Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 12:13 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Kicia próbuje jeść, ale widać że sprawia jej to ogromną trudność. :| Pokombinuje dzisiaj z jedzeniem.Jak bede gotować udka postaram sie zrobić takiego dobrego rosołku i podkarmię strzykawką.Kupię też paszteciku Gourmeta i spróbuje delikatnie patyczkiem do uszu przesmarować te dziąsła żelem.

prawdziwa pielęgniarka z Ciebie Izuś :1luvu:
będę trzymać :ok: za koteczkę :1luvu:

Wiesz najsmutniejsze jest to ze takie zupełnie dzikie koty przychodza po Pomoc kiedy jest juz często...po czasie. :| Wtedy kiedy jest już z nimi bardzo żle.Ona widać że ufa.Wie ,że nie chce jej zrobić krzywdy.W nocy zrobiła siusiu do kuwety.Chciałabym jej Pomóc.Bardzo.....

Dokładnie.Do mnie dziczki tez wychodzą dopiero wtedy gdy często jest już za późno :?
Na szczęście (odpukać w nie malowane aby nie zapeszyć) z Misiem mi się chyba udało.
Nie smara,oczy czyściutkie,trzecia powieka się cofnęła.Co prawda oczko jest mętne i nie mam pojęcia czy on coś na nie widzi ale jest taki pełen życia,jak nigy :D
Jak wrociłam z Polski to pierwsze co zrobił, to ugryzł mnie tak mocno w rękę,że az mnie siniak wylazł, :roll: i pomyśleć, że w czasie choroby na rękach go nosiłam,w lazience zamknęłam...teraz juz mi się to nie uda :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto wrz 06, 2011 20:11 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Izo, jesteś niesamowita :1luvu: , bardzo Cie podziwiam i trzymam kciuki!
Wysłałam alimenty na moich chłopaków - niestety w tym miesiącu nie dostanę pensji więc nie będę mogła bardzo pomóc finansowo... Mam nadzieję że październik będzie lepszy :kotek:
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

Post » Wto wrz 06, 2011 21:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Witam Kochani.Najpierw na szybciutko zdam całą relację, bo dzisiaj był ważny dzień dla Centusia.Sprawy domowe u Pani Uli troszkę nam przedłużyły sprawy Adopcyjne, ale Pani Ula była zdecydowana, więc tylko musieliśmy spokojnie poczekać.Wszystko w swoim czasie ale warto było.

Centuś który dostał nowe imię Miron był zachwycony.... :D

Ale zacznę od początku.Umówiłyśmy sie w południe u mnie.Pognałyśmy po kota a kota...nie ma. 8O Był Oskarek, mama Oskarka owszem ale Mironka ani śladu.Po dłuższych poszukiwaniach i obdarowaniu jedzeniem przybyłych,usłyszałyśmy miauczenie w garażu.Poleciałam gdzie trzeba i kot odzyskał wolność. Na chwilkę tylko, aby coś wrzucić na żołądek, bo zaraz został zapakowany do naszej czarodziejskiej torby transportowej.Ruszyliśmy szybciutko do Weta.Tam przegląd.Uszka czyste.Nosek czysty, wszystko jak najbardziej ok. :D A nawet dostał pochwałę że taki super grzeczny nie taki rozrabiaka jak jego brat Filon, który został zaadoptowany sporo wcześniej.No i drugą pochwałę że dobrze odkarmiony.Tak mi się przyjemnie na Duszy wtedy zrobiło. :mrgreen:
Kotek został odpchlony, odrobaczony.Kastracje kotków i szczepienia Pani Ula będzie załatwiać potem.

