KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 1:25 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

któraś bardzo niszowa karma /z Tesco lub Rossmana/ miała w sumie 8% mięsa. niby nic, ale 8% w porównaniu z whiskasowym 4% to już coś. zdecydowanie warto czytać składy.
na dołek finansowy polecam Arion. duże to co prawda, ale ekonomiczne i nie takie złe. niestety mokrych wersji nie spotkałam.

Magis, dzięki za rozwianie wątpliwości :oops: :)
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw kwi 07, 2011 16:22 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

turkusowa pisze:Magis, dzięki za rozwianie wątpliwości :oops: :)

nie ma za co ;)

dzisiaj gadałam i z Panią Basią i z weterynarzem który był na wizycie. A więc tak:
generalnie wet stwierdził, że nie jest źle i że spodziewał się gorszej sytuacji. Koty obadane (oprócz jednej dzikuski która nie dała się zobaczyć, pogryzła Panią Basię i nawiała). Wszyscy dostali Stronghold na kark. Dodatkowo Pani Basia podaje Oridermyl, jak się któryś nawinie pod ręke. Także działamy dwutorowo. Wet mówi, że te uszy w najgorszym stanie nie są także jest nadzieja, że już po jednej dawce Strongholdu i przy jednoczesnym zapodawaniu Oridermylu uda nam się gada z uszu wyplenić.
Trzy koty są lekko podziębione, Chrumcia ma zapalenie górnych dróg oddechowych, dostała antybiotyk i proszę trzymać kciuki, żeby jej nie przeszło w zapalenie płuc. Paszcze też zostały obejrzane - poza kilkoma zaczerwienionymi dziąsłami powodu do paniki nie ma.

Z pozytywnych wiadomości wizyta weta razem z lekami kosztowała 290 zł.

Stan kasy:
stan wyjściowy: 740
wydatki:
- 50 zł transport do Gdańska Carmen
- 290 zł wizyta weta u Pani Basi

saldo: 400 zł

W niedzielę kończy się bazarek także stan kasy będzie uzupełniony :) Na chwilę obecną mamy fanty wylicytowane na ponad 200 zł. Do tego dochodzą jeszcze kartki z Kotem Wielkanocnym za coś około 60 zł (jak się skończą bazary przedstawię dokładne rozliczenie)

Czy ktoś się zajmuje ogłoszeniami pozostałych u Pani Basi kotów? Jeżeli tak to kto i które koty zostały ogłoszone na jakich portalach. Jeżeli nie to czy ktoś może się tym zająć konkretnie i metodycznie?
Carmen czy na ogłoszenia które dała Krufka jest jakiś odzew?

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw kwi 07, 2011 16:37 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Magis, jeśli chodzi o ogłoszenia: CatAngel zrobiła serię dla Madzianka, dziś był nawet telefon.
Natalia obiecała zorganizować apel o pomoc w temacie ogłoszeń, mam nadzieję, że da radę ogłosić w ten sposób też Psy.
Beata zgłosiła się też na ochotnika do robienia ogłoszeń :)

Odzew taki se.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 07, 2011 16:43 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Ok a czy są w takim razie koty nieogłoszone? (oprócz tych 4 których zdjęć nie mamy)

Magis

Post » Czw kwi 07, 2011 17:08 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Kotów nieogłoszonych brak :) Ale dlaczego odzew słaby nie rozumiem przecież to cudowne i przekochane koty!!! Na allegro mam 336 odsłon dla Karolci, 164 dla Mizi i ok 70-80 dla pozostałych i naprawdę nic sensownego :? no nic będziemy napierać dalej z ogłoszeniami, warto zrobić przy następnej wizycie zdjęcia pozostałym 4.
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Czw kwi 07, 2011 17:45 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Jeśli te 4 wylizą... Bo o tym, że jest Rudy, to ostatnia wiadomość jest sprzed kilku lat :mrgreen:
Żartuję oczywiście. Niemniej jednak nie dał sobie: zapodać chipa, zrobić testu, zrobić zdjęcia i w ogóle jest na nie nie nie.. Ale jest rudy, to mu tyłek ratuje.

Asiu, nie wiem, czy np. Siostrzyczka jest ogłoszona?

Jeśli chodzi o odzew, to nawet jakiś jest. Np. Pani chciała koniecznie Hobbita na miziastego kolegę dla innego Kota i nie dała sobie zaproponować innego oraz obraziła się jak jej powiedziałam, że Hobbit raczej powinien być sam albo z koleżanką bo lubi dominować. Inna Pani szuka niesikającego nigdy Kota bo poprzedniego, sikającego czasami, oddała.. A podoba jej się Madzianek i mnie pyta czy absolutnie nigdy nie nasika poza kuwetę..
No karty gwarancyjnej do Kota to ja nie dam.
Była też fajna Pani pytająca o Dziewczynkę ale na propozycje innego Kota odpowiedziała, że to była miłość od pierwszego wejrzenia a jeśli nie może być z wzajemnością, to poszuka Kota u siebie w schronisku.. Tak czy owak dom fajny więc jakiś kot będzie miał dom.
O Karolcię pytania o treści: o której mogę przyjechać po Kota? To moje ulubione..

