Bingo już dawno w domu:)jego siostry-łapiemy na sterylki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 12:58 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

Jeszcze jedno jest dziś na gumtree:
Chętnie zaopiekuję się czyimś kocim przyjacielem. Jestem studentką, dlatego też obecnie nie posiadam kota, jednak bardzo chętnie zaopiekowałabym się czyimś kotem :)
Uwielbiam te zwierzęta, dlatego też nie przewiduje żadnych opłat z tym związanych, jedynie pokrycie kosztów jedzenia oraz dostarczenia wszystkich przedmiotów używanych przez kota. Po prostu bardzo chętnie spędzę z nim czas w trakcie nieobecności właściciela. Mieszkam w sporym mieszkaniu, w pokoju prawie trzydziestometrowym, dlatego też kot miałby miejsce do zabawy i odpoczynku.
Zainteresowanych proszę o kontakt najlepiej mailowy : malzelazko (at) gmail.com

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob lis 27, 2010 14:32 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

XAgaX moge podac adres do podeslania karmy lub zwirku? Jak maja przyjechac do mnie po tablecie na robale i czyms na pchelki, to zostanie tylko szczepienie za 2 tygodnie i moze sie uda tu na to uzbierac, a na koncie to pewnie jakis kredyt mi zje kocie pieniazki :?
Przy Inowroclawskiej jest lekarz, ktory robi spore znizki dla tymczasowiczow i bezdomniakow, dla psa jakies 30% opuscil na szczepienia, a sterylki bezdomniaczkom robi za 60 zl., wiec i dla tych kociakow cos wyzebram, a na dodatek mam tam blisko.
Co do lapania rano, to jutro koncze prace 6-8 ale jak bedzie tak padac to po nocy na dworze moge miec przymarzniete palce do rekawiczek i nogi do butow, wiec nie bede w stanie nic zrobic.. Moge dzis od ok 19 w rynku dac komus kto bedzie je lapal moj kroliczy transporterek, jutro ok. 16.30-17 bede jechala do pracy tramwajem 10 od tgg na biskupin, tez moge go wziac, wysiasc gdzies po drodze i podac. Jak bedzie potrzebny to tez w godzinach nocnych dzis w rynku kolo mc'donalda mozna odebrac. Jak kociaki sa male to bez problemu mozna je w nim przewiezc.
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Sob lis 27, 2010 20:35 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

wow, jakie super wieści :D

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lis 28, 2010 7:33 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

jessi74 pisze:wczoraj już Agness78 zadzwoniła do mnie z tą super wiadomością, ale nie zdążyłam włączyć netu- zasnęłam ze zmęczenia :oops: i śniły mi się koty :roll: :twisted:

piratko! super! po południu opiszę Ci wszystkie szczegóły , w ciągu dnia rozeznam się jaka sytuacja z kotkami i czy przez weekend mogłabym je połapać( przy pomocy pana karmiciela- jemu pasuje rano, więc może jutro się uda) koty dostaną tabletki na robaki i preParat na pchełki, za dwa tygodnie, jeśli wszystko okaże się w porządku, mogą zostać zaszczepione :ok:
ponieważ kotków do karmienia, szczepienia i leczenia ( najdroższy kotek to mały połamany Miko ze schroniska :ok: ) też nie dysponuję środkami finansowymi :( ale myślę że tutaj na forum można liczyć na wsparcie - widzę że pierwsza już jest XagaX :1luvu: :1luvu:
zmienie tytuł wątku, z podaniem info, że potrzebne kotkom wsparcie finansowe - dziewczyny na pewno pomogą :ok:

co do adopcji - to wszystko uzgodnimy:) podam Ci maila do pani Kasi, która wzięła chłopczyka, moze też Ci coś podpowie !
baaaardzo się cieszę!!!!

kotki łapane będą w środę rano , gdyż karmiciel do wtorku pracuje po 15 godzin dziennie. piratko piszę Ci na PW dalszy ciąg info!

