cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 21:59 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kocham tą wariatkę. Hidi wyściskaj malutka Krystynkę :mrgreen:
I uważaj na Nią bo nastepnym razem Ja Ci tyłek podpalę (przypadkowo) :twisted:

P.S. Groźby sa karalne :ryk:
MIKUŚ

Post » Czw sty 26, 2012 22:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

a funia ma jakies zmiany na lapach piszesz ze ksawery ok a nam sie wydaje ze jakis przybity osowialy jest.znow bylo nazygane w wolierze...a selena ma jakby wysiek z oka lewego.

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw sty 26, 2012 22:07 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:a funia ma jakies zmiany na lapach piszesz ze ksawery ok a nam sie wydaje ze jakis przybity osowialy jest.znow bylo nazygane w wolierze...a selena ma jakby wysiek z oka lewego.

Selena ten wysięk ma już od jakiegoś czasu.. pisałam też już o tym - nie wiem czy to jakieś zapalenie spojówki czy o co chodzi z tym okiem...

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw sty 26, 2012 22:11 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:a funia ma jakies zmiany na lapach piszesz ze ksawery ok a nam sie wydaje ze jakis przybity osowialy jest.znow bylo nazygane w wolierze...a selena ma jakby wysiek z oka lewego.

Marta..........Ksawery jest po morfologii i biochemi jest idealnie ZDROWY!
Po ptostu chciałby być już w domu jak każdy z Naszych podopiecznych. To że wymioty? Kłaki, po to jedzą suchą karmę.
A łyse to golone łapy do badań :wink:

hidi pisze:Selena ten wysięk ma już od jakiegoś czasu.. pisałam też już o tym - nie wiem czy to jakieś zapalenie spojówki czy o co chodzi z tym okiem...

Selenie oglądaliśmy to oko. Wszystko gra, czasem jej tylko łzawi, nie ma powodu do niepokoju.
MIKUŚ

Post » Czw sty 26, 2012 22:25 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Wspaniałe wieści Edyta od Matyldy.

Pisz co z Tarkanem :( Dobiła mnie ta informacja. Dobrze że się ktoś znalazłna wymianę urinary.
Porażka. Wszystko jest piękne, póki nie zaczynają chorować :(

Za Amanda kciuki trzymajcie. Taki fajny kotek, a tak psychicznie od początku wykańcza :twisted:
Kciuki za zdrowie i w przyszłości dobry domek.
Staram sie nie panikować. Konsultowałam go z innym wetem. Kciuki, kciuki.
Amando pod względem psychicznym ma sie maleńkimi kroczkami coraz lepiej. Diabełek potrafi już pacnąć łapą moją Ptyśkę i niby przypadkiem przebiec po niej ;) :twisted:

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Czw sty 26, 2012 22:36 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

andua pisze:Za Amanda kciuki trzymajcie. Taki fajny kotek, a tak psychicznie od początku wykańcza :twisted:
Kciuki za zdrowie i w przyszłości dobry domek.
Staram sie nie panikować. Konsultowałam go z innym wetem. Kciuki, kciuki.
Amando pod względem psychicznym ma sie maleńkimi kroczkami coraz lepiej. Diabełek potrafi już pacnąć łapą moją Ptyśkę i niby przypadkiem przebiec po niej ;) :twisted:

:ok: :ok: :ok: :ok:

To niby przypadkiem :ryk: Buziaki dla łobuza :1luvu:
MIKUŚ

Post » Czw sty 26, 2012 22:49 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

dobra dzieki za wyjasnienia i przepraszam jesli glowe zawracam ale wole trzy razy gadac bez sensu niz raz cos waznego przeoczyc wiecie ja jeszcze nie jestem tak oblatana jak wy ciagle sie ucze :oops:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw sty 26, 2012 22:52 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kciuki za Amanda :ok: :ok: :ok: Fajnie, że potrafi pacnąć Pyśkę, choć ona pewnie się nie cieszy :lol:
A oko Seleny - nie drapnął jej ktoś? Kot mojej sąsiadki ma takie sączące się oko odkąd jako kociak doznał jakiegoś urazu, kanalik łzowy się chyba uszkodził i coś mu się sączy, ale ani nie da się tego wyleczyć, ani nie jest to groźne...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw sty 26, 2012 23:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dzięki Sylwia zrócę uwagę.
Selenę w ogóle trzeba wziąć w obroty. Ma najgorsze futro na kociarni ze wszystkich kotów! Dramat. Matowe i pełno łupieżu. :roll:
MIKUŚ