Lecimy z kotem do domu w nadziei ze Filon się ucieszy, bo przecież taki prezent mu niesiemy. :D Jakby nie było, jego brat rodzony z jednego gniazda.Filon nas powitał niczym król zapraszając łaskawie do swoich włości.Na moment jednak znieruchomiał, bo jakoś mu dziwnie znajomo zapachniało chyba środkiem na odpchlenie i .....się zaczęło. :roll: Wypuściłyśmy Mironka.No miód nie kot.Obszedł spokojnie mieszkanie,z prawdziwa gracją delikatnie zagladając do pomieszczeń, co chwilę podchodząc i łasząc się do nóg nowej Pani.A Filon....z miną zbitego psiaka siedział, leżał i warczał.Pani Ula wzięła Filona na ręce chcąc oczywiście uspokoić go i podpisać pakt o Nieagresji i Filon, wyładował na Niej złość. Poszły dwie szramy po czole, krew się polała. :| No pięknie sobie myślę.Tak mnie Filon wkurzył ,że mimo że przyszłam z drugim kotem do Adopcji mówię do Pani Uli "Kurcze po co nam właściwie te koty, jak one takie niedobre?Może zamieniamy?" :roll: A Pani Ula mi na to że wogóle to chyba musi sobie kupić hełm i spać w nim,bo Filon rano robi jeszcze gorsze rzeczy.Rozpędza się ze stołu gdzie śpi na złożonym kocu i poduszkach i z rozpędu ląduje na głowie Pani Uli.Przez moment pomyślałam "Boże co ja robie? A jak drugi będzie skakał" :roll: Ale myślę kurcze, przecież Miron to taki spokojny ułożony kociak.Od samego początku mówiłam Pani Uli ze Filon ma coś trochę nie tak z głową.Ze jest zaborczy.Czasem pacnie bez powodu. :roll: No ale nóż był na gardle.Cóż było robić...

Wieczorem przed chwilką właściwie dostałam telefon. :D :1luvu: Chyba możemy spać spokojnie. :D Filon kombinował i dostał raz od Mirona łapą.Zwątpił i chyba przestał już burczeć.

Zaraz będą zdjęcia z nowego Domu. :1luvu: :D :1luvu:

Filon :D kotek zaadoptowany wcześniej. :1luvu:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Miron. :D Brat Filona zaadoptowany dzisiaj. :1luvu:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Tutaj jeszcze zdjęcia wspólne i chwile niepewności....

Filon i Miron :D :1luvu: :D

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 22:17 przez iza71koty, łącznie edytowano 6 razy
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 06, 2011 21:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

To marmurek jest? Piękny :)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto wrz 06, 2011 22:01 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Megana pisze:To marmurek jest? Piękny :)

Tak to jeden z marmurków.W miocie były 3 kocurki.Dwa marmurki i jeden szaraczek.Pierwszy marmurek, któremu groziło zagryzienie przez psy ,bo został przeniesiony przez Bezdomnego z miejsca gdzie był z matką i rodzeństwem w bardzo niebezpieczny rejon , to kociak który trafił do Pani Uli jako pierwszy.Dzisiaj trafił szaraczek nazwany przez Panią Ulę Miron.Z kotka pozostał w tej chwili jeden kociak czyli drugi marmurek.Nazwany Oskarek .Ma ogłoszenia.

iza71koty

Post » Wto wrz 06, 2011 22:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Ach zapomniałam.Była kupka i siuu do kuwetki. :D Co prawda Pani Ula musiała pokazać i wysadzić, :lol: ale zrobione jak trzeba i jakość pierwsza klasa. :D Hmm...ma się rozumieć w końcu moja kuchnia. :mrgreen:

iza71koty

Post » Wto wrz 06, 2011 22:21 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

-=sara=- pisze:Izo, jesteś niesamowita :1luvu: , bardzo Cie podziwiam i trzymam kciuki!
Wysłałam alimenty na moich chłopaków - niestety w tym miesiącu nie dostanę pensji więc nie będę mogła bardzo pomóc finansowo... Mam nadzieję że październik będzie lepszy :kotek:

Dziękuję Kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Chociaż nie wiem czy doczytałaś. :| Od dłuższego czasu nie widzę Ciapulka. :| Kurcze nie wiem.Dziwne.Pilnował karmienia i nagle z dnia na dzień przestał się pokazywać. To do niego niepodobne.Oblazłam trochę jego terenu i nadal nic.

iza71koty

Post » Wto wrz 06, 2011 22:32 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Czarna bieda teraz śpi.Popiła troszkę rosołku a nawet samodzielnie podziabała odrobinkę pasztetu i ryby.Jak wytrzyma do jutra, to rano idziemy do Weta.Dzisiaj już nie dałam ogarnąć czasowo i też niezbyt chciałam ją stresować.Nie wiem czy pozwoli się dotknąć, ale Wetka zasugerowała dziś że chociaż ją zobaczy wizualnie i obejrzy na tyle ile kotka pozwoli.

