Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 22:12 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia już gotowa do podróży!

Devi już w domku i rządzi Żabikiem...

ale po kolei-Pan przemiły-powiedział że nie ma dzieci i nie planuje więc abym się zupełnie nie martwiła bo traktuje swoje koty jak ukochane dzieci.
Devi przed przyjazdem pana troszkę mnie zwarczała bo nie była zadowolona z tabletki uspokajajacej-próbowałam-gorzka jak piołun :mrgreen: -więc obawiałam się aby się przed Panem nie "popisała"...
..i...jak tylko się z panem zobaczyli,to pan wpadł w wielki zachwyt nad jej urodą 8O (..no wiem-wielu twierdzi że jest piękna :roll: )
a ona natychmiast wtuliła się panu w szyję i patrzyła na niego maślanymi oczyma-klasyczna miłość od pierwszego wejrzenia :D

na lotnisku troszkę się zdenerwowała bo nie przewidzieliśmy ze każą ją wyjąc z transporterka i przejść z nią pod bramką-to ją trochę przestraszyło i zaczęła się panu wic-o mało nie uciekła,ale ...pan był dzielny i staranował bramkę z Devunią wczepiona w szyję :mrgreen: ...żartuję...udało się ją utrzymać-nie wyślizgnęła się,a jak weszła do transporterka to po chwili zasnęła i obudziła sie dopiero na lotnisku w Hamburgu.Zlała się do transporterka ale miała podusię gąbkową i podkład pod polarkiem także spoko..
W domu Żabik przywitał ją z wielkim zachwytem i radością za co ..dostał w dziób,na szczęscie tylko bez pazurków-ale dokładnie tak jak się spodziewałam...
schował się pod kanapę a Devi-wysiusiała się do kuwetki przespacerowała się,poleżała na parapecie,zjadła i zwiedziła całe mieszkanie.
Devi rządzi :D

jutro mam obiecane dalsze wieści-pan ma feliwaya i mam nadzieję że Devi też pokocha Żabika już od drugiego wejrzenia. :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:
Serdecznie dziękuję alareipan za poczatek owocnej współpracy polegającej na udanych adopcjach kiciów do przemiłych dewizowych domków z krajów gdzie KOT wg/prawa MUSI DOSTAĆ SWOJĄ CODZIENNA PORCJĘ GŁASKANIA :ok: :ok: :ok:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro mar 09, 2011 22:36 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia już gotowa do podróży!

Wyniki Carlita dotarły do p.dr.Neski-dostałam od niej maila że cieszy się z,co prawda na razie nieznacznie,ale obnizonej kreatyniny kicia.mam kontynuować i terapię i antybiotyk.
Jutro jadę do niej więc porozmawiamy dokładniej.

Trisia dziś została zaszczepiona na wirusówki i wsciekliznę- bo być może będzie wychodząca.
Wizyta pa już umówiona.
Jesli wszystko pójdzie ok to w sobotę Trisia bryka już w swoim domku.

paluszanki dziś wsyskie tsy na zastrzykach..
Trusia zająła apartament Devi i bedzie się oswajać-nie będzie miała innego wyjścia.

No i nie mniej wazne wydarzenie od odlotu Devi-byłyśmy dzis w odwiedzinach u Erneścika(tego niejedzącego po zmarłym ze schronu w Łodzi)

Brak mi słów jak bardzo Erneścik wypiękniał-bardzo się wzruszyłam tym jaki jest szczęsliwy i jaki jest w swoim domku kochany.Ma niewiarygodnie białe futerko,piękną figurkę,wypiękniało mu nawet umaszczenie..Widać jak bardzo jest już "u siebi" ito że całkiem zapomniał o wszystkim przykrym co kiedyś przeżył.
Bardzo dziękuję Jotce i Jego Żonie za to że stworzyli mu taki cudowny,najlepszy na świecie domek.

Nie mam pewności czy Erni mnie poznał...chociaz może troszeczkę...
Cudowny,wspaniały kocurek
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw mar 10, 2011 5:36 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Bardzo się cieszę :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 10, 2011 10:07 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Przede wszystkim Erni stwierdził, że przyszły jakieś takie i ciągle powtarzają to co jest dla domowników oczywiste, czyli "jaki super kot, jaki piekny, a jakie futro, oczy.. no i ten nosio, pysio.. a jakie mądre spojrzenie" :oops: a jedna, którąś skąd zna to z rekami podchodzi ciągle i głaskac chce, a przeciez najpierw trzeba zrobić rozpoznanie i obwąchać, więc w końcu podszedł do smarti od tyłu no i się zaczęły całuski i noski - fotki są, ale z racji zbyt osobistych klimatów nie będą publikowane na forum :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 10, 2011 10:15 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Długo oczekiwany przepis na sałatkę ziemniaczaną wg Chińskiej Kuchni 5 Elementów
Istotne jest wkładanie i mieszanie składników w podanej przeze mnie kolejności:

