PAKT CZAROWNIC XV - trwa lipcowe głosowanie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 9:14 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Sol mi pomógł antybiotyk klarmin. Własnie na gardło!

Siostry pomóżcie mi w wątku "oponiaków" Mam problem z Fuldą :roll:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt cze 04, 2010 12:19 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

olamichalska pisze:Kochana Siostro,
wszyscy wierzymy, że fala już nie nadejdzie,
Ci ludzie już dośc przeżyli..

Ja tez w to wierze...

Dziewczyny, zalało naszą fundacyjną kociarnię. Pomieszczenie jest w piwnicy bloku - wybilo studzienke burzowa... wszystko nadaje sie do wyrzucenia....
Najgorsze jest jednak to, ze utopila sie kotka Mamba, staruszka, ktora trafila do nas do fundacji ze starszymi juz corkami... Byla w klatce, nie miala szans wyjsc...
Boze jaka to straszna musiala byc dla niej smierc :(

Prosze Was, drogie Siostry, w imieniu Fundacji i naszych kociakow, a mamy ich teraz duzo pod opieka - pomozcie nam! Wesprzyjcie nas w jakikolwiek sposob. Po tym zalaniu kazdy grosz sie przyda... Drapaki, legowiska, budki wszystko do wyrzucenia - woda stala na pol metra....
Podaje link do naszego wątku: viewtopic.php?f=1&t=111516&start=810
Numer konta jest w pierwszym poscie - z dopiskiem KRAKOWSKIE KOTY.
Z gory dziekuje Wam za kazdy odruch serca.
Biedna Mamba :( gdyby woda rozlozyla sie rownomiernie, gdyby nie splynela do drugiego nizszego pomieszczenia, Mamba mialaby szanse........
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt cze 04, 2010 13:23 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

biedna Mamba :crying:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt cze 04, 2010 13:38 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

solangelica pisze:
olamichalska pisze:Kochana Siostro,
wszyscy wierzymy, że fala już nie nadejdzie,
Ci ludzie już dośc przeżyli..

Ja tez w to wierze...

Dziewczyny, zalało naszą fundacyjną kociarnię. Pomieszczenie jest w piwnicy bloku - wybilo studzienke burzowa... wszystko nadaje sie do wyrzucenia....
Najgorsze jest jednak to, ze utopila sie kotka Mamba, staruszka, ktora trafila do nas do fundacji ze starszymi juz corkami... Byla w klatce, nie miala szans wyjsc...
Boze jaka to straszna musiala byc dla niej smierc :(

Prosze Was, drogie Siostry, w imieniu Fundacji i naszych kociakow, a mamy ich teraz duzo pod opieka - pomozcie nam! Wesprzyjcie nas w jakikolwiek sposob. Po tym zalaniu kazdy grosz sie przyda... Drapaki, legowiska, budki wszystko do wyrzucenia - woda stala na pol metra....
Podaje link do naszego wątku: viewtopic.php?f=1&t=111516&start=810
Numer konta jest w pierwszym poscie - z dopiskiem KRAKOWSKIE KOTY.
Z gory dziekuje Wam za kazdy odruch serca.
Biedna Mamba :( gdyby woda rozlozyla sie rownomiernie, gdyby nie splynela do drugiego nizszego pomieszczenia, Mamba mialaby szanse........

Mamba :cry: ... nie wszystko da się przewidzieć :cry:
A w kwestii formalnej, czy możemy apel Siostry Sol potraktować jako formalne zgłoszenie do udzielenia przez Pakt pomocy z czerwcu?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt cze 04, 2010 14:37 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Wlasnie chcialam o to prosic... Zeby zglosic oficjalnie AFN do czerwcowego glosowania...
WIeczorem Robert wrzuci zdjecia zalanej kociarni, bedzie mozna obejrzec co zniszczyla woda....
Uzasadnienie wrzuce wieczorem teraz musze jechac po szczepionke dla kota.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt cze 04, 2010 14:54 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Woda tyle w tym roku zniszczyła......Oby ten żywioł wreszcie odpuścił.

