DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 14:50 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Erin pisze:Iwona, a nie wiesz, czy można gdzieś śledzić przesyłki pocztowe?
Tak jak w przypadku przesyłek kurierskich.

Mozna - tu:

http://sledzenie.poczta-polska.pl/
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 04, 2011 14:51 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

smarti pisze:
Marzenia11 pisze:smarti - zrobiłam przelew za wczorajsza wizytę Edisonka u weta :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

cudownie i dziękuję :D ...ale przeciez to wchodzi w zakres "zwykłego leczenia"-czyli umówmy się że nast. miesiąc żarełka masz już w tej części "z głowy".

to nie był żaden zabieg ani badanie ani nie daj Bóg operacja a tylko zwykła wizyta a zwykłe wizyty to ja pokrywam u kiciów sama. :) przynajmniej tyle mogę :D

OK, choc deklarowałam pełne wsparcie finansowe na karmę i weta więc się czuję zobowiązana..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto sty 04, 2011 15:59 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Smarti, pozwolę sobie przekleić takie ogłoszenie z innego wątku
ciekawa.swiata pisze:Pozwolę sobie trochę pospamować :)

Słuchajcie, dzwoniła do mnie dziś Pani w sprawie Merlinka... jako że jego ogłoszenie nieaktualne zaproponowałam, że mogę poszukać dla niej kotka, który spełniałby wymagania, a są one następujące:

- dorosły wykastrowany (kocur lub kotka)
- miziasty, taki żeby chciał na kolanka
- musi akceptować inne koty bo Pani ma już w domu jedną kotkę i chce dla niej towarzysza lub towarzyszkę
- kicior będzie niewychodzący

wymagania co do maści są drugorzędne, ale preferowany biały, czarny lub srebrny pręgowany
macie jakieś propozycje?
na początek wstawiam Guliwera i Leosia do propozycji, ale nie wiem czy Pani będzie chciała aż tak dorosłego kotka dlatego im więcej propozycji, tym lepiej

Może znajdzię taki oaz kociaka u Ciebie ?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 04, 2011 17:09 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Chciałam dzis wpaść do smarti z fantami, ale przyplatało mi sie takie coś:
Obrazek

może jutro pojedzie do domku... może... a jak nie? (puk, puk)
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto sty 04, 2011 17:33 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

przecudnej urody kiciaczek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto sty 04, 2011 18:12 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Chatte pisze:Chciałam dzis wpaść do smarti z fantami, ale przyplatało mi sie takie coś:
Obrazek

może jutro pojedzie do domku... może... a jak nie? (puk, puk)

Cudna, na pewno pojedzie! :D :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto sty 04, 2011 18:15 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Booożiu,jakie cudo!!!
bez problemu znajdzie domek :D
cuuudo :!: :1luvu:

ja właśnie wróciłam z Buri.
jest przytomna,rzygnęła śliną i schowała się za szafę 8)

Może Chmurka by się do tego domku nadała-wieczorem podeślę bo moja reszta nieadopcyjna,no chyba że któryś z chłopaczków-kociaczków :)
Lecę teraz na autoszczepionkę z Edim/Edzią i na szczepienie z małymi :D
Ostatnio edytowano Wto sty 04, 2011 18:17 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 04, 2011 18:17 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

gucio,nie lecę bo Tż wpadł na michę :catmilk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 04, 2011 18:32 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

To co, niedługo będziemy maluchy ogłaszać ?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 04, 2011 18:52 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Śliczna kicia :1luvu: Za domek :ok:

Wpisałam nr przesyłki na stronie i figa - przesyłka o podanym numerze nie istnieje :?
Może do Koluszek trafiła? :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 04, 2011 18:54 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

a do mnie pani z poczty miała oddzwonić ale nie oddzwania.
ja zadzwonię jak zdążę.

smarti

Post » Wto sty 04, 2011 20:31 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

smarti, a co z melcia?
bym do ciebie zadzwonila, ale widze, ze masz pelne rece roboty, to nie chce przeszkadzac. :|
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Wto sty 04, 2011 23:05 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

opisałam wszystko dokładnie to mi się laptop przegrzał i mi wszystko przepadło i mnie szlag trafił to teraz piszę po trochu i skrótami.

