Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 09, 2010 14:17 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

Chatte,nie wiem jaki masz plan ale ja się piszę do pomocy oczywiście :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 09, 2010 16:28 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

Katia80 pisze:"[...]Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: 1) umyślne zranienie lub okaleczenie zwierzęcia, nie stanowiące dozwolonego prawem zabiegu lub doświadczenia na zwierzęciu [...]).

dopoki doswiadczenia na zwierzetach, niewazne jak okrutne, nie beda uwazane za znecanie, to nie ma o czym gadac. :(
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie paź 10, 2010 9:49 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

:ok: :ok: :ok: za nowy domek dla koteczki.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Nie paź 10, 2010 17:53 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - potrzebuje domu!!!

zuzia96 pisze:A ja proszę sprawdźcie bardzo, bardzo dobrze ten dom! Żeby koteczka już nigdy ale to nigdy nie cierpiała, uważam że dom powinien być dogłębnie sprawdzony. Tutaj nie może być żadnej pomyłki! Niestety mam bardzo przykre doświadczenia z osobą działającą w owej fundacji, oszukała moją kaleką kotkę i potrafi perfidnie kłamać. Nie wiem, czy ta osoba jeszcze działa w fundacji, ale na forum działa.

A jak się czuje Twoja Lilunia?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 10, 2010 20:08 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

Witam :kotek:

Czy są jakieś nowe wieści o Malutkiej?
Jak się czuje, czy następuje jakaś poprawa?

Czy już trafiła do noweqo domu?

Proszę o jakieś newsy :1luvu:

Trzymam kciuki za Twoje zdrówko i dobry domek, Skarbie :ok: :kotek: :ok: :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Nie paź 10, 2010 21:55 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

KasiaF pisze:Proszę o jakieś newsy :1luvu:

A ja o fotki proszę. Widziałam Malutką w lecznicowej klateczce, a teraz z ogromną przyjemnością obejrzę fotki kotuni w jej własnym domku :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 10, 2010 22:07 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

no a jak z tym domkiem???
czy zostal "do bólu" prześwietlony?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon paź 11, 2010 20:50 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto paź 12, 2010 11:25 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

jak tam kicia w domku? jakies wiesci?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto paź 12, 2010 12:10 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

Dziewczyny drogie - nie mam niestety żadnych konkretnych wiadomości, poza tą, że koteczka w piątek pojechała do nowego domu. Zjawiła się po nią para młodych ludzi, przysłanych przez Fundację - mieszkają podobno na Puławskiej, na 13 piętrze..... - okna z tego co wiem nie zabezpieczone niestety.... :evil: :roll: :( - ale nie ja byłam osobą decydującą o wydaniu małej, ani nie miałam możliwości czy pełnomocnictw do weryfikowania domu....

Może uda mi się jeszcze dowiedzieć czegoś więcej, bo podobno w piątek mają przyjechać do lecznicy na wizytę kontrolną z małą.... - i tyle mogę na ten temat na dziś powiedzieć.... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto paź 12, 2010 12:33 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

to nie wiem czy się cieszyć czy płakac...mam nadzieje ze wreszcie zly los da jej spokój i bedzie odtąd szczęśliwa.. :ok:

smarti

Post » Wto paź 12, 2010 12:45 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

Joluka, te niezabezpieczone okna to nie Twoja wina, duzo osob trzyma koty bez zabezpieczonych okien, balkonu....

Oby malutka nie miala dziwnych pomyslow, a wlasciciele wykazali sie wyobraznia w pilnowaniu jej...

U moich ukochanych dziadkow tez byla kicia - mieszkali na 12 pietrze - wtedy nawet sie nie slyszalo o tym, ze mozna zrobic takie siatki zabezpieczajace i na szczescie nic sie nie stalo.

tillibulek

Post » Wto paź 12, 2010 12:46 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

tillibulek pisze:Joluka, te niezabezpieczone okna to nie Twoja wina, duzo osob trzyma koty bez zabezpieczonych okien, balkonu....

Oby malutka nie miala dziwnych pomyslow, a wlasciciele wykazali sie wyobraznia w pilnowaniu jej...

U moich ukochanych dziadkow tez byla kicia - mieszkali na 12 pietrze - wtedy nawet sie nie slyszalo o tym, ze mozna zrobic takie siatki zabezpieczajace i na szczescie nic sie nie stalo.

Ja ma tylko zabezpieczone okna balkon nie , ale moje koty nie mają wstępu do dużego pokoju :) także nic im nie grozi :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 12, 2010 12:49 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

a swoja droga, to fundacje ida ze skrajnosci w skrajnosc - czasem wydaja koty ludziom, ktorzy w ogole nie maja zabezpieczen, a czasem tylko takim, ktorzy zabezpiecza sie na amen i u ktorych w domu nie ma zadnych "niebiezpiecznych dla kotow przedmiotow", czyli np. sznurkow od rolet, na ktorych kot moze sie zawiesic, uchylnych okien, a balkon jest zabezpieczony metalowa siatką, czy plastikową, bo siatkowa siatka jest za slaba itd. :roll: :roll: :roll:

tillibulek

Post » Wto paź 12, 2010 13:32 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - ma już DS!!!

pozostaje mi tylko wierzyć, że Ci ludzie zapewnią malutkiej bezpieczeństwo i jak najlepszą opiekę - w końcu to, że zdecydowali się na przygarnięcie kociaka specjalnej troski świadczy o nich bardzo pozytywnie

pociesza mnie także fakt, że kociaka wydawała moja wetka i ustaliła z nimi, że gdyby opieka nad kotką przerosłaby ich w jakikolwiek sposób, kot wraca natychmiast do lecznicy

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]