piratka pisze:XAgaX moge podac adres do podeslania karmy lub zwirku? Jak maja przyjechac do mnie po tablecie na robale i czyms na pchelki, to zostanie tylko szczepienie za 2 tygodnie i moze sie uda tu na to uzbierac, a na koncie to pewnie jakis kredyt mi zje kocie pieniazki :?
Przy Inowroclawskiej jest lekarz, ktory robi spore znizki dla tymczasowiczow i bezdomniakow, dla psa jakies 30% opuscil na szczepienia, a sterylki bezdomniaczkom robi za 60 zl., wiec i dla tych kociakow cos wyzebram, a na dodatek mam tam blisko.
Co do lapania rano, to jutro koncze prace 6-8 ale jak bedzie tak padac to po nocy na dworze moge miec przymarzniete palce do rekawiczek i nogi do butow, wiec nie bede w stanie nic zrobic.. Moge dzis od ok 19 w rynku dac komus kto bedzie je lapal moj kroliczy transporterek, jutro ok. 16.30-17 bede jechala do pracy tramwajem 10 od tgg na biskupin, tez moge go wziac, wysiasc gdzies po drodze i podac. Jak bedzie potrzebny to tez w godzinach nocnych dzis w rynku kolo mc'donalda mozna odebrac. Jak kociaki sa male to bez problemu mozna je w nim przewiezc.

to dowiedz się jakie ceny szczepionek, ja znam lecznicę , gdzie po około 35zł wet liczy za jedną :ok:
piratka pisze:I jak wyglada tu sprawa adopcji? Jak na dogo jest odpowiedzialny ktos za kontakt telefoniczny, wizyty, umowy i ustalanie wszystkiego? Bo szczerze mowiac kompletnie sie na tym nie znam i nie zawsze moge odbierac tel. a w pracy w ogole.. Na pewno ze swojej strony moge troche ogloszen porobic, dopiero sie nauczylam ale mi wychodza:) oprocz allegro i fb.

w ogłoszeniach można podawać mój numer telefonu, ja mogę odbierać i zrobić wstępny odsiew :twisted: , a fajne osoby podsyłać do Ciebie , teraz troszkę ruszyło z adopcjami, ale trzeba się liczyć że kotki na ds mogą czekać od dwóch tygodni do 2-3 miesięcy ! na pewno ktoś Ci pomoże w ogłoszeniach! czy będziesz miała możliwość porobienia im ładnych fotek?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lis 28, 2010 8:35 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

PcimOlki pisze:Jeszcze jedno jest dziś na gumtree:
Chętnie zaopiekuję się czyimś kocim przyjacielem. Jestem studentką, dlatego też obecnie nie posiadam kota, jednak bardzo chętnie zaopiekowałabym się czyimś kotem :)
Uwielbiam te zwierzęta, dlatego też nie przewiduje żadnych opłat z tym związanych, jedynie pokrycie kosztów jedzenia oraz dostarczenia wszystkich przedmiotów używanych przez kota. Po prostu bardzo chętnie spędzę z nim czas w trakcie nieobecności właściciela. Mieszkam w sporym mieszkaniu, w pokoju prawie trzydziestometrowym, dlatego też kot miałby miejsce do zabawy i odpoczynku.
Zainteresowanych proszę o kontakt najlepiej mailowy : malzelazko (at) gmail.com

no proszę, a domów tymczasowych brak
niestety ja nie jestem pokrywać komuś wydatków na jedzenie dla kotka, sama wydaję już o wiele za dużo na żarełko dla swoich " szkodników" , więc ta oferta odpada :oops:

jessi74

Post » Nie lis 28, 2010 8:38 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

XAgaX pisze:takie ogłoszonko znalazłam w tym tygodniu- może warto skorzystać:

Gdy znajdziesz jakiegoś malutkiego kotka na ulicy, nie przechodź obojętnie. Chwilowo mam wolne miejsce u siebie dla kotków w wieku do 3 miesięcy-innych nie toleruje mój kocur. Nie posiadam auta-więc trzeba mi kotka dostarczyć do domu. Zajmę się szukaniem dla niego domku-oraz podpisaniem umowy adopcyjnej-miło by było przywieźć z nim troszkę karmy.
0695-671-631

CoToMa pisze:Najpierw trzeba by dokładnie sprawdzić gdzie zostały poprzednie kotki wyadoptowane.
Czy czasem nie np. na karme dla węży...

no na pewno trzeba sprawdzić..... ja nie skorzystam, ale gdyby ktoś chciał skorzystać z takiej oferty, musi być ostrożny... jak zawsze zanim skorzysta z nieznanego domu tymczasowego..

jessi74

Post » Nie lis 28, 2010 14:36 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

jessi74 pisze:

