony ? Skąd jesteś ? :D
Obrazek

kinia098

Post » Śro paź 31, 2012 19:50 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

Kinia jestem z dolnego śląska, maleńka wioska ok. 40 km od jeleniej góry. Z tego względu jeżeli chodzi o wizyty przed- i poadopcyjne to może być problem. ja do siebie zapraszam z całego serca, ale bez porządnego samochodu może być problem z dostaniem się do mnie :| .

Miejsce jest bezpieczne, inaczej nie wypuszczała bym mojej Kota :wink: . Dom jest oddalony od drogi ok. 70-100 m, na wiosce mamy tylko parę samochodów. Dodatkowe samochody tędy nie jeżdżą, bo.... koniec asfaltu następuje jakieś 2-3 km za moim domem :mrgreen: . Obecnie dom jeszcze nie jest ogrodzony całkowicie, ale będzie w najbliższym czasie będzie to zmieniane.

Czy mogłabyś powiedzieć coś wiecej o burej kiciuni? Spodobała mi się jej Dumna Postawa i Królewskie Spojrzenie [wybaczcie, ale to trzeba było napisać z dużych liter] u takiego malucha :ryk: . No i jak wygląda u was ew. transport? Sama mogę dojechać tylko do ok. 100 km [Wrocław, jelenie, Zgorzelec, Bolesławiec, Legnica... to chyba tyle z większych miast].

jak już pisałam - jeżeli kotka nie jest na tyle dzika, żeby istniało ryzyko, że to ona skoczy z pazurkami na moje Potworki to dalej oswajać mogę już sama ;). Nie pierwszy to kot w moich rękach, nie pierwszy zgarnięty z ulicy z jakim będę miała do czynienia.
A.... prosiłabym też o ew. informacje czy miała podawane jakiekolwiek leki/szczepionki/odrobaczania [wiem, że to kot z ulicy... ale wolę spytać ;)].

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Czw lis 01, 2012 13:35 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

bonsai88, nie wiedziałam, że to tak daleko ! :( Myślałam, że jesteś może tu gdzieś z Koszalina, okolic. :( I ja będę musiała chyba odmówić, bo będzie naprawdę ciężko z transportem. Zaraz rozejrzę się za jakimś kociakiem z Twoich okolic.

Kotka po sterylce już wypuszczona. Pufka cwaniara zdjęła sobie i kubraczek, i kołnierz. Nakleiłam jej plaster i na razie spokój, tego nie może oderwać :mrgreen:

Mały kocurek już praktycznie oswojony :D :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw lis 01, 2012 13:41 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... złapana kotka ! :)

Kinga ja ewentualnie do Poznania dowieźć mogę. Z Poznania już łatwiej o transport do Wrocławia. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]