Melduję, że chwilowo (znając moje szczęście i umiejętności) mam pozasynowski dostęp do kompa. Co prawda czasu mi wolnego nie przybyło, ale chociaż w kolejce stać nie będę.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt cze 04, 2010 15:07 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Matko...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt cze 04, 2010 18:10 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

solangelica pisze:Wlasnie chcialam o to prosic... Zeby zglosic oficjalnie AFN do czerwcowego glosowania...
WIeczorem Robert wrzuci zdjecia zalanej kociarni, bedzie mozna obejrzec co zniszczyla woda....
Uzasadnienie wrzuce wieczorem teraz musze jechac po szczepionke dla kota.

Właśnie na Kocimskiej zostawiłam pod opieką moją Pipi, która już na drugi dzień miała swój domek. Fajna kociarnia, koty miały komfortowe warunki. Jak lało cały czas przychodziło mi do głowy właśnie to miejsce, umiejscowione nisko (trzeba było zejść schodami w dół) Kiedy zobaczyłam, że w mojej piwnicy jest pół metra wody (tylko po deszczach) pomyślałam - ciekawe co w Krakowie, gdzie też ciągle leje :(
Obydwoma rękami podpisuję sie pod pomocą dla AFN
Zobaczcie tu, kogo ratują w Krakowie (markopolo) viewtopic.php?f=1&t=108985&start=840

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt cze 04, 2010 18:34 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Nie wiem, jak u was drogie czarownice, ale południowo - wschodnia Polska już praktycznie nie istnieje. To, co mówią w TV to tylko kropla w morzu informacji o tym, co tu sie dzieje :strach:
W tej chiwli jesteśmy już prawie odcięci od świata. Do Krakowa droga zamknięta, do Kielc nie dojedzie, do Lublina też nie da rady. Pozalewane drogi, pozrywane mosty, osuwiska lecą na dół blokując przejazd i obrywają drogi. Zgroza. W Krośnie też już trzy domy po prostu sie rozsypały. Leje już cały tydzień jak z wora i końca nie widać. Przez kratki kanałowe na ulicach woda tryska jak z fontanny.
Trzymajcie się , idę ratować piwnicę :mrgreen:

jasdor

Post » Pt cze 04, 2010 20:21 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Yhhh, jak jechaliśmy do Krk to nie było widać zbyt dużo zniszczeń. Tylko, że ich nie widać nie oznacza, że ich nie ma :(
Szczerze...jak to wszystko czytam to jakaś masakra jest...
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt cze 04, 2010 20:45 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

AniHili pisze:jak to wszystko czytam to jakaś masakra jest...

mam to samo 8O :( Trzymajcie się tam ! Jasdor, Sol, inne ciocie mające bezposredni problem z wodą - współczuję :(

Strasznie żal mi babuni Mamby Obrazek

Głupio mi, że ja beztrosko zaczynam urlop, że od dwóch dni słońce świeci, że dziś był pierwszy piękny letni dzień. Bo kiedy ludzie traca dom, swój dobytek, wszystko to traci barwę ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt cze 04, 2010 20:53 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Ciesz się psiama urlopem i słoneczkiem :) bo każdej chwili szkoda i nie wiadomo co następny dzień przyniesie

jasdor

Post » Pt cze 04, 2010 20:58 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Liczę cicho na to, że lepsza pogoda przylezie za nami na południe Polski.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt cze 04, 2010 21:09 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

jasdor pisze:Ciesz się psiama urlopem i słoneczkiem :) bo każdej chwili szkoda i nie wiadomo co następny dzień przyniesie

Rację prawisz :ok: Dziękuję i zmykam, bo budzik nastawiny na trzecią rano 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt cze 04, 2010 21:31 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

jasdor, a ciebie nie zalało???? Bo piszą w gazecie, że pływacie!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]