Aga-Melcia jak najbardziej ok.-bucząca i miziasta zwł. do mojego Tż-ta bo ja dziś nie miałam czasu na mizianki,niestety...

Buri po sterylce-całkiem trzeżwiutka-jeszcze nie widziałam takiej "twardej sztuki"
Jest przeurocza i super miziasta-bardzo kochany z niej kotek..

Edisonek po pierwszej autoszczepionce-wszystko ok.nast.za 3 dni.

Tom i Jerry zaszczepione,następny raz 25-go.
Ten "odważniejszy" skitował się w drodze-smród był że hej... :mrgreen:

Promyś-na diecie w oczekiwaniu na jutrzejsze odjajczenie u dra.Borowika.(oczyw będzie "na krechę" choć jak wreszcie zrobię podliczenie i oddam Biance to może nawet zostanie na to odjajczenie ale tego dziś nie wiem :oops: -ciągły brak czasu :roll: )

Chmurka i Trisia-jak zwykle piękne i kochane i na szczęście zdrowe i niewymagajace podróży do weta-odpukać :piwa:

Na miejsce po Ernim jedzie do mnie lada dzień Likierek ,który postanowił się zagłodzić w schronie w Łodzi-na żarełko mam dzięki hojności dziewczyn :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ,ale szukamy w zw z tym transportu Łódż-Wawa.

I najpilniejsza sprawa- jako że mam jeszcze jedno wolne miejsce po Jadwini postanowiłam wziąć Mrunia który umiera na Paluchu-z 8-mio kilowego kicia zostało już tylko 3,5 kg!! Odkąd kicio stracił 2 tyg temu swojego przyjaciela z którym się wychowywał(poszedł do DS bo był "błękitny"),postanowił nie jeść w ogole-jest karmiony na siłę ze strzykawki i kroplówkami.
Boję się aby zdążyć.
Alareipan obiecała go biegem podpicować w lecznicy(powiększając swoją megakrechę) ale wiadomo że dziewczyny z Palucha nie mogę mi się dolożyć do karmy dla kicia(one utrzymują w ten sposób tabuny kiciów)

Dlatego jedynym wyjściem są bazarki i Marzenia zgodziła się je poprowadzić bo stwierdziła że "przez to że nie mam dodatkowych 100zł/mies kot nie może umrzeć!!"

Bardzo proszę aby każda z Was która ma jakieś rzeczy i mogłaby je przekazać na bazarek przekazała je Marzeni (no chyba że ktoś może sam zorganizować bazarek :D )
Marzenia określi co to może być ale podobno moze to być wszystko bo wszystko ma szansę się sprzedać-książki,płyty,ciuchy, durnostojki-nowe,jak również nienowe.Ja oczywiście zrobię w pierwszej kolejności mega remanent u siebie.

smarti

Post » Śro sty 05, 2011 0:10 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Potwierdzam - bazarki zrobię, proszę o ich podrzucanie, jak już będą. A Ty smarti to bierz Mrunia nawet jutro - przeciez kazda godzina w schronie go zabija!! Ty odpicowujesz nienagannie :mrgreen:
a propos Twojego smsa - edisonek nie ma książeczki zdrowia. Zbieraczka go nie leczyła, bo twierdziła, ze to charczenie to taka jego uroda, a nie jakiś zdrowotny problem. Deklarowała, ze kazdy kot idący do adopcji jest odrobaczany i odpchlany, ale ja już w nic nie wierze, zresztą to nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. Weci w Kozienicach, gdzie był w ds-ie, przekazali nam na skrawku kartki w kratkę "historię leczenia" czyli nazwy trzech antybiotykow, ktore podawali na zmianę i w różnych dawkach i się dziwili, ze nie działają. Czyli tak naprawdę fachowe weterynaryjne podejście do edisonka zaczęło się w warszawie, w lecznicy, z której wypis cały masz.

Marzenia11

Post » Śro sty 05, 2011 0:19 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

O'k.,czyli ja mu założę książeczkę.

Alareipan Mrunia podpicuje w lecznicy poza schronem.Jak już tam trafi to jest bezpieczny,a bez 100% pewnego DT,czyli przed moją deklaracją Ania nie mogła go tam wprowadzić.

smarti

[poprzednia][następna]