tymianek i ugotowane, obrane ze skorki ziemniaki - wymieszać, w takiej ilości, aby każdy ziemniak był widocznie oblepiony tymiankiem
dodać oliwe z oliwek (może być zwykły olej) -tak aby ziemniaki były "natłuszczone", wymieszać
dodać posiekaną i sparzoną cebulę oraz pieprz - pieprzu tyle, aby po spróbowaniu był ciut za ostry smak (gdyz dodany później majonez złagodzi smak), wymieszać
dodać sól i majonez, wymieszać
dodac pokrojone ogórki kiszone oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.

Dla zainteresowanych - kuchnia chińska 5 elementów klategoryzuje każdy składnik do jednego z elementów: ogień, ziemia, metal, woda, drewno które pozostają w konkretnym połączeniu między sobą - dlatego istotne jest dodawanie składników wg ustalonej kolejności. Jeśli w potraiwe jest kilka produktow z tego samego elementu to nie ma znaczenia kolejność ich dodania.
I tak, w tej sałatce:
ogień to tymianek
ziemia - oliwa i ziemniaki
metal - cebula i pieprz
woda - sól i majonez
drewno - ogórek kiszony i natka pietruszki.

Smacznego!
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw mar 10, 2011 10:16 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Jak to mówią: niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :1luvu: :mrgreen:
Spróbuję koniecznie :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 10, 2011 11:18 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Zapraszam na bazarek pachnący dla dt smarti - kolejne wkrotce :D

viewtopic.php?f=20&t=125186

Marzenia11

Post » Czw mar 10, 2011 11:47 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Nie mam od rana wiadomości o Devi a całą noc było mi przykro z powodu Żabika.
jak zobaczyłam fotki Żabika z Lalą to chyba pożałowałam że nie dałam panu Meli
(ale i tak prawda jest taka że pan sie obawiał brać kotkę bez sterylki bo jest wrażliwy)

Bo Żabik na fotkach tak cudownie przytula się do Lali.
Mela to też przytulanka która kocha koty-najpierw pokochała bez pamięci Lunkę-teraz Promysia...
A Devi kocha ponad życie człowieka a koty moga dla niej nie istniec...ale mam nadzieje że i tym razem tymczas mnie kompletnie zaskoczy i po przyjściu do DS zmieni się całkowicie...

jak one to robią...skąd wiedzą że są już w swoim domku na zawsze i mogą być wreszcie sobą...
nigdy tego nie odgadnę..

teraz lece na rozmową z DR.Neską w sprawie Carlitka.

no i nie zapominajmy o tym ze Devi znalazła taki cudowny domek,dzięki uprzejmości alareipan (mogła ten domek zatrzymać dla siebie-wszak kotów u Niej dostatek :D ) a jednak oddała go mnie dla Devi,
ale tym samym Devi zwolniła pokój abym ja na to miejsce wzięła do opieki trzy paluszki..

niby to z mojej strony poświęcenie dla szczęścia Devi (nie czarujmy się-tu u nas,nie jestem pewna czy miałaby szanse na dom a zwłaszcza tak wspaniały i troskliwy :roll: ) ale gdziez można mówić o poświęceniu dla kotów-to zawsze zaszczyt je poznać i patrzec jak "powracają do życia" :D więc jestem szczęsliwa i szczęściem Devi i z obecności u mnie Trusi,Blusi i Belli :kotek: :kotek: :kotek:

Ania,jeszcze raz Ci z całego serca dziękuję :D

smarti

Post » Czw mar 10, 2011 15:24 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Ale wszystko ładnie do przodu idzie :ok: :ok: :ok:
Ania, jesteś wielka :)

A Panu powiedzcie, że Melę wysterylizujemy i doślemy :ryk:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 10, 2011 17:18 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

Znalazłam w końcu czas aby wejść :) wspaniałe wieści.. Szkoda tylko, żeby Żabik ciągle dostawał po nosie ;) ale może to tylko takie "kocie" zaloty :)
Trzymam kciuki za Devi. Bardzo się cieszę, że tak wszystko pomyślnie wyszło :) Bardzo jej kibicuję i wszystkim futrom Smarti też więc musi być dobrze :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw mar 10, 2011 19:32 Re: Kicie u Smarti 3 -Devunia poznała już Żabika!!!

nie mam wiad o Devi-dzis damy panu odpocząć po podróży- w końcu w ciągu trzech dni zaliczył dwa kontynenty i ma prawo się wyspać...