Post » Pt sty 27, 2012 7:40 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Jestem u Maćka a Szoszanka mi ślicznie grucha :-)
Cieszę się, że Ksawery ma dobre badania, ale i tak się o niego niepokoję. On tylko leży. Wczoraj go nawet waliło jak Bercik po nim skakał. Fakt, że mokrego trochę ruszył, więc może nie jest najgorzej, ale może trzeba się nim zająć, wymyziać na każdym dyżurze, co Wy na to?
Wczoraj stałyśmy z Herz i gapiłyśmy się jak Bercik i Misza się ładnie bawią - po prostu urocze to było! Potem Ira trochę biła Miszę, ale Misza zrobiła na niej odwet! Ta mała wcale nie jest tak strachliwa jak myślałam! A Bercik jej pomagał w zemście, hahaha! On jest chyba w niej zakochany ;)

A Filemona skoczyła na mnie ze szafki, myślałam że zawału dostanę - słyszałam, że to jej ulubiona zabawa ;P
Strasznie się drze, ale uwielbia się nosić na rękach - no dziecko po prostu! Herz zauważyła, że ma coś na nosku - grzyb?

Mam pytanie: czy ktoś poza Kozako-Gremlinem i nowym bezłapkiem jest niekastrowany albo niesterylizowany? Bo edytuję opisy na FB i chcę pododawać informacje, które zachęcą bardziej do adopcji typu: kastrowany, szczepiony.

I to: CZY NOWY KOTEK BEZŁAPEK ZACZAŁ JEŚĆ/PIĆ/ ZAŁATWIAĆ SIĘ?
Jak byłyśmy wczoraj rano z Herz, to się nie ruszał, a miski i kuweta też były nie ruszone. I skąd on się wziął?

Mam nadzieję, że Tarkan wydobrzeje wreszcie... Trzymam za niego kciuki!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sty 27, 2012 9:42 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kot bez tylnej łapy został przyniesiony przezemnie. Trzeba go próbować głaskać i zachęcać do jedzenia. Złapała o na ulicy Hallera. Błąkał się tam od dłuszego czasu. Proszę nie bójcie się. On jest badziej od Was przerażony, kiedy stanie już na łapy będzie piękny.

Wiiwii tak jak pisłaś tylko Kozaczek i Łapek są niekastrowani. Wszyscy są odrobaczeni, odpchleni, zaszczepieni na grzybicę, na choroby zakaźne. Dodatkowo Funia i Ksawery maja komplet badań krwi, każdy kastrat.
Myślę że to wystarczająco dużo. 8)
MIKUŚ

Post » Pt sty 27, 2012 9:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii jak przyniesiesz fanty na bazarek puśc mi eskę to podjadę 694 168 129:)Oprócz Trójłapka i Kozaka cale towarzycho kastrowane i zaszczepione.
Niestety Trójłapek jak byłam o godz 14 też nic nie zjadł tak samo jak Funia.Ugotowalam dziadom kurczaka i olali go,zresztą kociaki w wolierze też nie za bardzo rzuciły się na jedzenie :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sty 27, 2012 9:46 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

30.01 /pon/ King_usiak .........
31.01 /wt/ ....... Victor
01.02 /śr/ wiiwii Sylwia
02.02 /czw/ mar_tika .........
03.02 /pt/ ......... Victor
04.02 /sob/ ..... ......
05.02 /ndz/ wiiwii Mikuś

Prosze o zgłaszanie się.

Wiiwii sorki za wprowadzenie w błąd. Gdyby co to sobota jest wolna (Pani Ewa nie da rady).
MIKUŚ

Post » Pt sty 27, 2012 9:46 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii, mogłabyś jakoś przerobić ten długi link w podpisie, bo nie da się czytać, forum się rozjeżdża? Są takie strony http://tnij.org/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sty 27, 2012 9:48 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Czyżby koty zaczęły wybrzydzać :mrgreen: Jak miło :twisted:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]