Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 20:51 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

niestety nie mogę pomóc w transporcie :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lip 20, 2010 21:11 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Filomen pisze:to moze do tej ciężarnej to Basię zatrudnić?

słyszałam, że kocie podziemie wysyła sobie faxem zdjęcia Barbary, jak się pokaże w okolicy to wszytkie kocie panny maja się chować :ryk:

sorry już mnie głupawka ogrania dzisiaj

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Jestem do usług - tylko podstawa to wygoda :mrgreen: Wymagany transport Barbary w te i z powrotem :wink:
MIKUŚ

Post » Wto lip 20, 2010 21:14 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Jeśli chodzi o Tanię - to niestety test wyszedł niestety pozytywnie :cry: A miałam nadzieję do końca że jednak będzie inaczej..........Ale skoro tak nie chciało być to na cito będzie trzeba podjąć leczenie Tanieczki.

Mokkunia natomiast - faktycznie nie ma na co czekać... Jutro ustalamy co i jak z wizytą we Wrocławiu.
MIKUŚ

Post » Wto lip 20, 2010 21:17 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

No i dziś jeden z "fajniejszych" dni na kociarni :roll:

Bona - temperatura, zaburzenia jelitowo - żołądkowe....
Zbignieff - zaniemógł.....chłopak jakiś apatyczny i temperatura...
Kostek - jakieś paskudztwo typu świerzb lub nużeniec...
Do tego dodajmy nasze stałe pacjentki : Mokkunię i Tanię... i idzie zwariować... :roll:
MIKUŚ

Post » Wto lip 20, 2010 23:32 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Gosiu jeśli chodzi o dogadanie się kociaków może być trudno na poczatku, najlepiej gdybys Tigre na poczatek odizowlowała w całkiem osobnym pomieszczeniu, ona i tak jest z lekka wystraszona niech pobedzie na początku w odosobnieniu, jak się już zaaklimatyzuje mozna pomyśleć o ewentualnym spotkaniu z Twoim kociakiem :D
A tak poza tym wielkie gratulacje Gosiu za tak super decyzję :1luvu:
Basia czy Jadzia dowiozła na kociarnię moją zdezelowana klatę, bo w takim układzie jak się stało z dwóch klatek musimy zrobić jedną i ją zabieram do siebie, dół będzie z mojej starej klatki, a góra z tej co jest na kociarni reszta idzie do wywalenia - jak coś to mogę jak bedę miała klatę zabrać na tymczas choć jednego kociaka - którego nie wiem zobaczymy. Jeśli ze Zbigneffem będzie gorzej mogę zabrać jego... zresztą nie wiem zobaczymy co i jak, ale musze mieć klatę, bo w ciagu dnia będzie na dworze w klacie pod werandą wieczorkiem bedzie rezydował w garażu.. warunki dobre, ale nie jakiś tam luksus niestety :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lip 21, 2010 6:05 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

[quote="terenia1"]Gosiu jeśli chodzi o dogadanie się kociaków może być trudno na poczatku, najlepiej gdybys Tigre na poczatek odizowlowała w całkiem osobnym pomieszczeniu, ona i tak jest z lekka wystraszona niech pobedzie na początku w odosobnieniu, jak się już zaaklimatyzuje mozna pomyśleć o ewentualnym spotkaniu z Twoim kociakiem :D

Tereniu ja tak właśnie chciałam zrobić. Na razie Tigrunia będzie ze mną mieszkała w pokoju, nie spieszymy się przecież - kicia może pobyć jakiś czas we własnej w "izolatce" ( tzn. ze mną ).
Faktycznie boję się bardzo reakcji Jogiego na Tigrę , ale już zdecydowałam podjąć tę próbę - przecież Jogi nie może rządzić w domu - a chciałby, oj chciał :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lip 21, 2010 6:46 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

dzień dobry środowo
już przegibek tygodniowy :)

