UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 14:25 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:
anna57 pisze:
Leśna, to ile masz zwierząt, skoro 90% zostało u Ciebie :roll:
Bo jak ja zostawiłabym sobie 90% zwierząt, które miałam na tymczasie to musiałabym założyć dość duże schronisko :strach:

Gorzej jeśli tych kotów było MNIEJ niż 10 :strach:
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać :wink:

Nooo :ryk:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro gru 01, 2010 14:45 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

lesna pisze:miałam sporo zwierząt, wiele kotów i tylko dwa w sposób rozsądny, bo chciałam je mieć i kupiłam w odpowiednim sklepie
GDZIE kupiłaś koty? Jaki to odpowiedni sklep, który sprzedaje te zwierzęta? 8O

Żadna szanująca się hodowla nie przekazuje swoich kotów do sklepu :|
A dachowca można mieć z wielu innych znacznie bardziej odpowiednich miejsc :roll:

Wiem, że to OT, ale to aż domaga się sprostowania, żeby ktoś niedoświadczony nie pomyślał, że koty to bułki czy ciuchy, po które ot tak idzie się do sklepu i od ręki kupuje :twisted:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 01, 2010 14:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Kicorku, czytajże ze zrozumieniem.
Przecież napisała, ze w sposób rozsądny kupiła te koty w sklepie, więc się nie czepiaj :mrgreen:
A tak nawiasem mówiąc nie wiem doprawdy co osoba kupująca koty w sklepie robi na tym forum.
I o czym w ogóle my z nią gadamy :roll:
Ostatnio edytowano Śro gru 01, 2010 15:11 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 01, 2010 15:10 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

dziewczyny nie karmić trolla, ja widząc koty w sklepie bym od razu TOZ, Straż Miejską i inne organa zawiadamiała - starczy popatrzeć w jakich warunkach w niektórych sklepach są trzymane zwierzaczki, a już kupowanie kota w sklepie brrrr no jakoś źle mi się kojarzy :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro gru 01, 2010 16:12 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

PearlRain pisze:dziewczyny nie karmić trolla, ja widząc koty w sklepie bym od razu TOZ, Straż Miejską i inne organa zawiadamiała - starczy popatrzeć w jakich warunkach w niektórych sklepach są trzymane zwierzaczki, a już kupowanie kota w sklepie brrrr no jakoś źle mi się kojarzy :mrgreen:

Niestety, w takich przypadkach na razie skuteczna jest tylko "nagonka" medialna! Dopóki nie wejdzie nowela ustawy taki handel jest legalny w tym kraju :evil: Koniec OT z mojej strony :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 03, 2010 12:59 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

behemotka pisze:Wyłącznie dla dobra kotów apeluję: pogłęb swoją najlepszą wiedzę. (...)

Wybacz, że nie cytuje dokładnie, zamierzam odnieść się do całej Twojej wypowiedzi, jak i reszty. Tytułem wyjaśnienia: nietoperza odwiozłam do odpowiednich służb, no prawie, trafił na uniwersytet do katedry 'Małych Ptaków'- nie mój pomysł, tak mnie pokierowano. Tak kupiłam, ale nie kota, tylko świnkę morską w wieku może 12 lat, pisałam o zwierzętach ogólnie.
Podobnie jak mnie tu 'napadłyście', bez wyjaśnienia czy odrobiny dobrej woli, podobnie udowadniacie, że u Iki jest źle. Jaką mam gwarancje, że jej równie 'uczciwie' nie potraktowałyście, jak mnie? (wiem tyle ile trzeba by pomagać, reszta to wiedza wetów, ich nie zamierzam zastępować- oczywiście zawsze można wiedzieć więcej, jak i czepiać się słówek, choćby założenie, że trzymałam nietoperza, lub kupiłam kota) Mam wyrabiać sobie zdanie na podstawie opinii Wetów, to gdzie one są? Narzazie czytam tu tylko i wyłącznie opinie użytkowników tego forum. Dalej się nie rozpisuje, nie ma o czym i tak dla większości będę czarną owcą, bo ośmieliłam zapytać się o podstawy tej nagonki i jej sens w właśnie takiej formie i wymiarze.
p.s. dodajcie jeszcze, że nie tylko kupiłam w sklepie, ale i zjadłam tego kota.. obie rzeczy są równie prawdopodobne :roll: No ale wiarygodność w osądach to nie Wasza mocna strona, liczy się tylko zdyskredytowanie kogoś, kto z Wami się nie zgadza, wykorzystanie każdej okazji, by przypisać mu złe cechy.. No i gwoźdź programu, teraz gdy się TYLKO bronie przed Waszymi zarzutami, napiszcie, że Nie piszę na temat. Co jest na temat, to na pewno nie rozgrywki forumowe.. To nie ja jestem trollem ale Wasze ataki na moją osobę.
Edit: p.s
lesna

Post » Pt gru 03, 2010 13:37 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:
żaden kot nie odszedł ode mnie bez pomocy, 90% z nich zostało moimi kotami

Nareszcie coś zaczynamy rozumieć... :idea: lampka powinna być czerwona, powinna migać i wyć

Max miałam trzy koty jednocześnie. Nie wiem dlaczego uważasz, że coś powinno tu 'wyć'- nie jestem zbieraczką i nigdy z moim charakterem, nie będę. Kolejna nieuzasadniona i bez podstaw opinia- tylko, czy ten wątek jest o mnie? Czy to zdewaluowało moje zarzuty do rzetelności tego wątku? Co najwyżej odwraca uwagę od merytorycznych wątków moich wypowiedzi. A teraz wracam do remontu kuchni, bawcie się dobrze, nie mam wątpliwości, co do tego forum i jego wiarygodności.
lesna

Post » Pt gru 03, 2010 15:19 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

lesna pisze:Mam wyrabiać sobie zdanie na podstawie opinii Wetów, to gdzie one są? Narzazie czytam tu tylko i wyłącznie opinie użytkowników tego forum.

