SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 11:54 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Zdrówka dla maleństwa, a ty ciekawa.swiata zakładaj jej wątek osobny - i to już!! Wymyśl ładne imię (ja obstaję przy mojej propozycji;) ) i do dzieła :)

A ciocia Zołzik przyjedzie niedługo pomiziać ;)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro sty 19, 2011 15:01 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

ciekawa.swiata pisze:jestem jestem.
Kicia już po operacji :)
Po zrobieniu dokładnego RTG okazało się, że zniszczenia są większe niż początkowo myśleliśmy:
- odłamana głowa kości udowej w lewej nodze
- złamana kość piszczelowa w prawej nodze i bardzo wygięta kość strzałkowa (ale nie złamana)
- złamana kość łonowa i kulszowa (miednica)
- bieda szyby w uszach :mrgreen:

ale ale, poskładali nam dzieciaka, wyciągnęli odłamaną głowę kości udowej, złożyli złamany piszczel (nie śrubowali bo kicia jest młoda a uraz stosunkowo świeży, więc liczymy, że się zrośnie... trzymajcie kciuki żeby prosto) i zapakowali go w gips... kicia ma mega majtasy z jednym papuciem :D
Poza tym jest dzielna (chociaż waleczna) i pomimo, że 6 razy zarzygała stół do RTG to wszystko jest w porządku.
Dostałyśmy tym razem (na wyraźną prośbę, ale zawsze) zapas zastrzyków przeciwbólowych, także maleńka nie będzie cierpiała.
Póki co już były pierwsze siuśki, maleństwo pije samo wodę i jest w dobrym nastroju.... tak jak pisała Zołzik, chce wywiercić dziure w ręku :D

super że mała już poskładana :-) no to teraz kciuki za szybki powrót do zdrowia :ok:
czyli jednak miednica jest złamana.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro sty 19, 2011 20:05 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

JaEwka pisze:Obrazek

Wedel.

Obrazek

Obrazek

Bez fot głowy/pyszczka/klatki piersiowej - ciężko mi określić który to kot.

Fuga

Obrazek

Nenene - to Astor :mrgreen:

Obrazek

Stokrotka.

Obrazek

To przecież Cartman.

Obrazek

Chyba Inka.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sty 19, 2011 20:09 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Tiana?

Obrazek

Bunia.

Obrazek

Fuga.

Obrazek

To bezimienny kocur - nie ma go jeszcze na stronie.

Obrazek

Fuksja.

Cameo

Post » Śro sty 19, 2011 20:14 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro sty 19, 2011 20:15 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Dzięki za poprawkę :mrgreen: A Cartmana dodałam dwa razy widzę :wink: Dlatego jedno niepodpisane.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sty 19, 2011 20:17 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Obrazek

Ja tych kotów kompletnie nie kojarzę - z wyjątkiem tego burasa... gdzieś go już widziałam. Napewno dziczek...

Obrazek

To czarno/białe to Bellona.

Obrazek

To jest kocur, ale jeszcze musiałbym zerknąć w zeszyt.

Obrazek

Podstolina.

Obrazek

Nie, to chyba kotka - seniorka.

Cameo

Post » Śro sty 19, 2011 20:27 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Te koty kojarzę - nigdy nie schodzą z belek przy ludziach :roll:

Obrazek

To chyba "nówka".

Obrazek

Wojownik. Dziki jak diabli.

Obrazek

Jak miło zobaczyć Klarę... na ziemi :roll: wcześniej "wisiała" tylko na belkach :roll:

Obrazek

To nie jest Majorka - ona ma białe dodatki. To Mirabelka.

A tych kompletnie nie kojarzę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Post » Śro sty 19, 2011 20:34 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Obrazek

Nie, to chyba kotka - seniorka.
[/quote]

To na pewno nie kotka :wink: Tej mordki nie da się pomylić :mrgreen:
W sumie to niech Kruszyna powie bo znów się naplączę :lol: Aczkolwiek jestem na 99% pewnia że to Morf lub Morfeusz (myli mi się które imię do którego kota :wink: )
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 19, 2011 20:41 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Aśka mi powiedziała że to kotka.

To napewno nie Morf - on jest grubszy i ma inny kształt pysia.

Cameo

Post » Śro sty 19, 2011 20:55 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Które koty pojechały z Bombą do domu?

Cameo

Post » Śro sty 19, 2011 21:29 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Jak byłam to właścicielka zabrała tylko Bombe po pozostałe dwa miała przyjechać później. Kruszyna powinna wiedzieć więcej.

A ten kot jak nie Morf to Morfeusz - przynajmniej tak mi się wydaje :wink: Zobaczymy co z tego naszego gdybania wyjdzie :lol:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sty 20, 2011 16:38 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

To ja tylko chciałam rzec że jakaś - nie znana mi tri znalazła fajny dom. Więc już z Tri nie jest aktualne ale ona będzie sobie chciała dobrać do niej później szylke bo pokazałam jej zdjęcie jednego kota którego też tu dostałam i się zakochała :]

2 sprawa to czy ktoś z was wie czy na tym dvd są jakieś fajne informacje ?

Może ktoś z was miał to w swoich rękach i wie co na tym jest

http://oi51.tinypic.com/drcrp0.jpg

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pt sty 21, 2011 8:31 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

_leśna_ pisze:To ja tylko chciałam rzec że jakaś - nie znana mi tri znalazła fajny dom. Więc już z Tri nie jest aktualne ale ona będzie sobie chciała dobrać do niej później szylke bo pokazałam jej zdjęcie jednego kota którego też tu dostałam i się zakochała :]

2 sprawa to czy ktoś z was wie czy na tym dvd są jakieś fajne informacje ?

Może ktoś z was miał to w swoich rękach i wie co na tym jest

http://oi51.tinypic.com/drcrp0.jpg

Mam to dvd - dostałam od royala, ale nawet do niego nie zajrzałam. Sprawdzę w domu, co na nim jest i dam znać. Pod warunkiem, że znajdę tę płytę, ale myślę, że mi Tż nie wywalił i powinna leżeć w domu. Jeśli ją znajdę, a Tobie może się przydać, to chętnie odstąpię :
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pt sty 21, 2011 15:35 Re: SchronWro. Połamana 4 mca kicia ! pilnie DT!!!

Nie nie :] Bo ja właśnie mam 10 takich filmików plus jakieś do nich książeczki dotyczące małych kocików. I sobie tak pomyślałam że jeżeli jest coś fajnego w nim to bym ja komuś z was dała a wy jakiemuś komuś kto będzie brał od was kotka małego. Dlatego chciałam wiedzieć co na nim jest i czy coś ciekawego. Bo u mnie ogólnie to leci do kubła, mi to nie jest potrzebne i tak sobie pomyślałam o was

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

[poprzednia][następna]