K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 18:53 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Tweety pisze:
queen_ink pisze:
Tweety pisze:zgłaszajcie na pw jeżeli jakaś karma jest szczególnie potrzebna, bo muszę zrobić mądrą listę.
Na pewno trzeba zamówić karmę maluchową, bo się nie obejdzie niestety bez takiej

Jakiś zestaw hill'sów wet albo Trovet, bo to drogie.

ale weterynaryjnych?

No, intestinal, urinary, renal, może jakis oral/ew. dental, przy czym przy dentalu sugeruję sanabelle, bo smakowita (moje np. hillsa dental nie lubią, trovetu też).
Suchego mamy na razie sporo, raczej więcej mokrego trzeba zamówić, może na odmianę cos innego niź felixy.
I convalescense w proszku!
Jeśli mamy jakiegoś diabetyka, to i dla niego by się przydało coś.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 01, 2011 19:02 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

miszelina pisze:
No, intestinal, urinary, renal, może jakis oral/ew. dental, przy czym przy dentalu sugeruję sanabelle, bo smakowita (moje np. hillsa dental nie lubią, trovetu też).
Suchego mamy na razie sporo, raczej więcej mokrego trzeba zamówić, może na odmianę cos innego niź felixy.

tamto uwzględnione, z mokrym jest problem, bo drogie bardzo. Felixów nie biorę, bo po 4,50 więc zostaje animonda brocconis i carny dla maluchów i bozita w puszkach (410 gr po 4,40)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto mar 01, 2011 19:09 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Tweety pisze:
miszelina pisze:

tamto uwzględnione, z mokrym jest problem, bo drogie bardzo. Felixów nie biorę, bo po 4,50 więc zostaje animonda brocconis i carny dla maluchów i bozita w puszkach (410 gr po 4,40)

Z animondą bym uważała, w ubiegłym roku nie bardzo chciały jeść tę karmę. Bozita lepsza.

Obecnie kocimiaki zajadają się raczej whiskasem mokrym i to tak, że im się uszy trzęsą.
Madamka ma znowu rozwolnienie, Dyzio bije się z Syntią i warczy na Katię, a Olka udało mi się pogłaskać. 8O Co nie znaczy, że mnie nie osyczał.

Klatkowe ok. Dudzia mruczy i udeptuje, łasi się do człowieka. Stalka je z apetytem, o czarnuchach nawet nie mówię.

Powiesiłam grafik na marzec i przypominam, że czwartki nadal nieobsadzone.
Ostatnio edytowano Wto mar 01, 2011 19:23 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 01, 2011 19:23 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Gratulujemy wygranej całą naszą paczką - Kuba, Monia, Hanka- chuliganka i Bilon :) :) :)
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto mar 01, 2011 19:27 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

gratuluję :-)

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Wto mar 01, 2011 19:37 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

no karmy specjalistyczne się przydają przy chorych/bardzo chorych kotach.
convalescence !!!!!

ej, dziewczyny, nie wiecie czy i gdzie w Krakowie czyszczą kotu kamień bez znieczulenia ogólnego?
proszę... :|
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto mar 01, 2011 19:39 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto mar 01, 2011 19:39 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

kosma_shiva pisze:no karmy specjalistyczne się przydają przy chorych/bardzo chorych kotach.
convalescence !!!!!

ej, dziewczyny, nie wiecie czy i gdzie w Krakowie czyszczą kotu kamień bez znieczulenia ogólnego?

ja znam taka jedną Panią Doktor ;-)

Alicja Banaś. Teraz przyjmuje u Komendy. Trzeba by tam zadzwonić i zapytac kiedy pracuje. Sćiągała wszystkim moim kotom kamien bez znieczulenia.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto mar 01, 2011 19:47 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Akima pisze:
kosma_shiva pisze:no karmy specjalistyczne się przydają przy chorych/bardzo chorych kotach.
convalescence !!!!!

ja znam taka jedną Panią Doktor ;-)

Alicja Banaś. Teraz przyjmuje u Komendy. Trzeba by tam zadzwonić i zapytac kiedy pracuje. Sćiągała wszystkim moim kotom kamien bez znieczulenia.

Akima, ja ty coś powiesz, to nie ma Ch*** we wsi, wiesz?
dzięki :1luvu:
kiedy wpadniesz do radia?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto mar 01, 2011 19:57 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Intestinal i concalescence.

Drogie i często potrzebne.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto mar 01, 2011 20:08 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Ja bym kupiła np.K9, tanie i dobre. Sanabelle. Purina Cat Chow. Może nawet ta na Wh, na wypadek niejadków.
Maluchowe (suche i mokre) i może Mixol, jeśli to możliwe.
Napiszę też, że Panie: Jasia, Helena i Grażyna Bożena na pewno potrzebują pomocy w postaci worka suchej, niekoniecznie bardzo bardzo drogiej.
I tak sobie myślę, że sucha karma głównie, bo ma długą trwałość i w workach i na miskach.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto mar 01, 2011 20:14 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Gratuluję dziewczyny (i chłopaki ewentualnie ;) ).
ObrazekObrazekObrazekObrazek

cincian

Od: Pt paź 10, 2008 9:44

Post » Wto mar 01, 2011 20:49 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

lutra pisze:Ja bym kupiła np.K9, tanie i dobre. Sanabelle. Purina Cat Chow. Może nawet ta na Wh, na wypadek niejadków.
Napiszę też, że Panie: Jasia, Helena i Grażyna Bożena na pewno potrzebują pomocy w postaci worka suchej, niekoniecznie bardzo bardzo drogiej.
I tak sobie myślę, że sucha karma głównie, bo ma długą trwałość i w workach i na miskach.

Sucha karma w workach dużych i małych (kitekat, whiskas, purina cat chow) jest na Kocimskiej. Dzisiaj Robert przywiózł efekty zbiórki ze szkoły od Ogrodniczki i Progect.
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 01, 2011 23:06 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

lutra pisze:Ja bym kupiła np.K9, tanie i dobre. Sanabelle. Purina Cat Chow. Może nawet ta na Wh, na wypadek niejadków.

średnio tanie, lutro
K-9 159 zł za 12 kg a purina 129 za 15 kg, Bosch jest po 128 zł za 10 kg.
o mixol i conva ma pytać jutro Aga, bo pewnie do niej zadzwonią.
a ile zawoziłyście teraz paniom Jasiom, Helenom i Grażynom/Bożenom/ Helenom? Bo do nich szła jeszcze chyba teraz Eukanuba, tak?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro mar 02, 2011 7:33 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

do Pani Jasi wyłącznie 4 kg eukanuby i trochę psiej karmy z owada.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]