Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
asia2 pisze:no właśnie wróciłam od weta bo dostał znowu wysokiej gorączki 41. Obniżyliśmy i teraz sobie podjada.
Boję się że to może być bezwysiękowy ale póki co obstawiamy kalicivirozę ale tak naprawdę to ta nadżerka to nie jest typowa dla wirusa.
Sama nie wiem. Pewnie trzeba zrobić badanie krwi . Znów potwierdziła wetka (inna), że brzuch jest napięty i tkliwy.
joshua_ada pisze:asia2 pisze:no właśnie wróciłam od weta bo dostał znowu wysokiej gorączki 41. Obniżyliśmy i teraz sobie podjada.
Boję się że to może być bezwysiękowy ale póki co obstawiamy kalicivirozę ale tak naprawdę to ta nadżerka to nie jest typowa dla wirusa.
Sama nie wiem. Pewnie trzeba zrobić badanie krwi . Znów potwierdziła wetka (inna), że brzuch jest napięty i tkliwy.
Zaciskam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Póki co to takie obajwy (poza nadżerką) miała moja Tasia właśnie przy infekcji kalici lub kalicipochodnej (wg wetów z Białobrzeskiej). Wysoka gorączka, spadek czerwonych krwinek i hemoglobiny, a w brzuchu miała takie ciasto, że od razu usg robiliśmy. Na szczęście to nie był fip, wyszła z tego po antybiotykach i p/zapalnych.
Czego i Groszkowi życzę![]()
![]()
![]()
(tzn. ani kalici ani fipa, ale żeby wyzdrowiał szybciutko
)
asia2 pisze:cały czas ma temperaturę powyżej 40,4 stopni
Ochładzałam go zimnym ręcznikiem prawie całą noc. Ale mija chwilka i temperatura wraca. Nie może dostać w tej chwili nic na obniżenie bo już mu podali sporo i długo dzaiałające. Zaraz z nim jadę na antybiotyk i na podskórne podanie zimnego płynu. Nie jest to miłe ale skuteczne.
Zofia&Sasza pisze:[Asia, zróbcie ten stosunek albumin do globulin czy jakoś tak
Maryla pisze:Zofia&Sasza pisze:[Asia, zróbcie ten stosunek albumin do globulin czy jakoś tak
to mozna policzyc majac morfologie (bialko calkowite i albuminy)
o niczym niestety nie musi swiadczyc a widelki sa takie ze prawie kazdy kot jest w grupie ryzyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 129 gości