Blusia i Trusia były na zastrzyku.

Byłam u dr.Neski-można być ostroznym optymistą.
teraz gdyby tylko kić chciał przejść na karmę nerkową to będzie coraz lepiej.
Dotąd ważne było aby jadł cokolwiek bo,jak wiadomo,na początku,nie jadł nic.
teraz nieznacznie ale jednak krea spadła,leukocyty spadły(czyli antybiotyk jest dobrze dobrany i dobrze działa :ok: )a reszta wyników -gł jonogram jest ok.
Jedyne co wzrosło ale tego dr.się spodziewała-to mocznik ale on musiał wzrosnąć od zwykłej karmy.
Za to Carlitko troszkę przytył ,czuje się świetnie-pokazuje swój mafijny charakterek i wzmocnił się ,a więc teraz mozna go wziąć "na siłę" i przestawić na nerkową karmę.Tzn nie tyle można ile trzeba-taki był plan p.dr.
Czyli od dziś zabieram wszelkie inne jedzenie,stawiam wszystkie dostępne nerkowe karmy(mam 6 suchych i 10 rodz mokrej-znalazłam już chyba wszystko co jest u nas na rynku.
oprócz tego ma lek na apetyt i może jęść na razie smietankę i nabiał-nawet tłusty.
Musi zrozumieć że nie ma innego wyjścia-p.dr.kazała mi zacisnąć zęby i nie złamać się pod żadnym pozorem nawet gdyby nie jadł 2-3 dni.
Gwarantuje że nic mu się nie stenie bo jest już wzmocniony i w końcu zacznie jeść nerkowe.

Nie mam wyjscia-bo na normalnej karmie mocznik go zaraz zniechęci do jedzenia w ogole a karma nerkowa jest ostatnim czynnikiem dzięki któremu zacznie szybko zdrowieć i poprawiać coraz bardziej wyniki...

a więc-Carlito-musisz jeść nerkowe a wszyscy niech trzymają kciuki za twój apetycik i rozumek :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzisiejsze wydatki:

dr.Neska-50zł,
lekarstwa Carlitka 35 zł.
zastrzyki dziewczynek 20zł.

( i jeszcze wczorajsze wydatki-wszystkie trzy paluszanki + szczepienie i odrob. Trisi do domku 117zł- na razie nie wiem jeszcze ile za kogo)

a tak w ogóle to Carlito dziś przyprawił nas o zawał...
nie było mnie-on w miedzyczasie otworzył sobie drzwi (były zamknięte na klucz ale są z litego drewna więc się rozsychają pod koniec zimy wiec czasem klucz nie trzyma)
ja przyjechałam-nie ma Carlita-wszystkie moje koty śpią w najlepsze...
poszukiwania po całym domu-a jest gdzie szukać, w końcu i poszukiwania i nawoływania w ogrodzie-bo przeciaz wjechałam do garażu a i klapka kocia jest-co prawda jej nie zna ale może inteligentna bestia i się nauczył :mrgreen:

po ok pół godz histerycznych poszukiwań Tż znalazł go siedzącego jak gdyby nigdy nic u moich kotów w kociarni 8O 8O i wyjadajacego im z misek...
a zaglądaliśmy tam w kazdy kąt wielokrotnie i go nie było..
i skąd wiedział w tak wielkim domu gdzie trzeba iść na innym pietrze którego nigdy nie poznał,żeby bezbłędnie trafić do michy-jak identyczną ma u siebie...

smarti

Post » Czw mar 10, 2011 21:44 Re: Kicie u Smarti 3 -Carlito powoli wychodzi na prostą!!

Carlitko od razu wyglądał mi na małego cwaniaczka :D i wyszło szydło z worka :mrgreen:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw mar 10, 2011 22:21 Re: Kicie u Smarti 3 -Carlito powoli wychodzi na prostą!!

Carlitku :ok: Devi powodzenia :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw mar 10, 2011 22:23 Re: Kicie u Smarti 3 -Carlito powoli wychodzi na prostą!!

Devi zmieniła imię!
Jest teraz Malwinką
:D
jest ukochana przez Pana-Żabik jest jej bardzo ciekawy ale na razie musi ją podziwiać z daleka :mrgreen:
...biedny Zabik :roll:
Ostatnio edytowano Czw mar 10, 2011 22:39 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Czw mar 10, 2011 22:31 Re: Kicie u Smarti 3 -Carlito powoli wychodzi na prostą!!

Będzie dobrze :ok: Devi-Malwinka na pewno przekona się do Żabika. Miała tyle przeżyć wczoraj... potrzebuje trochę czasu
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]