iza71koty

Post » Wto wrz 06, 2011 22:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Muszę lecieć Dziewczyny.
Mam masę roboty a chce jeszcze spróbować z tymi dziąsłami. :|

iza71koty

Post » Śro wrz 07, 2011 0:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Dopiero skończyłam.Czuje się padnięta okrutnie.Idę spać.Nie będę budzić kici, męczyć i grzebać jej w buzi.Śpi sobie zwinięta w kontenerku w kłębuszek.Może Wetka jutro jakoś to obejrzy.

Dobranoc.

iza71koty

Post » Śro wrz 07, 2011 9:36 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:Witam Kochani.Najpierw na szybciutko zdam całą relację, bo dzisiaj był ważny dzień dla Centusia.Sprawy domowe u Pani Uli troszkę nam przedłużyły sprawy Adopcyjne, ale Pani Ula była zdecydowana, więc tylko musieliśmy spokojnie poczekać.Wszystko w swoim czasie ale warto było.

Centuś który dostał nowe imię Miron był zachwycony.... :D

Ale zacznę od początku.Umówiłyśmy sie w południe u mnie.Pognałyśmy po kota a kota...nie ma. 8O Był Oskarek, mama Oskarka owszem ale Mironka ani śladu.Po dłuższych poszukiwaniach i obdarowaniu jedzeniem przybyłych,usłyszałyśmy miauczenie w garażu.Poleciałam gdzie trzeba i kot odzyskał wolność. Na chwilkę tylko, aby coś wrzucić na żołądek, bo zaraz został zapakowany do naszej czarodziejskiej torby transportowej.Ruszyliśmy szybciutko do Weta.Tam przegląd.Uszka czyste.Nosek czysty, wszystko jak najbardziej ok. :D A nawet dostał pochwałę że taki super grzeczny nie taki rozrabiaka jak jego brat Filon, który został zaadoptowany sporo wcześniej.No i drugą pochwałę że dobrze odkarmiony.Tak mi się przyjemnie na Duszy wtedy zrobiło. :mrgreen:
Kotek został odpchlony, odrobaczony.Kastracje kotków i szczepienia Pani Ula będzie załatwiać potem.

Lecimy z kotem do domu w nadziei ze Filon się ucieszy, bo przecież taki prezent mu niesiemy. :D Jakby nie było, jego brat rodzony z jednego gniazda.Filon nas powitał niczym król zapraszając łaskawie do swoich włości.Na moment jednak znieruchomiał, bo jakoś mu dziwnie znajomo zapachniało chyba środkiem na odpchlenie i .....się zaczęło. :roll: Wypuściłyśmy Mironka.No miód nie kot.Obszedł spokojnie mieszkanie,z prawdziwa gracją delikatnie zagladając do pomieszczeń, co chwilę podchodząc i łasząc się do nóg nowej Pani.A Filon....z miną zbitego psiaka siedział, leżał i warczał.Pani Ula wzięła Filona na ręce chcąc oczywiście uspokoić go i podpisać pakt o Nieagresji i Filon, wyładował na Niej złość. Poszły dwie szramy po czole, krew się polała. :| No pięknie sobie myślę.Tak mnie Filon wkurzył ,że mimo że przyszłam z drugim kotem do Adopcji mówię do Pani Uli "Kurcze po co nam właściwie te koty, jak one takie niedobre?Może zamieniamy?" :roll: A Pani Ula mi na to że wogóle to chyba musi sobie kupić hełm i spać w nim,bo Filon rano robi jeszcze gorsze rzeczy.Rozpędza się ze stołu gdzie śpi na złożonym kocu i poduszkach i z rozpędu ląduje na głowie Pani Uli.Przez moment pomyślałam "Boże co ja robie? A jak drugi będzie skakał" :roll: Ale myślę kurcze, przecież Miron to taki spokojny ułożony kociak.Od samego początku mówiłam Pani Uli ze Filon ma coś trochę nie tak z głową.Ze jest zaborczy.Czasem pacnie bez powodu. :roll: No ale nóż był na gardle.Cóż było robić...