Gosiu: trzymam kciukasy zaciśnięte za adaptację Tigrusi i za to żeby Jogi szybko się do niej przekonał :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro lip 21, 2010 7:46 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Ja mam na 100% 1 kotkę do sterylizacji (już opuszcza kociaki) i być może jeszcze jedną lub dwie z młodziaków (ostrożne, nie dają sobie zajrzeć pod ogon :twisted: a trochę za młode na ciążę), 2 kociaki do leczenia kk na cito i kilkulatka z uszkodzoną łapą (dawniej miał dom, wyrzucony 3 lata temu, co do sterylki to nie wiem). Mam nadzieję, że łapiąc partiami damy radę do końca wakacji załatwić całe towarzystwo :wink:
Nie będę obciążała kociarni - jakoś je przechowam u siebie. Będę potrzebowała pomocy z łapaniem i transportem - tego co rozmawiałam z mar_tiką powinnam łapać w niedzielę, poniedziałek sterylka/wet.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lip 21, 2010 8:26 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Alienor pisze:Ja mam na 100% 1 kotkę do sterylizacji (już opuszcza kociaki) i być może jeszcze jedną lub dwie z młodziaków (ostrożne, nie dają sobie zajrzeć pod ogon :twisted: a trochę za młode na ciążę), 2 kociaki do leczenia kk na cito i kilkulatka z uszkodzoną łapą (dawniej miał dom, wyrzucony 3 lata temu, co do sterylki to nie wiem). Mam nadzieję, że łapiąc partiami damy radę do końca wakacji załatwić całe towarzystwo :wink:
Nie będę obciążała kociarni - jakoś je przechowam u siebie. Będę potrzebowała pomocy z łapaniem i transportem - tego co rozmawiałam z mar_tiką powinnam łapać w niedzielę, poniedziałek sterylka/wet.

Male sprostowanie.Jezeli uda mi się zalatwić druga klatę od fundacji to owszem łapanka w niedzielę lu poniedziałek wieczorem .Oczywiście musimy dostosować się do czasu wolnego Baśki.

Natomiast sterylka w tygodniu dokładnie nie okresliłam dnia poniewaz na sterylke jedziemy z kompletem czyli z trzema lub czterema kotkami,które też musimy złapać :)

Ewa przypominam się w sprawie leczenia Tani

Teresa zamów proszę te środki przeciwgrzybicze o których rozmawiałyśmy.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lip 21, 2010 9:20 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MIKUŚ pisze:

Jestem do usług - tylko podstawa to wygoda :mrgreen: Wymagany transport Barbary w te i z powrotem :wink:

To Ty jeszcze nie masz tego prawa jadzy ;p?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 9:48 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Mara S pisze:To Ty jeszcze nie masz tego prawa jadzy ;p?

No jeszcze kobito, jeszcze..........a i czekam na samochód służbowy :ryk:
MIKUŚ

Post » Śro lip 21, 2010 9:50 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MIKUŚ pisze:
Mara S pisze:To Ty jeszcze nie masz tego prawa jadzy ;p?

No jeszcze kobito, jeszcze..........a i czekam na samochód służbowy :ryk:

hmmm... to z tym drugim może być chyba problem :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 10:26 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Śniadanko Gangulców :wink:

Obrazek
MIKUŚ

Post » Śro lip 21, 2010 11:08 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Moja Dama w pełnej krasie :wink:
Obrazek
MIKUŚ

Post » Śro lip 21, 2010 11:15 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

w sprawie Tani
rozmawiałam z dr Ptak - jeżeli kot jest bezobjawowy, (trzeba jednak uznać, że zmiany w krwi są objawem) kupujemy jedną fiolkę i podajemy 0,5 -1 jednostki na kg ciała w 0,2,9 dniu.
jeśli kot ma objawy (krew - płytki, morfologia) to podajemy 3 serie (3 filoki :( )
I seria - 5 dni codziennie iniekcja
II seria - 5 dni codziennie licząc od 14 dnia kuracji
III seria - 5 dni codzienni licząc od 60 dnia kuracji.

podsumowując - decyzja o kosztach i sposobie leczenia zależy od wyników morfologii i biochemii, (Basia zrób proszę w dobrym laboratorium) i wagi. Mając to wszytko podjechac do dr Ptak i ustalić kurację.
oj tania to Tania nie będzie :-)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]