Gdy znajdziesz jakiegoś malutkiego kotka na ulicy, nie przechodź obojętnie. Chwilowo mam wolne miejsce u siebie dla kotków w wieku do 3 miesięcy-innych nie toleruje mój kocur. Nie posiadam auta-więc trzeba mi kotka dostarczyć do domu. Zajmę się szukaniem dla niego domku-oraz podpisaniem umowy adopcyjnej-miło by było przywieźć z nim troszkę karmy.
0695-671-631

CoToMa pisze:Najpierw trzeba by dokładnie sprawdzić gdzie zostały poprzednie kotki wyadoptowane.
Czy czasem nie np. na karme dla węży...

no na pewno trzeba sprawdzić..... ja nie skorzystam, ale gdyby ktoś chciał skorzystać z takiej oferty, musi być ostrożny... jak zawsze zanim skorzysta z nieznanego domu tymczasowego..

też tak myślę :roll: ufaj i kontroluj :wink: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie lis 28, 2010 15:06 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

Foteczki jakies porobie jak juz sie male oswoja i przyzwyczaja do mnie :) Ogloszenia tez bede robila, ale jak ktos bedzie chcial pomoc, to chetnie.
Jakis fantow poszukam i zobacze czy sobie dam rade ze zrobieniem bazarku, bo nigdy jeszcze nie robilam. A jak sobie nie poradze to bede krzyczala o pomoc :)
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Post » Nie lis 28, 2010 15:11 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

piratka pisze:Foteczki jakies porobie jak juz sie male oswoja i przyzwyczaja do mnie :) Ogloszenia tez bede robila, ale jak ktos bedzie chcial pomoc, to chetnie.
Jakis fantow poszukam i zobacze czy sobie dam rade ze zrobieniem bazarku, bo nigdy jeszcze nie robilam. A jak sobie nie poradze to bede krzyczala o pomoc :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: czyli mogę spac spokojnie :wink: koteczki się doczekały!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Nie lis 28, 2010 18:58 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

piratka pisze:Foteczki jakies porobie jak juz sie male oswoja i przyzwyczaja do mnie :) Ogloszenia tez bede robila, ale jak ktos bedzie chcial pomoc, to chetnie.

Pomożemy :ok: :ok: :ok:
Ja pomogę w ogłoszeniach i zawsze radą :oops: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon lis 29, 2010 7:49 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

Wlasnie ogromny spis stronek do ogloszen znalazlam viewtopic.php?f=27&t=117559 , dotad z 10-12 korzystalam a tu ich taka masa :) . I w srode 1.12 wieczorem moge odebrac kociaki :)
Teraz tylko kciuki za lapanie trzymac :ok: musi sie udac, zimno i bialo sie zrobilo, a im te mlode futerka marzna na dworze.. A ja spac nie moge przez te mokre futerka
Moze przez pierwsze dni nawet wiecej pobiegaja, bo moja bedzie miala sterylke i planuje ja u mamy zostawic, zeby sama po zabiegu nie zostawala jak bede szla do pracy.
Jak sie pozbieram ze wszystkim to szafy przetrzepie na bazarek. Jeszcze jakies kartony musze znalezc zeby im podloge w lazience wylozyc, chyba ze uda mi sie dywam pociac, bo te kafle zimne..
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Post » Pon lis 29, 2010 10:05 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

kciuki za złapanie koteczek mocno trzymam :ok:

mawin

Post » Pon lis 29, 2010 20:33 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

0695-671-631

karmy nie przywiozę, ale zasponsorować mogę, proszę o nr konta.

3mam :ok: :ok: :ok:

to chyba to samo viewtopic.php?f=1&t=120258&start=15 :roll:

gdyby ktoś oddawał do tego dt - proszę o wcześniejsze dokładne ustalenia, co do leczenia, karmy, finansów...można nawet spisać umowę adopcyjną na dt , moja koleżanka skorzystała i się mocno zawiodła :?

jessi74

Post » Pon lis 29, 2010 22:21 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

w środę rano dzwonię do pana i pytam jak łapanka :ok:

oby wszystko posżło gładko!

jessi74

Post » Wto lis 30, 2010 9:54 Re: NIECHCIANE-NIEPOTRZEBNE jest dt!potrzebna karma dla kociaków

jessi74 pisze:w środę rano dzwonię do pana i pytam jak łapanka :ok:

oby wszystko posżło gładko!

mam nadzieję, że pan złapie obie i w środę już będą grzały dupki w DT.

mawin

[poprzednia][następna]