mirka_t pisze:Cangu nie będę Ciebie prosiła o przedstawienie wyników badań mleka Twojej mamy, bo mnie to nie interesuje. Zajmuję się kotami i IKA 6 prosiłam o przedstawienie wyników badania mleka kotki. Nie wiem jak mogłaś nie zauważyć, że kocięta nie przybierają. Kocięta do 1 miesiąca rozwijają się i rosną z dnia na dzień. 2 tygodnie ich życia to ogromny skok a osoba, która szczyci się odkarmieniem wielu kociąt powinna mieć duże doświadczenie. Taka osoba nie może nie zauważyć, że rozwój kociąt nie jest właściwy. Doświadczona osoba wie, że kocięta należy codziennie ważyć. IKA 6 uważa się za osobę doświadczoną.
Nie ja nie widziałam, że mi kociaki rosły! nigdy nie widze, znajomi mi mówią.
Druga sprawa, że żeby się zagłodziły nie musiały wcale chudnąć;( wystraczyło, że był brak jakichś składników.
Np. ja jestem przy kości a mam anemie!
Mleko matki nie musiało być przebadane, mojej mamy było ciut żadsze, przez dwa miesiące lekarz nie zapytał o to a ja byłam pierwszym
dzieckiem i mama myślała, że takie ma być.
Badanie wykazało czego brakuje i co musi być uzupełnione.
Jak kociaki nie rosną weci zawsze zwalają to wade genetyczną, chorobę kociaków itd.
Wiesz w polsce jest domniemanie niewinności, to wy powinniście udowodnić jej wine jeżeli ją oskarżacie.
A wagi dla kociaków nie mam i nie będe mieć gdyż nawet noworodek ma po porodzie etapy jak leci z wagi! jest to naturalne.
Nie chcę popadać w paranoje.
Nie bronie IKA bo nie znam sytuacji, ale zalezy mi na tym by nie było w stosunku do niej nieuczcicwych oskarżeń.
Zawsze są dwie strony medalu, ludzie, weci itd. mimo doświadczenia popełniają błedy.
Niekiedy cholernie łatwo je nawet popełnić;(