ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Czw lip 28, 2011 19:39 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

A to szczęściara ta Mia! zapowodzenie w nowym domku, na pewno sobie poradzi :ok: :ok: :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt lip 29, 2011 12:11 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

przypomnę kotki, które najpilniej potrzebują dt/ds
1.
- data dodania: 23 maja 2011 r.
- Obrazek Obrazek Obrazek
- Zuzia
- kotka
- ok. 3 lata
- stan zdrowia: "raczej nie widzi, może nie dowidzi - nie reaguje na ruch ręki, jest bardzo wystraszona, troszkę "syczy". Cały czas ma tak duże źrenice."
- od kwietnia 2011 r. mieszka w schronisku!!! Zuzia mieszka w gliwickim schronisku, tam gdzie Bolek/Wojtek i Lolek (który jest na dt) - wpisani pod numerem 12
- miejscowość: Gliwice
- link do wątku: wątek schroniska : info, zdjęcia 1 strona (nie ma osobnego wątku) viewtopic.php?f=13&t=123184
- kontakt: Ewa 507 953 900 lub korespondentka2@wp.pl
- wsparcie finansowe: nie
- informacje pozostałe: delikatna, filigranowa, bardzo wystraszona. Bardzo ważne znalezienie DT lub DS.

6.
- data dodania: 26 marca 2011 r.
- Obrazek
- Jeremi
- kot
- 2 lata
- stan zdrowia: "Doznał urazu lewego oka, który spowodował, że musiało zostać usunięte."
- schronisko Konin – pinie DT lub DS plus konieczna socjalizacja
- Konin
- viewtopic.php?f=13&t=125886
- kontakt: email: agschron@vp.pl
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a
tel. /063/ 243 80 38
- wsparcie finansowe: brak danych
- informacje pozostałe: "Kocur jest strasznie wystraszony całym zdarzeniem i od ponad miesiąca nie można z nim złapać kontaktu. Boi się, chowa, nie chce żeby go dotykano. Nic dziwnego... Nie wiemy kto lub co spowodowało ten uraz, ale na pewno potrzebna jest szybka pomoc, aby Jeremi odzyskał wiarę w człowieka.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt lip 29, 2011 12:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

i jeszcze dwie wiadomości-jak to w życiu zła i dobra:
bardzo przykra , kotek z kacika adopcyjnego Pysioklon nie żyje :cry:
ObrazekObrazek
- viewtopic.php?f=1&t=106628&p=6070710#p6070710

drugą wiadomośc pozwolę sobie zacytować z pw:

elkozzo pisze:Koteczka po 2 latach na 100% nie może być do adopcji.
Śpi u mnie pod kołdrą :D

Ten kotek zdecydowanie ma już domek

Co do wątku o Pysi to nie wiem czy on istnieje i czy pojawiła się gdzieś informacja o tym, że ona już nie jest do oddania.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Sob lip 30, 2011 13:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Pysioklon [*]

Śpij spokojnie Koteczku :(
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lip 30, 2011 14:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Chociaż nie piszę to co jakiś czas do Was zaglądam.

Dzisiaj zapraszam na olejkowy bazarek dla Ślepaczków :arrow: viewtopic.php?uid=12961&f=20&t=131051&start=0
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lip 30, 2011 15:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Biedny Pysioklon[*]...
Czy gdzies można poczytać o Pysioklonie?

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Sob lip 30, 2011 16:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

6.
- data dodania: 26 marca 2011 r.
- Image
- Jeremi
- kot
- 2 lata
- stan zdrowia: "Doznał urazu lewego oka, który spowodował, że musiało zostać usunięte."
- schronisko Konin – pinie DT lub DS plus konieczna socjalizacja
- Konin
- viewtopic.php?f=13&t=125886
- kontakt: email: agschron@vp.pl
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a
tel. /063/ 243 80 38
- wsparcie finansowe: brak danych
- informacje pozostałe: "Kocur jest strasznie wystraszony całym zdarzeniem i od ponad miesiąca nie można z nim złapać kontaktu. Boi się, chowa, nie chce żeby go dotykano. Nic dziwnego... Nie wiemy kto lub co spowodowało ten uraz, ale na pewno potrzebna jest szybka pomoc, aby Jeremi odzyskał wiarę w człowieka.

