MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 11:33 Re: MiauKot 2(65+2): Ciuchowisko juz we wtorek!-s.17.

Adria pisze:Yaśmin, na fotce to syn? Śliczny chłopak :1luvu:

zgadza się, a karteczka jest prześliczna - zostawiam sobie jako zakładkę do książek :ok: :kotek:

aassiiaa a kiedy będziesz w telewizji :?: :lol:
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Czw gru 30, 2010 13:23 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

Taaaa ładnie to tak naśmiewać się z koleżanki :twisted: Jak tylko będę wiedziała czy coś się gdzieś pojawiło to Was poinformuję.

Tutaj troszkę zdjęć.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw gru 30, 2010 13:44 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

Eee takie bez podpisów nie wiadomo kto je kto ? 8)
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw gru 30, 2010 16:57 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

no i nie ma największych gwiazd spotkania: Chochlika i Silka :kotek:
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Czw gru 30, 2010 20:46 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

Dzisiaj przyszła do nas piękna świąteczna kartka MiauKota. Ślicznie dziękujemy :1luvu:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt gru 31, 2010 11:52 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

Yasmin pisze:no i nie ma największych gwiazd spotkania: Chochlika i Silka :kotek:

Mówisz i masz :) Dzięki uprzejmości Pani Elizy z Krakvetu dorzuciłam kilka jej zdjęć do katalogu.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt gru 31, 2010 12:07 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

Łojesusicku, jaki wielki Silencjusz 8O
A taki malućki wypierdek był 8O

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt gru 31, 2010 12:20 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

Silek i Chochlik :1luvu:
Te bure i burością uszlachetniane coś w sobie mają ;)

Ja tylko się przypomnę, że w mojej łazience siedzą trzy takie,co by bardzo chciały do człowieka, tylko niekoniecznie o tym wiedzą. No dobra, jeden już nawet zaczyna kumać, o co lotto :twisted: Jak w robocie wolę pracować z facetami (bez podtekstów, to nieletni są 8) ), tak i tu jakoś z kocurem idzie konkretniej :roll:
Baby to jednak są...
:twisted:

:mrgreen:

I w telegraficznym skrócie: Warwick, Łołek, Wowik czy jak go tam nie zwać, już sam podchodzi, kiedy pomacham ręką: nadstawiamy grzbiety, głowy, dupki, ogony (on ma ogon jak sznurówka, jakby wcale kości w nim nie miał :lol: ). I mrrrrruczymy. Poza tym mamy śmigło w odwłoku, no i wszystko musimy zbadać :roll:

Koko idzie w ślady brata: ta dwójka jakoś tak razem raczej się trzyma. Ładnie już melduje się przy misce, mogę w niej (w misce, nie w Kokotce) gmerać łapą, nie ucieka. No, może trochę kuper jej się wycofuje, ale daje radę. Sodzie to w diabły pisania... Może wiec krótko: idzie ku lepszemu. To taki koci jamniś :mrgreen: Ale od... czekajcie... wczoraj? Tak, od wczoraj... zwiedza przedpokój, wącha, bada, wącha, paca, ogląda, przesuwa, skacze - normalnie szał :roll:
Wczoraj nie miałam czasu zbytnio, by młodzież wypuszczać na (przed)pokoje . Spoko, jeść dostały ;) Kiedy wieczorem otworzyłam drzwi...

:strach: :strach: :strach:

Trzy furie!
:strach:
Myślałam, że mi drapak i lokal rozniosą. Soda łaziła po listewce, która przytrzymuje szybę w drzwiach kuchennych (nie wiem, jak sie to nazywa fachowo), a Koko z drapaka wskoczyła na drzwi łazienkowe. Czarna żmija szalała po drapaku.

Blog maluchów: http://www.wowik.blox.pl. Zapraszam - zdjęcia, filmiki, info i takie tam...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob sty 01, 2011 0:12 Re: MiauKot 2(65+2): I po Ciuchowisku-dziękujemy! :D

:dance: :partygirl: Szczęśliwego nowego roku! :balony: :dance2:

Wszystkim Przyjaciołom miaukotków życzymy w nowym roku dużo zdrowia, uśmiechu i sukcesów,
Ich pupilom - spolegliwych Dużych i mnóstwa powodów do mruczenia,
a braciom mniejszym walczącym o przetrwanie, by jak najwięcej spośród nich spotkało na swej drodze Człowieka...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Sob sty 01, 2011 14:36 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

No i mamy Nowy Rok :piwa: Mamy też plany i marzenia co by nam ten Nowy Rok sprzyjał i udało się zrealizować to co nam nie wyszło lub nie zdążyłyśmy w ubiegłym roku zrobić. Mam na myśli oczywiście Ciach Centrum i większą ilość adopcji.

