Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 21:12 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Naprawdę nie wiem, czyżby Shrekinek i Fabisio :twisted: ? Są takie dni, że u veta jest wysyp - dobrze, że to już za Wami. Mróz idzie, Trawis śpi na komodzie :lol: .
Apetyt Gołąbeczka ma zdrowy na pewno :roll: , chyba niedługo będę ją turlać po domu :ryk:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw gru 16, 2010 21:31 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Właśnie się intensywnie napisałam i mnie rozłączyło :evil: i wszystko poszło...... :evil: Straciłam już wątek, ale myślą przewodnią mojego postu, który się nie wysłał było: jak Gołąbka je - to dobrze, bo zdrowieje. Tak przynajmnej mawia moja mama. Myślę, że w przypadku Gołąbki tę oto złotą myśl, można swobodie zastosować :ryk:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Czw gru 16, 2010 21:35 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

:lol: generalnie mój vet też ma taka filozofię - jak kot je, to nie jest bardzo źle :lol: . I tej wersji będziemy się trzymać, jak przyjedzie Ciocia Agneska i zrobi mi piekło za upasienie kotka :twisted:
A czy Nela robi się nieco przyjaźniejsza do reszty? Jak odczuwała dyskomfort fizyczny, na pewno to nie poprawiało humorku ...

alix76

Post » Pt gru 17, 2010 17:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

alix76 pisze: Apetyt Gołąbeczka ma zdrowy na pewno :roll: , chyba niedługo będę ją turlać po domu :ryk:

Mądra koteczka :) :1luvu: Kula kształt doskonały, wie kicia, że nalezy dążyć do doskonałości :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt gru 17, 2010 17:44 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Uffff, dobrze, że już w domu. W taką pogodę chyba najchętniej zapadłabym w sen zimowy niczym niedźwiedź :twisted: Dzień słaby, ale dzięki Bogu już weekend :mrgreen: :mrgreen: Naszym maluchom zegarki się spieszą o pół godziny i już o 5.30 domagają się żarełka, a tu jeszcze cenne 30 minut snu. Nelka opanowała do perfekcji drapanie do drzwi, którego jakoś nie umiem ignorować :evil: Jakoś tak nawet nie mamy żadnych pikantych szczegółów do napisania z życia naszego stada, kotki bezproblemowe. Może to i dobrze, taka nuda jest dobra :twisted:

mrkevka

Post » Pt gru 17, 2010 19:13 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

mrkevka pisze:Uffff, dobrze, że już w domu. W taką pogodę chyba najchętniej zapadłabym w sen zimowy niczym niedźwiedź :twisted: Dzień słaby, ale dzięki Bogu już weekend :mrgreen: :mrgreen: Naszym maluchom zegarki się spieszą o pół godziny i już o 5.30 domagają się żarełka, a tu jeszcze cenne 30 minut snu. Nelka opanowała do perfekcji drapanie do drzwi, którego jakoś nie umiem ignorować :evil: Jakoś tak nawet nie mamy żadnych pikantych szczegółów do napisania z życia naszego stada, kotki bezproblemowe. Może to i dobrze, taka nuda jest dobra :twisted:

To może jeszcze jednego kociaka chcecie? W Boliłapce są jeszcze kociny szukające domu ....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt gru 17, 2010 19:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Nie kuś Joarkadia, nie kuś :mrgreen: Dopiero co Nelka oswoiła się z obecnością Shrekina i Fabisia, na razie nie chcę jej dołować. Panienka bardzo cierpi na widok nowych przybyszy w jej królestwie. Ta nuda to miła odmiana po ostatnich jej wyczynach i objawach chorobowych. Ale często sobie oglądam te kocie biedaki na Kociarni i serce mi się kraja... Poza tym w ilości zwierzaków, na razie Ciebie przebijam :mrgreen:

mrkevka

Post » Pt gru 17, 2010 20:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Na razie..... Może jak się już polubią do tego stopnia, że będą ganiać razem po firankach wezmiesz nastepnego kociaka? :mrgreen: Jest jedna rzecz, która mnie zaczyna niepokoić z deka - Cukiereczek schował się gdzieś w domu tak skutecznie, że nie mogę go znaleźć. Może przestraszył się zakraplania oczek 8O

joarkadia

Post » Pt gru 17, 2010 20:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Widziałam, że dziewczyny doradzały Ci klatkę na początek, żeby młody się szybciej oswoił. Ja szczerze mówiąc nie mam w tej kwestii doświadczenia, ale może to niegłupi pomysł na czas leczenia :roll:

mrkevka

Post » Pt gru 17, 2010 20:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Teraz to kwestia znalezienia kota - i wsadzę go do tej klatki!

joarkadia

Post » Pt gru 17, 2010 22:42 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Kot się znalazł :lol: , Joarkadia, to wszystko jest w zestawie "bycia DT". dobrze Ci idzie! Mrkevka, rozkoszujcie się nudą, zasłużyliście na nią w pełni ... bardzo się cieszę, że Nela ochłonęła po przybyciu nowych kolegów :wink:

alix76

Post » Pt gru 17, 2010 23:00 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

alix76 pisze:Kot się znalazł :lol: , Joarkadia, to wszystko jest w zestawie "bycia DT". dobrze Ci idzie! Mrkevka, rozkoszujcie się nudą, zasłużyliście na nią w pełni ... bardzo się cieszę, że Nela ochłonęła po przybyciu nowych kolegów :wink:

Alix, wielkie dzięki za pocieszenie :wink: Mrkevka, to zaproszenie do wzięcia tymczasa :mrgreen:

joarkadia

Post » Sob gru 18, 2010 9:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Joarkadia, nie stresuj ludzi ... tymczasowanie jest fajne, ale czaso- i energochłonne, trzeba się zastanowić :wink: . Tym bardziej, jak w domu są inne zwierzaki, na nich też to się odbija. A u and norma - Gołąbka grucha na całe gardło, Trawis plącze się pod nogami i patrzy wymownie na miskę (pełną!), Bandido patrzy wyniośle z lodówki a Zidane atakuje okna. Ja sprzątam. Ot, sobotni poranek :lol:

alix76

Post » Sob gru 18, 2010 9:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Koty głaskać, a nie sprzątać :ryk:
Mały wyszedł ze swojej kryjówki i wspólnie jadł z Garfildem :1luvu: , po czym zwiał przede mną pod wannę :evil:

joarkadia

Post » Sob gru 18, 2010 22:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Wesoły masz początek tymczasowania :wink: .
U mnie sobota dość pracowita - dla mnie :twisted: . Koty się wyleżały. Teraz się obudziły, Zidane szaleje z myszką, nawet Jego Dostojność Trawis trochę się pobawił 8O . Gołąbka zamordowała kilka razy sznurek konopny, także na michę zarobiła :twisted: . Bandido ma sesję z gryzakiem, to jego pora.

Kochani, proszę bardzo, za jopop, o pomoc grupie JOKOT (wejście na wątek przez banerek w moim podpisie). Tegoroczny sezon pp pochłonął wiele czasu, wysiłku, energii, kocich istnień :cry: ale i pieniędzy ... Każda pomoc się przyda :oops: - zakup na bazarku, fanty na bazarek (dzięki, mrkevka!), wpłata na konto :oops: ...
Osobną kwestią są DT - kilka kociaków czeka w lecznicy na miejsce, może ktoś się skusi? Joarkadia spróbowała i ile ma radości :lol:

alix76

[poprzednia][następna]