Juttro Szalony kot zabiera 2 koty stamtąd..jesli mi pomozeie finansowo..spróbuję :( pomóc kotu...ale watpike, bo z tego co przeczytaam..kot moze miec białaczkę
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 30, 2011 22:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Sytuacja się b.zmieniła....
wczoraj do schronu w Koninie, albo dzisiaj trafiła straszna bida...Oficjalnie jest moja :( ,długo by pisać...wexmie ja Kamari..pod warunkiem ,ze przezyje transport z Konina :( Kotka malusia nic nie widzi..siedziała na srodku drogi...Prosze o zgłoszenie jej tu do pomocy i-daje jej imię Abigail..Abi...jest w cięzkim stanie..chyba długo nie pozyje..kreci się w lewa stronę....Pozwalam sobie dac jej imie bom oficjalbnie ja wyciagam ze schronu ja(przypadeek)

Mój Lepuś choruje..mimo leczenia ma ataki padaczkowe... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lip 31, 2011 10:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Amika6 pisze:Chociaż nie piszę to co jakiś czas do Was zaglądam.

Dzisiaj zapraszam na olejkowy bazarek dla Ślepaczków :arrow: viewtopic.php?uid=12961&f=20&t=131051&start=0

Dziękujemy bardzo za bazarek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tutaj każda złotóweczka się przyda, bo tyle futerek z poputymi oczkami jest do pomocy, że każdą kwotę wydamy na pomoc :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie lip 31, 2011 18:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Tak jak napisałam..maleńtasa jednak wyciagnęlismy ze schronu..jutro dokładnie ja przbadamy...Koteńka burasia swojego watku jeszcze nie ma, ale jest na watku DT u Kamari.Słodka pieszczoszka..kochane maleństwo....
Jeremi został niestety w schronisku :(
Wyciagnęłam 2 koty białaczkowe....kocurek w stanie....nie wiem jak to ująć..zwłoki obeczone smierdzacym futerkiem...Teraz zobaczyłam,ze ma chore oczko lewe....łzawi i ropa leci....nie wiem co to sie dzieje,ale poobserwuję.Dostał Scanumune...
Słuchajcie sprawa schronu powinna byc na punkcie pierwszym....Kamari sama była w szoku jak wygladaja koty jakie do mnie przywiozla.Robiła zdjęcia :( Jeremi powinien jak najszycciej dom znaleźć :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lip 31, 2011 20:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Zaznaczam. Moje tymczasiątko być może nadaje się do tego wątku...jutro poznam szczegóły jak widzi to wet po tygodniu leczenia...
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon sie 01, 2011 12:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Przycupnę sobie
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Pon sie 01, 2011 17:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V-szukamy pilnie dt dla nowych kotków,str.1

Zyta Felicjańska pisze:Biedny Pysioklon[*]...
Czy gdzies można poczytać o Pysioklonie?

viewtopic.php?f=1&t=106628&p=6070710#p6070710

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sie 02, 2011 14:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-lista lipcowa zamknięta str. 18

jako przerywnik, bo ostatnio mało coś mamy reportaży, parę ujęć z życia mojego ślepaczka, Rolfika, dla domowników Ituś :wink:
można podziwiać, zachwycać się, zazdrościć 8) :wink: , bo to najcudowniejsze futerko na świecie choć łobuz nieprzeciętny :roll: :lol: , z charakteru takie małe dzieciątko, nawet po mince widaćObrazek , a mamy ok. 9-10 latek 8) :mrgreen:
najbardziej lubimy sobie kontenplować
ObrazekObrazek
jak sie znudzimy, zaglądamy do koleżanki mieszkającej w sypialni Obrazek
i zwykle wyżeramy co sie da z miseczek,tym bardziej ,że jakiś klamot zajmuje część sofy i jest za ciasno :? sama mieszkanka sypialni, nas interesuje na tyle, ile zostawiła w misce jedzonka :mrgreen:

Obrazek
pewnie dlatego tak dobrze wyglądamy :roll: :lol: Obrazek
w zasadzie do wyżerania jest nas dwóchObrazek

koniecznie trzeba odpocząć po wędrówce ObrazekObrazek

czasem też czekamy w przedpokoju na powracających z pracy, bo jesteśmy głodniObrazek
a po tak wyczerpującym dniu, drzemiemy, będąc w zasięgu ręki, aby dużemu dać szansę i niewątpliwą przyjemność pogłaskania naszego futerka-chyba zasłużył?.. :wink: Obrazek

aha,ok. 21 jeszcze musimy sprać czarnuszka jako tradycja i uzupełnienie dnia :mrgreen: a także pozwolimy dać się popieścić dużej, coby nie było,że jesteśmy niewdzięczni :kotek:

i tak wygląda przeciętny Itusiowy dzień, a jak Wy go spędzacie?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]