EwKo, blog kociaków jest super :ok: Mam nadzieję, że dzięki temu ktoś zakocha się w tych czortach :wink:

Korzystając z czasu wolnego jaki dały mi święta porobiłam trochę fotek w kocięstwie. Czas przypomnieć cudowne kotecki, które już długo czekają na domki i mam nadzieję, że to były ich ostatnie święta bez choinki :wink:
Obrazek Jakaś narada, czy cóś
ObrazekPiernik najchętniej nie schodził by z kolan
ObrazekGdy podchodzi do mnie jakiś kot, nie tylko go bije, ale też gryzie moją rękę jak próbuję innego pogłaskać :evil:
ObrazekGucci, Buruś, Brutus i Dyngos, a w kartonie Albiś na swoim ulubionym miejscu na wysokościach
Obrazeko, i Armani się dołączył :D
Obrazek Gucci i Buruś
ObrazekAlbiś chyba chce się spakować i opuścić w paczce kocięstwo
ObrazekMalwinek. Jak go głaskam mam wrażenie, że to pluszowy kotek. Ma taką mięciutką sierść :D
ObrazekAlbiś i Dyngos w komplecie. Jeszcze parę miesięcy temu nie do pomyślenia, bo Albiś strasznie tępił Dyngosa.
ObrazekSiesta po kolacji
ObrazekBuruś i .....Grenada
ObrazekO tyle jest to niecodzienny widok, bo jeszcze do niedawna Grenada jak się wchodziło do kocięstwa spierniczała do swojej budki :wink: Teraz podchodzi do miseczek z innymi kotami i nie spiernicza na mój widok.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob sty 01, 2011 14:48 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Zapomniałam się pochwalić świątecznym prezentem :wink: Dostałam 6 kotów :twisted: Wiszą nad moim łóżkiem :twisted:

Obrazek

W kolejności od lewej na obraz załapały się : Marcel, Libia, Zuzia, Mauri, Bazyl i ...Kiwaczek :wink:

Barbara Horz

Post » Sob sty 01, 2011 15:17 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

A czyje to dzieło ???

Zdjęcia super, najlepsza jest ta nonszalancko oparta biała noga w kartonie :1luvu:

A tak w ogóle szczęśliwego Nowego Roku.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob sty 01, 2011 16:23 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Hipciu, dużo zdrówka w Nowym Roku :ok:
Dzieło :lol: jest mojego dziecięcia :wink: Kto inny mógł by wpaść na pomysł obdarowywania mnie kolejnymi kotami :twisted:
Albiś to w ogóle nonszalancki kot. On ma wszystko i wszystkich gdzieś :roll: Od czasu do czasu jak ma ochotę to podejdzie i dopomina się głasków. Niemniej bardzo lubię tego gada, nawet z jego upodobaniem do znaczenia terenu :wink:

Barbara Horz

Post » Sob sty 01, 2011 22:41 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Moje postanowienie noworoczne to znaleśc domy dla mnóstwa kotów. Takie fajne, ciepłe, kochające, wyjątkowe :oops:

Basia, jakie cudne te nasze strychowce :1luvu: o obrazie to już nie wspomne...ja tez chce taki :twisted:

Sharpie, Yard i Sarah sa u mnie. Bałam sie zosatwić tam kociaki na sylwestra, bo nikogo tam nie bylo a mieszkanei na parterze itd.
Kociska nie odczuły wogóle przeprowadzki. Troche posyczały na psy, ale te je olały i tyle.
Sharpie przespał noc ranek ;) na mnie. Musze policzyc tonaż kotów, które zalegają na mnie :twisted: Normalnie wcześniejsza emerytura mi sie należy :wink:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie sty 02, 2011 21:55 Re: MiauKot 2(65+2): Szczęśliwego nowego roku! :D

Cuda w tym kocięstwie :ok:

Wczoraj w ramach prezentu noworocznego trójka (ł)orląt otrzymała tabsa na odrobaczenie.

Wszyscy żywią... Koko potrafi latać i wspinać się po ścianie. Dziś odkryłam ślady pazurów. Jakbym se dla zabawy przedpokój grabkami czesała...

Czarny złapać się dał bez problemu, gorzej było z zapakowaniem do paszczy strzykawy. Została mi tak jakaś po .. nawet nie wiem po czym. Wygląda jak strzykawka, tylko zamiast tegosia, na który nakłada się igłę, ma malutki otworek. Jakoś poszło.

Koko łapałam w locie. Dosłownie. Złapana i unieruchomiona wierzgała mniej niż Wowik. Żałuję, że jej pazurów od razu nie popodcinałam... Zaś ją trza będzie łapać drugi raz :roll: Spociłam się przy niej jak mysz.

A z Sodą to dopiero byłą jazda! :strach:

Rozrobiłam tabsa w maltpaście, którą ona lubi (Wowik niby też, ale się okazuje nie aż tak, żeby w niej tabsa przemycać), smarowałam kawałki gotowanej kury podawanej z ręki pierwszemu łazienkowemu żarłokowi. I weszło. Miło i spokojnie. Obie strony zadowolone :D

Wowikowi dzisiaj podcięłam pazury.
Chyba muszę ancymonka wypuścić, bo niezdrowo się interesuje siostrami. Tosia widziała go dzisiaj przez szparę w drzwiach. Nie zacytuję, jak to skomentowała :mrgreen:
I teraz zgryz: one małe są jeszcze... szczególnie Koko. Za małe chyba na ciachanie? Chciałabym czarnego jeszcze nieco przetrzymać.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]