DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 18:01 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

To jest brama nr 39, ona często rano siedzi przy drzwiach do sklepu. Muszę pogadać z tą babką może pomoże mi albo przynajmniej nie zaszkodzi. Szkoda tych kotek, tam jak zauważyłam są same dziewczynki. Mają swoje miejsce przy bramie 42 za takim przepierzeniem od ulicy.
Ja niestety nie mogę wziąć żadnego nawet na chwilę do domu, mam kotkę chorą na białaczkę i muszę ją i inne koty chronić.
To do jutra :)
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Czw lis 03, 2011 21:21 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Dziewczyny ja dobrze znam tą kotkę i całą sytuację 8O Kotka nazywa się Madzia, kilka razy próbowałam ja złapać ale karmicielka skutecznie mi to utrudniała. Wysterylizowałam tam niedawno aborcyjnie jedną burą kotkę z białymi znaczeniami. Z jedna z babeczek dogadałam się tak, że zostawiłam kontenerek i jak jej się uda (kotka jej ufa) to zadzwonią a ja przewiozę kota w tą i z powrotem. Niestety telefonu niet a i kontakt się urwał (kontenerek też już pewnie straciłam :( )
Może razem udało by nam się coś zadziałać. Zresztą nie proponuję solowych wypadów bo ostatnio kilka bram dalej jeden obśmierdły dziad z uschniętą ręką złożył mi propozycję, że w piwnicy może mi zrobić dzidziusia 8O (fajniejszego niż koty)

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Czw lis 03, 2011 22:31 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

:strach:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt lis 04, 2011 9:44 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Jahoda pisze:Dziewczyny ja dobrze znam tą kotkę i całą sytuację 8O Kotka nazywa się Madzia, kilka razy próbowałam ja złapać ale karmicielka skutecznie mi to utrudniała. Wysterylizowałam tam niedawno aborcyjnie jedną burą kotkę z białymi znaczeniami. Z jedna z babeczek dogadałam się tak, że zostawiłam kontenerek i jak jej się uda (kotka jej ufa) to zadzwonią a ja przewiozę kota w tą i z powrotem. Niestety telefonu niet a i kontakt się urwał (kontenerek też już pewnie straciłam :( )
Może razem udało by nam się coś zadziałać. Zresztą nie proponuję solowych wypadów bo ostatnio kilka bram dalej jeden obśmierdły dziad z uschniętą ręką złożył mi propozycję, że w piwnicy może mi zrobić dzidziusia 8O (fajniejszego niż koty)

To fajnie, że znasz temat, wiesz ...Śląska to prawie jak na Bronksie - wszystko mówi za siebie. Faktycznie, można np. odświeżyć śląskie "układy " i przed zimą złapać tyle ile się da ....
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt lis 04, 2011 12:21 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Dziewczyny, ja chętnie pomogę. Madzia czeka zawsze rano na mnie ok. 7.15 i z tego co wiem od Pani która mieszka w tej kamienicy pod 39, że ona przebywa tam już prawie cały czas. Dzisiaj też była na chodniku i jak ją zawołałam to przybiegła. Apetyt jej dopisuje.
Trzy bramy dalej czekała na mnie mała szarusia, ma ok. 3-4 miesięcy, je za dwóch i czarno-biała kotka, która ponoć ma juz kilka lat, ale nie rodzi. Jest też maluszek, którego widziałam dwa razy ma ok. 6-8 tygodni biało szary, oczka miał takie zabrudzone i o te najmłodsze najbardziej się boję, bo nie mają gdzie przezimować. Dzisiaj obie te kotki zjadły aż 4 saszetki !?
Ponoć karmią je tam aż dwie czy trzy Panie, ale rano jak idę do pracy to w miskach jest tylko brud.
Ja juz raz tez przymierzałam się do złapania Madzi, ale to było jakieś dwa miesiące temu i uciekała ode mnie, może teraz by się udało, ale sama na pewno nie dam rady.
Co do wystających w bramach piwoszy to mnie też zaczepiali, ale nie było z ich strony żadnych nieprzyjemności, raczej ze zrozumieniem podchodzili do tego że karmię koty.

Mam kontenerek, ale taki normalny nie łapkę.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pt lis 04, 2011 12:24 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

ObrazekObrazek
to te kotki.
Kod:

lula11

Post » Pt lis 04, 2011 14:28 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Ja mam chwilowo łapkę. Do kontenerka nie ma szans, było juz kilka prób. Zresztą na łapkę też już ją ze dwa razy próbowalam capnąć ale strasznie ona cwaniutka :? Do 13-tego nie mogę ale po tym terminie chętnie użyczę łapki i p0mogę w "łapance". Chyba, że chciała byś pożyczyć łapkę wcześniej - to też nie ma sprawy :lol:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Pt lis 04, 2011 14:46 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Jahoda pisze:Ja mam chwilowo łapkę. Do kontenerka nie ma szans, było juz kilka prób. Zresztą na łapkę też już ją ze dwa razy próbowalam capnąć ale strasznie ona cwaniutka :? Do 13-tego nie mogę ale po tym terminie chętnie użyczę łapki i p0mogę w "łapance". Chyba, że chciała byś pożyczyć łapkę wcześniej - to też nie ma sprawy :lol:

Dołączam się do akcji :ok: - fakt, że pilotuję Niedźwiadka, Dzikuska i adopcję Ptysia i Balbinki i pracuję i w ogóle .... troszkę ogranicza mnie , ale mogę, tak jak Jahoda po 13-tym. Możemy się skrzyknąć i zapolować na te kociaki :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 04, 2011 14:51 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Dziewczyny, ja moją klatkę pożyczyłam, jak odzyskam to chętnie Wam pożyczę.
Macie gdzie przetrzymać kotkę po zabiegu?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lis 04, 2011 15:07 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

... a czy to może być garaż? taki blaszak? czy to będzie za zimno?
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 04, 2011 15:12 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Zdecydowanie za zimno!!!
Szczególnie tuż po zabiegu kotka musi mieć cieplutko.

Jesli ktoś by chciał na przykład w łazience przetrzymać, to ja moge przywieźć i pozyczyc klatkę wystawową. Za tydzień będę w Szczecinie.
To jak? animalon przyda sie Tobie moja pomoc?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt lis 04, 2011 15:23 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Jestem w kontakcie z Jahodą w spr. klatki... a co do łapanki kotki ze Śląskiej , nie pilotuję tego - lula11 ją namierzyła. Myślę, że da znać jak ona to widzi. Ja mogę samochodem posłużyć. Ale serdeczne dzięki za odzew :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 04, 2011 15:24 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

JA proponowałam jeszcze klatkę wystawową do przetrzymywania kotów po zabiegach...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt lis 04, 2011 15:26 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

animalon pisze:... a czy to może być garaż? taki blaszak? czy to będzie za zimno?

Mogę w piwnicy u siebie przetrzymać przez kilka dni, zawsze tak robimy z kotkami po kastracji.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lis 04, 2011 15:27 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

e-dita pisze:
animalon pisze:... a czy to może być garaż? taki blaszak? czy to będzie za zimno?

Mogę w piwnicy u siebie przetrzymać przez kilka dni, zawsze tak robimy z kotkami po kastracji.

Fajnie!!!
Dobrze jest dawać kotom w takiej sytuacji zwykły termoforek - to zawsze miłe i tanie źródło ciepłka :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]