Wieczorem przed chwilką właściwie dostałam telefon. :D :1luvu: Chyba możemy spać spokojnie. :D Filon kombinował i dostał raz od Mirona łapą.Zwątpił i chyba przestał już burczeć.

Zaraz będą zdjęcia z nowego Domu. :1luvu: :D :1luvu:

Filon :D kotek zaadoptowany wcześniej. :1luvu:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Miron. :D Brat Filona zaadoptowany dzisiaj. :1luvu:

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Tutaj jeszcze zdjęcia wspólne i chwile niepewności....

Filon i Miron :D :1luvu: :D

Obrazek-Obrazek-Obrazek

cudownie się patrzy na te fotki, aż w sercu robi się lepiej :1luvu:
wielkie brawa dla Ciebie Izuś i pozdrowienie dla Pani Uli
mam nadzieję, że chłopcy będą zdrowi i nie wykończą swojej dużej :wink:
Ostatnio edytowano Śro wrz 07, 2011 9:39 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro wrz 07, 2011 9:38 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Kochani.Zaraz musze wyjść.Napisze szybciutko bo wczoraj zapomniałam.

Dojechała wczoraj karma zamieniona przez Anię. :D Dwa worki Sanabelle zamówione Dzięki Ania i jej Nitro :1luvu: i Ani czyli Skarbonce. :1luvu: Dziękujemy Wam Kochane. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Niespodziankę zrobiła nam Jasmina, :1luvu: która mimo że nie udziela sie na Forum jest z nami, pamięta i Pomaga ile może. :D Za co Dziekujemy Jej Bardzo, bardzo Gorąco.Jasmina :D kupiła kociakom....wow!!!dwa worki Josery. :D Tyle że już niestety zapłaciła po normalnej cenie.Dziękujemy Kochana z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Karma wczoraj do nas dotarła. :D

iza71koty

Post » Śro wrz 07, 2011 9:40 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:Kochani.Zaraz musze wyjść.Napisze szybciutko bo wczoraj zapomniałam.

Dojechała wczoraj karma zamieniona przez Anię. :D Dwa worki Sanabelle zamówione Dzięki Ania i jej Nitro :1luvu: i Ani czyli Skarbonce. :1luvu: Dziękujemy Wam Kochane. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Niespodziankę zrobiła nam Jasmina, :1luvu: która mimo że nie udziela sie na Forum jest z nami, pamięta i Pomaga ile może. :D Za co Dziekujemy Jej Bardzo, bardzo Gorąco.Jasmina :D kupiła kociakom....wow!!!dwa worki Josery. :D Tyle że już niestety zapłaciła po normalnej cenie.Dziękujemy Kochana z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Karma wczoraj do nas dotarła. :D

wspaniałe wieści :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro wrz 07, 2011 9:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Tak Pani Ula okazała OGROMNE Serce . :1luvu: :1luvu: :1luvu: Praktycznie zaryzykowała te Adopcje, bo kociaki wzięte praktycznie z ulicy.Tylko Filon był u mnie przez 2 dni bo trzeba było go szybko zabierać i ratować przed psami.

Rano dostałam smsa. :D

Pani Izo noc przeżylismy.Filon poddał się i noc spędził w łazience a ....Miron w łóżku ze mną.Rano siedzieli z Mężem z dwóch stron komputera.

No to widzę Dziewczyny że Miron szybko sie zadomowił!!! :D Super. :1luvu:

iza71koty

Post » Śro wrz 07, 2011 9:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:Tak Pani Ula okazała OGROMNE Serce . :1luvu: :1luvu: :1luvu: Praktycznie zaryzykowała te Adopcje, bo kociaki wzięte praktycznie z ulicy.Tylko Filon był u mnie przez 2 dni bo trzeba było go szybko zabierać i ratować przed psami.

Rano dostałam smsa. :D

Pani Izo noc przeżylismy.Filon poddał się i noc spędził w łazience a ....Miron w łóżku ze mną.Rano siedzieli z Mężem z dwóch stron komputera.

No to widzę Dziewczyny że Miron szybko sie zadomowił!!! :D Super. :1luvu:

super :1luvu: dwa różne charakterki będą się uzupełniać :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]