NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 8:58 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Niestety podsunąłem mu malutkie kawałeczki kurczaka sparzone wrzątkiem i pituś nie chce. Wcześniej też nie chciał tej karmy suchej rozmiękczonej wodą. Może dlatego, że ona była z wczoraj więc zaraz mu świeżą zrobię. Woda się już studzi.
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Śro sty 27, 2010 9:30 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Świeżej suchej, rozmękczonej karmy z wodą też nie chce :cry:

DawidKRK

Post » Śro sty 27, 2010 10:36 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A w nocy zjadł może troszke tej karmy?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro sty 27, 2010 12:46 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Chyba tak.

Dziś jest bardzo smutny dzień. Przyszedłem do weta, powiedziałem, że Pituś nie jadł dziś nic, to Pani wet pobrała mu krew do analizy. Niestety Pitusiowi mocznik podniósł się do prawie 400 (miał 330). Kreatynina stoi w miejscu. Aż mi się słabo zrobiło jak usłyszałem, że Pitkowi się wyniki podniosły - a modliłem się przy nim jak kroplówkę dostawał Nie założyliśmy mu wenflonu, bo wet powiedział, że przy takim stanie lepiej zostawić miejsce na wenflon w czasie zabiegu. Rozmawialiśmy, że Pituś nawet zabezpieczony wenflon by pogryzł i było by gorzej. Pitkowi trzeba szybko zrobić zabieg leczenia ząbków, bo będzie coraz gorzej (infekcja bakteryjna). Jak Pani wet zobaczyła jego ząbki, to się za głowę dziś chwyciła. Dziś po południu mam zadzwonić o której przyjdę do lecznicy na kolejną kroplówkę jeśli podejmę z mamą co z zabiegiem. Ja już powoli tracę nadzieję.. :cry: Psychika mi już pada :cry:

DawidKRK

Post » Śro sty 27, 2010 13:18 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Idziemy na zabieg z Pitusiem. Trzymajcie kciuki!
Boję się, ale Pani wet powiedziała, że najlepiej byłoby go już przynieść :cry:

DawidKRK

Post » Śro sty 27, 2010 13:25 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid...zanim pójdziecie na ten zabieg...zadzwoń do tego poleconego weta
zapytaj co o tym myśli
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Śro sty 27, 2010 13:29 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Mam ogromne wątplowości do tych wetów którzy leczą Pitusia.
Jeśli jest infekcja bakteryjna, to dlaczego ciągle nie dostał zadnego antybiotyku ? przecież widzieli te zęby juz przy pierwszej wizycie.
Poza tym, dobry wet tak zabezpiecza wenflon, że kot nie ma szans go pogryźć. Ten argument jest kompletnie bez sensu.
Nie wiem jak jest z narkozą przy takim wysokim moczniku...czy można ją dawać?
To wszystko wcale mi się nie podoba...:(
Dlaczego przez tyle dni nie skonsultowałeś leczenia chociażby telefonicznie...:(

Kazia

Post » Śro sty 27, 2010 14:00 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Pitek już jest w lecznicy. Mam go odebrać o 16:00. Czemu nie podano mu antybiotyku? Rozmawiałem na ten temat z wetem i mi wszystko wytłumaczył. Po prostu przy jego stanie / wynikach nie może podać antybiotyku. O wenflonie też rozmawialiśmy. Zasugerowałem, że jeśli będzie aż taki problem, to możemy mu przecież założyć kołnierzyk - wtedy nie pogryzie wenflonu. Też mi mówił, że tak nerwowe koty jaki Pituś potrafią nawet pogryźć dobrze zabezpieczony lepcem wenflon. Rozmawiałem też czy ten zabieg powinien być wykonany przy takim moczniku. Pani wet powiedziała, że nie będzie pituś usypiany tylko podadzą mu coś jak "głupi jaś". Wtedy Pituś spokojnie będzie leżeć. Tak czy siak po zabiegu Pituś będzie mieć prawdopodobnie wenflon. Tak mi Pan wet powiedział, że założą mu go i potem jak coś będziemy się martwić czy go pogryzie. Dlaczego nie skonsultowałem? Głównie przez to, że przez telefon nic nie załatwię. Nie wiem czemu nie dzwoniłem. Po prostu to wszystko jest dla mnie zbyt ciężkie :cry: Nie potrafię się na niczym skupić :cry:

Ja wiedziałem, że wyniki się nie poprawią. To wszystko przez te zasrane kroplówki podskórne! :cry:

I proszę Was, nie dobijajcie mnie... :cry: siedzę sam w domu i już wariuję :cry:
Kolega zaraz przyjdzie, to może się uspokoję :cry:

Ehh :cry:

DawidKRK

Post » Śro sty 27, 2010 14:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

NIE CHCE MI SIĘ WIERZYC 8O
WECI NIE PODALI ANTYBIOTYKU TYLKO DLATEGO ZE TAKIE WYNIKI.DO D....Y WECI :evil:
niestety zaraz wyjezdzam i nie doczekam się rezultatu ich poczynań :cry:

gisha

Post » Śro sty 27, 2010 14:39 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid zabieraj kota i uciekaj z jak najdalej z tej lecznicy !!!! Zupelnie serio pisze.... to jakis absurd to co oni mowia...czy to sa z pewnoscia weterynarze, a nie jacyc technicy ?/ jestes pewny??

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Śro sty 27, 2010 14:46 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Mam jeszcze sekundę i napiszę tylko ze ci weci skazali kota ma smierc i to jeszcze w meczarniach.
Lepiej go od razu uspic .
Biedny, śliczny koteniek :cry: :cry: :cry:

Jesli jeszcze nic nie robili to go zabieraj!!!!!!
Zadzwoń do nich natychmiast i powiedz ze sie nie zgadzasz na zabieg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gisha

Post » Śro sty 27, 2010 14:47 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

za pozno

i tym wlasnie sposbem mnie zalamujecie!!!!!!!!!!!!!! kot juz w lecznicy w wy piszecie zebym go stamtad zabral.. to gdzie ja go mam wziasc? auta nie mam po wypadku samochodowym!!!!!!!!!!!

nie pomagacie mi wcale :cry:

DawidKRK

Post » Śro sty 27, 2010 14:51 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, ale dziewczyny pisały, żebyś skorzystał z porady innego veta ... o co masz teraz pretensje? Teraz pozostaje już tylko nadzieja, że jednak kotu się uda

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 27, 2010 15:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, my nie Tobie mamy pomóc tylko Twojemu kotu.
Od pierwszej strony wszyscy piszą, co masz robić.
Piszą, żeby zmienić weta i podają weta sprawdzonego przy nerkach.
Piszą jak i czym masz karmić.
Piszą, czego się od weta domagać.
Piszą żebyś wziął wyniki, leki, wszystko.
Ja Ci wyraźnie pisałam że warunkiem poprawy stanu kota jest dobry wet.
Przez 18 stron wątku, przez dokładnie tydzień, nie zrobiłeś tego co Ci radzono.
Wolaleś siedzieć, popija piwko i użalać się nad sobą jaki TY jesteś biedny.
A Twój kot przez ten czas tracił szanse na pomoc.
Naprawdę sądziłeś, że wystarczy się pomodlić i wyniki się poprawią? trzeba bylo w takim razie iść z kotem do księdza.
Wcale nie mam zamiaru pomagać TOBIE.
Interesuje mnie wyłącznie TWÓJ KOT.

Kazia

Post » Śro sty 27, 2010 15:21 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

a jak ja bym do tewgo pana gubaly jezdzil? na nogach?!
karmie go tym czym mi pisaliscie!!!
domagam sie od weta to co mi pisaliscie!!!
wzxialem wyniki, leki i inne rzeczy co pisaliscie.
no tak, dobry wet, ale ludzie tam lecza koty na nerki i sa zadowoleni bo rozmawialem z dwoma paniami. jedna pani miala gorsze wyniki od pitka ze wet jej mowil zeby go uspic... zyje pol roku od diagnozy w tej lecznicy!!!
przez 18 stron watku pisano co mam robic, no tak i zrobilem wiele rzeczy z nich wi4ec mnie nie dobijaj ze nic nie zrobilem!!!!!!! staram sie jak moge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przeciez nie jestem jansnowidzem czy ten wet jest dobry!! moze wie co robi po prostu przy takich wynikach!!

NIE KAZDY ORGANIZM JEST TAKI SAM! PAMIETAJCIE O TYM! WIEC NIE PISZ ZE STRACIL SZANSE :cry: :cry: :cry:

DawidKRK

[poprzednia][następna]