Tak z ciekawości, czy przeczytałaś cały pierwszy post w tym wątku? Z zacytowanego przeze mnie fragmentu Twojej wypowiedzi wyraźnie wynika, że nie. A może skany wyników badań kociąt wziętych od IKI6 z podpisem lekarza weterynarii i pieczątką lecznicy widzą jedynie niektórzy, lub ja widzę coś czego w rzeczywistości nie ma?
Nie wypowiadałam się w dotąd samym temacie i miałam zamiar w roli czytelnika, który jedynie przyswaja informacje z tego wątku pozostać. Jednak to uparte zauważanie przez lesna jedynie tego, co pozwoli udowodnić własną tezę, że osoby, które mają złą opinię o DT IKI6 to pieniacze nie pozwoliło wytrwać mi li tylko w roli czytelnika.

edit - usunięcie z cytatu nicka behemotki

magbag

Od: Pt lis 27, 2009 10:50

Post » Pt gru 03, 2010 15:56 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Magbag
Tak czytała, lepiej, niż Ty moje posty- wyodrębniłam sprawę kociąt już kilka postów wcześniej :roll: Brakuje mi tylko odniesienia się ich opiekuna, czyli Iki do takich wyników, ale też mnie to nie dziwi (że się już nie odnosi), zarzucacie Jej i to, co możecie udowodnić, jak i to, co jest tylko domniemaniem, jak w sprawie Maszki i całej dyskusji na temat, jak można było go tam oddać, lub nie odebrać, swego czasu, przypomnij Sobie lub przejrzyj nie tylko ja tu byłam oskarżana, ale też osoba która wyadoptowała Maszkę.. na jakich podstawach? Sprawy kociąt nie rozstrzygam, brakuje mi tu wyjaśnień, bez których pozostaje czysty zapis, że były wycieńczone.. czy chore i w wyniku choroby wycieńczone. Nawet więcej, dałam wiarę (no prawie) w potwierdzenie panleukopenii. Inaczej broniłabym Iki, a nie pisała o moich wątpliwościach i apelowała byście z niej nie robiły diabła wcielonego :roll: ani z każdego, kto powierzył jej kota.
Magbag gdybyś chciała zostać jedynie czytelnikiem, nie pisałabyś potów o mnie- ale i tak dziękuje Ci za wypowiedz merytoryczną.
lesna

Post » Pt gru 03, 2010 16:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Ja mam prośbę, gorącą do wszystkich - nie dyskutujmy. Jej się przekonać nie da, a watek zostanie zabagniony :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt gru 03, 2010 16:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:
PearlRain pisze:dziewczyny nie karmić trolla, ja widząc koty w sklepie bym od razu TOZ, Straż Miejską i inne organa zawiadamiała - starczy popatrzeć w jakich warunkach w niektórych sklepach są trzymane zwierzaczki, a już kupowanie kota w sklepie brrrr no jakoś źle mi się kojarzy :mrgreen:

Niestety, w takich przypadkach na razie skuteczna jest tylko "nagonka" medialna! Dopóki nie wejdzie nowela ustawy taki handel jest legalny w tym kraju :evil: Koniec OT z mojej strony :wink:

Zofia&Sasza
Powyższe nie "zabagniało" wątku ? Masz rację szkoda na Was słów, nie umiecie przestawić się na inne tory dyskusji, niż tylko Wasze nagonki.. na pewno szkoda mojego czasu. Forum Miau nie zmienię, wiec w ilu watach podobnych temu bym się nie wypowiedziała, nie zmieni to tego, jak potraficie tu napadać na w sumie jednego z Was.
lesna

Post » Pt gru 03, 2010 16:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:Ja mam prośbę, gorącą do wszystkich - nie dyskutujmy. Jej się przekonać nie da, a watek zostanie zabagniony :(

Staram się wszystkimi siłami nie odpowiadać, ale ogarnia mnie zgroza i.....rozpacz :roll:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt gru 03, 2010 16:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

lesna pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Zofia&Sasza
Powyższe nie "zabagniało" wątku ? Masz rację szkoda na Was słów, nie umiecie przestawić się na inne tory dyskusji, niż tylko Wasze nagonki.. na pewno szkoda mojego czasu. Forum Miau nie zmienię, wiec w ilu watach podobnych temu bym się nie wypowiedziała, nie zmieni to tego, jak potraficie tu napadać na w sumie jednego z Was.

Proszę mnie i innych forumowiczów nie obrażać! EOT
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt gru 03, 2010 20:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

błagam: nie dajcie się prowokować, pliiiiissss
lesnej nie przekonacie a wątku szkoda zaśmiecać, zbyt ważny jest
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt gru 03, 2010 22:50 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Kicorek pisze:Wiem, że to OT, ale to aż domaga się sprostowania, żeby ktoś niedoświadczony nie pomyślał, że koty to bułki czy ciuchy, po które ot tak idzie się do sklepu i od ręki kupuje :twisted:

Kicorku, ale taka jest rzeczywistość - w Poznaniu w jednym centrum handlowym można było przygarnąć, albo kupić za "co łaska" kociaki.
Jeszcze nie tak dawno stała tam klatka z kociakami przed wejściem do tego sklepu zoologicznego.
Więc mnie to akurat tak nie dziwi.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

[poprzednia][następna]