Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zofia&Sasza pisze:Z wątku Szczytna:Marzenia11 pisze:Na koniec:
nie chcę prowadzić żadnych kłótni, chciałam przedstawić tylko fakty, tym bardziej, ze zostałam oskarżona starając się wydobyć Mikę ze schronu, o zaprzepaszczenie wieloletniej współpracy horacy7 ze schroniskiem. Zostałam też przez Was oskarżona o to że przeze mnie zostały wstrzymane adopcje.
Dlatego napisałam - na pytanie skierowane do pani K z Urzedu MIasta, dlaczego jest taki problem z adopcjami, odpowiedziała, ze nie ma informacji żadnej o kotach, ani zdjęć, ani tego jak się czują i nie ma ich też wolontariuszka schroniska. Wolontariuszka schroniska nic nie wie na temat tych kotów.
horacy7 - czasami milczenie jest wymowniejsze niż słowa. Właśnie trzeba było powiedzieć, a nie milczeć. I owszem, mi nie jestes do niczego potrzebna, ale kotom jak najbardziej, własnie tym nad ktorymi często płaczesz - swoim milczeniem utrudniłaś adopcje dorosłych kotów, w tym Przylepy.
Przedstawiłam fakty i tyle. Więcj dyskutowac nie mam zamiaru. jak ktoś będzie miał jakiś konstruktywny pomysł co dalej zrobić poproszę o pw.
M11, czemu po tej wypowiedzi pani z Urzędu Miasta nie powiedziałaś po prostu, że z kotami wszystko OK, nie zaproponowałaś wysłania zdjęć? Wytłumacz mi to, bo naprawdę nie rozumiem. Przecież widujesz je dość regularnie.
Smarti, czy nie przychodzi ci do głowy, że zamiast toczyć prywatną wojenkę z Horacy7 mogłabyś wykazać łut dobrej woli i spróbować wyjaśnić sytuację? Gdybyś to zrobiła, Przylepa wyszłaby wczoraj ze schronu. Nie żal ci jej? Ważniejsza jest gra w "moje na wierzchu"? Będziesz siedzieć i czekać na "wizytę poadopcyjną", a te biedaki będą gnić w schronie? To naprawdę zaczyna wyglądać tak, jakby wam na kotach wcale nie zależało![]()
To jest mój "konstruktywny pomysł" - POINFORMUJCIE RZETELNIE SCHRONISKO W SZCZYTNIE O LOSIE ZABRANYCH PRZEZ WAS KOTÓW. I zróbcie to na tyle szybko i skutecznie, aby np. dla Przylepy nie było za późno...
Zofia&Sasza pisze:No więc wyjaśnię jeszcze przystępniej, bo jak widać nadal nie dociera.
Zofia&Sasza pisze: W wyniku "akcji" Marzeni11 i twojej schron w Szczytnie zablokował adopcje kotów.
Zofia&Sasza pisze: Nawet jeśli - załóżmy taka hipotezę roboczą - istotnie mylę się i nie jest to wasza wina, czy nie byłoby słuszne wsadzić w kieszeń swoje wojenki i spróbować dla dobra kotów sytuację załagodzić?
Zofia&Sasza pisze: Horacy7 dysponuje informacjami wyłącznie z tego wątku. A - wybacz - po sprawie z Carlitem nie odważyłabym się podawać komukolwiek informacji tu zamieszczonej jako faktu. Nie dziwię się, że i ona tego nie robi.
Zofia&Sasza pisze: Co do tego kto zawinił - wiem jedno: Marzenię11 kilkakrotnie już przyłapano na mijaniu się z prawdą,
Zofia&Sasza pisze:Przykłady kłamstw? Proszę uprzejmie. Pierwsze z brzegu: Carlito.
Zofia&Sasza pisze: Drugie z brzegu: kocięta z Żyrardowa.
Zofia&Sasza pisze: Trzecie z brzegu: uparte przedstawianie sytuacji na wątku "twoich wolnożyjących" tak, jakbyś to ty się nimi zajmowała, gdy tymczasem robią to zupełnie inne osoby... Przykłady można mnożyć.
Zofia&Sasza pisze:A teraz ty podaj mi przykłady moich kłamstwNie znajdziesz. Bo ja wad mam wiele, ale tchórzostwo i krętactwo do nich nie należą.
![]()
Zofia&Sasza pisze:Co do "robienia dymu w internecie" (zapomniałaś zacytować), to była to żartobliwa uwaga
Zofia&Sasza pisze: Tłumaczę, bo jak widać także poczucie humoru nie jest twoją mocna stroną.
Marzenia11 pisze:I jeszcze im powiemy, ze schron ma wątek na miau i pokażemy gdzie i który.... na pewno będą szczęśliwe
Marzenia11 pisze:I jeszcze im powiemy, ze schron ma wątek na miau i pokażemy gdzie i który.... na pewno będą szczęśliwe
taizu pisze:Marzenia11 pisze:I jeszcze im powiemy, ze schron ma wątek na miau i pokażemy gdzie i który.... na pewno będą szczęśliwe
Przepraszam, ale czy w ramach wzajemnego wyrównywania rachunku krzywd możecie oszczędzić koty? Mało złego mają te, które zostały w schronie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 67 gości