alahari pisze:Obejrzałam kawałek filmu i niedobrze mi się zrobiło - fizycznie i psychicznie, ogarnęła mnie potężna chęć mordu
![]()
Jednak daleka jestem od popierania takiej niekontrolowanej nagonki, jaka się wywiązała w necie - coś mi się widzi, ze ucierpi niejedna niewinna osoba. Łatwo kogoś zgnoić w internecieMam wrażenie, że uczepiono się najpierw użytkownika sharki1200 - tylko z powodu podobieństwa nicków (czy coś jeszcze grało rolę???) - zwyrodnialec to sharki175. sharki1200 nazywa się Paweł Strojek. W necie zrobili na niego nagonkę, podając wszelkie jego dane, także profile na różnych serwisach. Chłopak napisał (na gg, na YT), że to nie on, że zgłasza sprawę na policje.
Uczepiono się też innego Pawła Strojka - tym razem na Facebooku - tylko dlatego, że nazywa się tak, jak chłopak o nicku sharki1200, TYLKO DLATEGO JEST PODEJRZANY. Jeśli by jednak domorośli detektywi raczyli zauważyć, na zdjęciach (przedstawionych przez jednego i drugiego) są dwie różne osoby! Jaki jeszcze Paweł Strojek oberwie przez to, że się nazywa tak jak osoba oskarżona o maltretowanie kota tylko na podstawie zbliżonego nicka?
No i co i rusz można przeczytać - to na pewno on, zobaczcie - dziecko identyczne! Specjaliści od rozpoznawania... Żal..
Mam nadzieje, że podany ostatnio namiar na Marcina Ł. to dobry trop, a nie, że kolejna osoba niezwiązana ze sprawą będzie miała przerąbane.
I co mnie jeszcze niezmiernie dziwi - jak osobę stronę, czy dwie wcześniej - film wisiał od 2 -mcy. Dlaczego dopiero teraz jest "zauważony"?? Przeciez wielbiciele kotów oglądają filmy z kocimi bohaterami na YT, film jest otagowany po prostu "kot", chyba nietrudno na niego wpaść?
Mam nadzieje, ze kotek już wiecej nie cierpiał...
No ale chyba nie obwiniasz kociarzy o to, że nie zauważyli? Ja na przykład na YouTube prawie nie bywam... Co do reszty - zgadzam się. Mam nadzieję, że policja namierzy tego psychopatę.