Także tak właśnie to wygląda.. Ja mam dzięki temu chwilę na życie prywatne i zapytanie się o Koty, które wyjechały oraz zebranie info od karmicielek czy jakaś ciężarówka nie śmiga mi po działkach. Nie ukrywam jednak, że z ogłoszeniami trzebaby ruszyć, dołączając do nich chętnie filmik (powiem Wam, że najfajniejsze domy miały ogólny ogląd sytuacji i nie mówię u o adopcji z litości ale o autentycznej chęci niesienia pomocy).

Brakuje Szalonego Kota..
Martyna jeśli czytasz, to odpoczywaj. A potem wróć :mrgreen:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 07, 2011 18:05 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Carmen201 pisze:Nie ukrywam jednak, że z ogłoszeniami trzebaby ruszyć, dołączając do nich chętnie filmik (powiem Wam, że najfajniejsze domy miały ogólny ogląd sytuacji i nie mówię u o adopcji z litości ale o autentycznej chęci niesienia pomocy).

tak też mi się właśnie wydawało, że filmik dobra rzecz :ok:

Magis

Post » Czw kwi 07, 2011 18:13 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

A nieskromnie powiem że filmik to mój mój mój pomysł :D:D:D i zaczęłam dodawać link od samego początku do ogłoszeń bo sama jak szukałam kota to filmik mnie chłicił za serce ;)

Siostrzyczkę też ogłosiłam, może jakoś wspólnymi siłami podbijemy ogłoszenia na 1 stronę na gumtree żeby w weekend ludziska wypatrywali. Niestety na gumtree linka dodać nie można a szkoda...

KrufkaMała

Post » Czw kwi 07, 2011 23:44 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Się zgrałyśmy z CatAngel, bo ja też zrobiłam Madziankowi serię :D
Także powiedz komu, a ja zrobię. Pytałam Krufkę, ona powiedziała, że w sumie każdy ma - ale tylko te 5-6 podstawowych. A ja nie wiem kogo.

Może Cezara?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 08, 2011 6:35 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Cezarowym ogłoszeniom mówię YES YES YES :)

KrufkaMała

Post » Pt kwi 08, 2011 9:32 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

KrufkaMała pisze:Niestety na gumtree linka dodać nie można a szkoda...

Można ;) Tyle, że musisz usunąć http://www. Ale jak skopiujesz resztę linku i wkleisz do przeglądarki to też powinno zadziałać ;)
Zobacz ogłoszenie Siostrzyczki które wrzuciłam wczoraj http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z273273571

Magis

Post » Pt kwi 08, 2011 9:47 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Magis pisze:
KrufkaMała pisze:Niestety na gumtree linka dodać nie można a szkoda...

Można ;) Tyle, że musisz usunąć http://www. Ale jak skopiujesz resztę linku i wkleisz do przeglądarki to też powinno zadziałać ;)
Zobacz ogłoszenie Siostrzyczki które wrzuciłam wczoraj http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z273273571

I człowiek patrzy na ten film i widzi - Misia w domu, i Czułek, i Miluś, Kubuś, Arabella, Kruszynka, Champion, Milord, Dziewczynka, Karolek, i Pippi i Gaja... I prąd założony i w ogóle - jest lepiej.
Dziewczyny, kawał dobrej roboty zrobiłyśmy. Carmen, Krufka, Magis, Beata - naprawdę fajnie brać udział w czymś takim.

Przepraszam, że zniknęłam, mam sajgon w domu - ale już wracam :oops:

Szalony Kot

Post » Pt kwi 08, 2011 10:13 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, kawał dobrej roboty zrobiłyśmy.

Nom, ale jeszcze kawał przed nami ;) Także rękawki proszę zakasywać i do roboty :mrgreen:
Cholender, tak przemyśliwuję jakby do Pani Basi podjechać i zrobić te zdjęcia... ale bez samochodu jestem, no i nijak się nie składa :evil:

Magis

Post » Pt kwi 08, 2011 10:19 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Zrobię dziś ogłoszenia dla Cezarego.

I jeszcze psiastym. Pewnie Marudzie. I może Małej.
Carmen, zdjęcia psiastych też masz w obfitości?

I czy kontakt w psich ogłoszeniach też na Ciebie?

Szalony Kot

Post » Pt kwi 08, 2011 10:32 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Dostałam dzisiaj na maila z gumtree i zapewne tez dostaniecie.

Od: mfraczak@op.pl
Witam, bardzo proszę uważać na młodego człowieka, który chce kotka.
Chłopak ma na imię Paweł, mieszka w bloku na parterze na
Bora-Komorowskiego. Oddałam, mu kotkę i jej nie upilnował lub
wywalił z domu (lub jego współlokatorzy), bo miauczała czy sama nie
wiem o co chodzi!!! Tak czy siak, kot wylądował na podwórku, on
mówił, że wiesza ogłoszenia - ale ja go sprawdziłam i nic nie było.
Kot cudem trafił do pobliskiego weta.
Podejrzewam, ze będzie chciał innego kota, ale Twój kot może nie
mieć tyle szczęścia co ta kotka, która ja oddawałam.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]